Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 13-09-2017, 10:40 PM
a2zextra a2zextra is online now
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,532
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Sementara itu pemimpin jumpa big daddy utk urusan p'niagaan b'nilai biliyon biliyon..
Yang tu untuk duit poket Big Mama.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 14-09-2017, 11:51 AM
Ran Ran is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,751
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

terus buat dosa fitnah mngata kat pejabat zakat..bumi ni luas..mn mmpu kita melihat semua..buat laporan..InshaAllah akn ada tndakan susulan..jgn terus tuding jari..kita pun tahu melalui berita..klu x..apa kite buat..berpesta brgoyang kaki juga kan..hero bila menabur komen sahaja..!
Reply With Quote
Likes kasturi liked this post
  #13  
Old 14-09-2017, 02:49 PM
sexy-angel sexy-angel is offline
Active Plus

sexy-angel's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,787
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
dulu dok Dabong sbg penoreh getah, pastu pindah ke Jalan Tanah Merah-Jeli, di Tanah Merah utk mengubah hidup, namun masih dalam kesempitan

kesian sungguh ni, semoga Allah permudah segala urusan suami isteri ni
baik balik kg semula kalau aku la..at least ada jugak keja toreh getah.
memang la berhijrah utk kebaikan adalah disarankan dlm islam..
tapi dlm kes nie..its kinda defeat the purpose..
Reply With Quote
  #14  
Old 19-09-2017, 08:37 AM
kasturi kasturi is offline
Legendary Member

kasturi's Avatar
 
Trader Rating: (46)
Join Date: Jul 2006
Location: Menuju puncak
Posts: 11,960
Thanks (Received): 2283
Likes (Received): 237
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

sepatutnya dia pegi opis majlis agama utk terima zakat
Reply With Quote
  #15  
Old 19-09-2017, 08:45 AM
pelitaminyak pelitaminyak is offline
Regular

pelitaminyak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 414
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kasturi View Post
sepatutnya dia pegi opis majlis agama utk terima zakat
Aku x pernah pegi pusat zakat tapi aku rasa masalah juga dia ni nak terima zakat, alamat x de, tel x de, apa dia nak isi dlm borang tu
Reply With Quote
  #16  
Old 19-09-2017, 08:56 AM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,798
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 520
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
dulu dok Dabong sbg penoreh getah, pastu pindah ke Jalan Tanah Merah-Jeli, di Tanah Merah utk mengubah hidup, namun masih dalam kesempitan

kesian sungguh ni, semoga Allah permudah segala urusan suami isteri ni
Allahuakhbar

Moga Allah Taala permudahkan hidup diorang aaamiin
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #17  
Old 19-09-2017, 09:01 AM
hackerism_11 hackerism_11 is online now
Regular

hackerism_11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 408
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Sementara itu pemimpin jumpa big daddy utk urusan p'niagaan b'nilai biliyon biliyon..
x payah nak pikir big daddy sangat, kerajaan tempatan mane..?
penghulu mane..?
~aku bukan UMNO~
__________________
manusia ni panjang angan-angan, sedangkan dia tak berupaya utk sampai dan MAUT sudah menjemputnya.
Reply With Quote
  #18  
Old 19-09-2017, 09:02 AM
kasturi kasturi is offline
Legendary Member

kasturi's Avatar
 
Trader Rating: (46)
Join Date: Jul 2006
Location: Menuju puncak
Posts: 11,960
Thanks (Received): 2283
Likes (Received): 237
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pelitaminyak View Post
Aku x pernah pegi pusat zakat tapi aku rasa masalah juga dia ni nak terima zakat, alamat x de, tel x de, apa dia nak isi dlm borang tu
setahu aku prosedur dia kena ambil borang dan isi. pastu mintak pengesahan tok imam atau tok penghulu. yg penting pemohon termasuk dlm 8 asnaf. insyallah layak. hal alamat semua tu ambil syarat je...kalu ada isi kalu xde tulis mukim mana tinggal
Reply With Quote
  #19  
Old 19-09-2017, 09:05 AM
hackerism_11 hackerism_11 is online now
Regular

hackerism_11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 408
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ran View Post
terus buat dosa fitnah mngata kat pejabat zakat..bumi ni luas..mn mmpu kita melihat semua..buat laporan..InshaAllah akn ada tndakan susulan..jgn terus tuding jari..kita pun tahu melalui berita..klu x..apa kite buat..berpesta brgoyang kaki juga kan..hero bila menabur komen sahaja..!
ketua kampung mano? Imam mano? bilal mano? siak mano? YB mano?
lepas tu baru boleh tuding ke pejabat zakat.. x boleh lah nak tembak pusat zakat terus. lain la ade staff pusat zakat tinggal dekat kaw situ baru la boleh salahkan..
__________________
manusia ni panjang angan-angan, sedangkan dia tak berupaya utk sampai dan MAUT sudah menjemputnya.
Reply With Quote
  #20  
Old 19-09-2017, 09:14 AM
mdsobrie_84 mdsobrie_84 is offline
Regular

mdsobrie_84's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 684
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hackerism_11 View Post
x payah nak pikir big daddy sangat, kerajaan tempatan mane..?
penghulu mane..?
~aku bukan UMNO~
Ye ker
__________________
Kunta Medai
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump