Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 13-09-2017, 11:08 AM
Fijin Fijin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 592
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 37
Active Level
Default

takut sihir je,byk kes mcm nie,nak dengki kdai makan, bau busuk tapi cari x jumpa
__________________
TRADE EU ,GU DAN GOLD 95% WIN,BACKTESTING LEBIH 3 TAHUN,SILA PM JIKA BERMINAT
TRADE TANPA INDI,RAHSIA JOHN TEMPLETON 90% WIN
KLIK http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=654037
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 13-09-2017, 05:24 PM
TengkuHaadi TengkuHaadi is offline
Active Plus

TengkuHaadi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,933
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 75
Active Level
Default

Bau berpunca dari 'sisa-sisa' Lembu korban ditanam kat tempat berkenaan.
__________________
Quote:
“Do not believe in something simply because you have heard it, Nima. Like this cup you are full of OPINIONS and SPECULATIONS. To see the light of wisdom, you must first, empty your cup.” - Our mind is contaminated with falsehoods and mistaken views. No new knowledge and wisdom will go in if we do not remove these wrong views and thoughts.
Reply With Quote
  #43  
Old 13-09-2017, 10:42 PM
hj_maikel hj_maikel is online now
CG Top Poster Club

hj_maikel's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: semenanjung emas
Posts: 24,052
Thanks (Received): 378
Likes (Received): 520
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TengkuHaadi View Post
Bau berpunca dari 'sisa-sisa' Lembu korban ditanam kat tempat berkenaan.
Suko hati ekau jer petik bau sisa lembu korban...
Reply With Quote
  #44  
Old 14-09-2017, 06:30 AM
oldskoolrocka oldskoolrocka is offline
Legendary Member

oldskoolrocka's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 17,862
Thanks (Received): 425
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

tak tau punca lagi ke
Reply With Quote
  #45  
Old 14-09-2017, 07:54 AM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,360
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hj_maikel View Post
Suko hati ekau jer petik bau sisa lembu korban...
biasa la perangai kelin mcm tu la tn hj oiii...
Reply With Quote
  #46  
Old 14-09-2017, 08:15 AM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,437
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Fijin View Post
takut sihir je,byk kes mcm nie,nak dengki kdai makan, bau busuk tapi cari x jumpa
nak sihir untuk apo tepi pantai....
Reply With Quote
  #47  
Old 14-09-2017, 09:53 AM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,548
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 433
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pecot85 View Post
mayat bunian kottt
ini first time dgr mayat bunian. biasa dgr kawin ngan bunian...bunian pakai baju hijau..
tp kalo dh misteri sangat mungkin ada kemungkinan gak bunian atau UFO..

tapi sy lebih rasa dtg dr saliran bwh tanah mungkin dr air kumbahan penduduk berhampiran
Reply With Quote
  #48  
Old 14-09-2017, 10:38 AM
anoyz anoyz is offline
Active Plus

anoyz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 2,510
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

mungkin boleh berpunca daripada fenomena semulajadi alam gak.

kalau bau macam sulfur ni bau laut biasa, gas DMS (dimetil sulfida) hasil penguraian alga atau plankton kat laut.
biasa dibawa laut ke arah pantai. burung guna bau ni untuk cari darat. kalau berlebihan pun boleh jadi annoying gak baunya.
tapi gas DMS ni gak yg akan membantu membentuk awan.

kalau bau busuk macam longkang atau parit tu mungkin gas methane atau gas hidrogen sulfida.
kalau terjadi bau macam bangkai ni kat tepi pantai, selalu berpunca drpd rumpai laut mati terdampar.
tapi nampak pantai ni bersih.

tengokla 1 minggu lagi camne. kalau hilang dah tu, natural la kot.
kena bawa sekali saintis marin untuk datang siasat samada kejadian normal ke paranormal.
__________________
I think ... I think too much ...

Reply With Quote
  #49  
Old 16-09-2017, 02:35 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 678
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Ade ikan paus tertimbus kot...sebesar boeing..
Reply With Quote
  #50  
Old 16-09-2017, 08:01 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,713
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
biasa la perangai kelin mcm tu la tn hj oiii...
ingatkan aku jer yg perasan..
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump