Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #231  
Old 13-09-2017, 07:01 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 33,508
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 385
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hellspermaster View Post
Aku pon nk upgrade iphone klau xiomi aku ni rosak.
Dah guna ke iphone?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #232  
Old 13-09-2017, 07:03 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,578
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 138
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Salaam semua.

Berbaloi ke iPhone 5 terpakai RM300 - RM500?
beli lain le bos. da tak support update..

Byk apps akan datang dia kerap update
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #233  
Old 13-09-2017, 07:11 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,878
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Salaam semua.

Berbaloi ke iPhone 5 terpakai RM300 - RM500?
iPhone 6s minimum
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #234  
Old 13-09-2017, 10:47 PM
pokcak pokcak is offline
Super Active

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,596
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
oho ipong ada fuction gitu ke utk wasap.. kalo dia tak save dlm hp, kat dalam mana pula yg dia save ye?

nak delete banyak2 tu, bukak kat gallery, tekan gambar pertama yang hendak di delete itu..bila dah kuar tick, tekan gambar seterusnya hanya dengan sekali tekan, tak perlu tekan lama2 mcm gambar yg pertama tu..

dah select semua gmbr yg nak dibuang, tekan je gmbar tong sampah tu.. selesai
part nak tekan gambar seterusnya dan seterusnya yang lotih tu sbnrnya. kalau masa pakai iphone, sy just delete history chat, semua gambar dlm chat tersebut hilang dari hp, kecuali yang saya save manual tu.

dlm 4-5 hari sekali sy duk delete gambar yg sy bukak dlm wasap. dlm 800-1000 keping lebih jugak la gambo...

part ni saja sy paling letih sbnrnya. tak buat, mmg penuh dan lagging hp.. mesti ada cara ni kan.. biasa la, sy ni nak keje sonang aje.. hihihihi...
__________________
Reply With Quote
  #235  
Old 13-09-2017, 10:53 PM
pokcak pokcak is offline
Super Active

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,596
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
masuk kat setting wasap tu disable auto download photo & video.
dah buat lama dah.
tiap gambar dlm wasap, kekadang ada yang kita nak tgk, pastu tekan gambar, dpt la tengok. tapi bila kita tekan gambar tu, android ni dah save dalam memori dah. maksudnya, kena delete la pastu..

masa pakai ip aritu, kalo kita tengok gambar tu, dia tak save lagi dlm hp kita rasanya, kecuali, kalau kita klik atas gambar, dan klik save. yang kita save tu lah yang akan leka di hp kita.. itu maksud sy...

atau sy terlepas pandang option yang lebih mudah di android ni?

mintak tunjuk ajar... pengguna baru android la katakan...
__________________
Reply With Quote
  #236  
Old 13-09-2017, 11:01 PM
pokcak pokcak is offline
Super Active

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,596
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
betoi tu pokcak
ceq pun penin camna nak delete fail apa bala dlm wasap tu....
abis penuh space hp ....
delete ja ..ada balik..

dulu ceq pakai S2 ok ja tak kalut cam ni...
itu la pasai tomie.
ko setuju kan apa aku tulis tu kan..

gambar yang kita view dlm wasap di android, dia dah autosave.. padahal kita taknak save, kita nak view je..

sampai ke tak maksud aku tak tau lah.. nak bincang aje, kot2 ada cara bleh memudahkan mcm ip bab duk delete gambar hari2 ni. lotih den..
__________________
Reply With Quote
  #237  
Old 13-09-2017, 11:03 PM
pokcak pokcak is offline
Super Active

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,596
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Emy_Ezra View Post
Pada hemat saya, kedua-dua Android dan iOS akan menyimpan cache data gambar daripada WhatsApp setelah dilihat (muatturun dijalankan).

Cuma di Android, sistem akan scan keseluruhan folder dan akan memaparkan fail imej di dalam galeri.

Dalam iOS pula untuk folder WhatsApp dia prohibit scanning, bermaksud takkan dipapar dalam galeri sehingga dimuatturun secara manual (save picture daripada WhatsApp).

Namun kedua-dua sistem masih memperuntukkan amaun tertentu untuk simpanan gambar.
Dalam iOS kemungkinan disimpan dalam format thumbnail sehingga dimuatturun sepenuhnya, namun Android mungkin disimpan dalam format gambar penuh.

(Maafkan saya jika tersilap. Masih baru dalam dunia teknologi)

mungkin juga tuan... ada betulnya jugak kot..
__________________
Reply With Quote
  #238  
Old 14-09-2017, 10:32 AM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,573
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 24
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Bateri cepat panas tak?

Kalau main game la.
jarang men game bro..
2bln sekali jer..tu pun 30minit jer
lebih pada komuniksai alam maya
Reply With Quote
  #239  
Old 14-09-2017, 10:46 AM
Boy99 Boy99 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ade terbaca kat bahagian bawah berita tv 3 semalam...semua model lama iphone diskaun RM 500...betul ke tipu?
Sebab iphone 8 nak keluar?
Reply With Quote
  #240  
Old 14-09-2017, 10:47 AM
tomi tomi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 901
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 191
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pokcak View Post
dah buat lama dah.
tiap gambar dlm wasap, kekadang ada yang kita nak tgk, pastu tekan gambar, dpt la tengok. tapi bila kita tekan gambar tu, android ni dah save dalam memori dah. maksudnya, kena delete la pastu..

masa pakai ip aritu, kalo kita tengok gambar tu, dia tak save lagi dlm hp kita rasanya, kecuali, kalau kita klik atas gambar, dan klik save. yang kita save tu lah yang akan leka di hp kita.. itu maksud sy...

atau sy terlepas pandang option yang lebih mudah di android ni?

mintak tunjuk ajar... pengguna baru android la katakan...
memang android macam tu, dia lebih open maksudnya file yang kita download dari mana2 app akan dapat di akses sepenuhnya oleh apps2 lain. seperti post sedara Emy_Ezra, implementation storage antara ios dan android ni berbeza, developer app kena ikut apa yang dah ditetapkan.

dalam kes ni, saya lebih suka cara ios.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold