Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-07-2016, 10:01 PM
naning naning is offline
Active Plus

naning's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,238
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
Motor washing machine aku brand toshiba warranty 13 tahun

Lg aku dah 9 tahun hanya rosak magnet kat lid covered

Samo la kito. Aku sekarang letak magnet anak aku dan selotape kan kat lead tu. Manjang kalau ada orang datang rumah akan tanya dah kenapa pulak mesin basuh kau ni berselotape pulak
__________________
Gold is the money of kings
Silver is the money of gentleman
Barter Is the money of peasants
Debt is the money of slaves
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-07-2016, 10:04 PM
naning naning is offline
Active Plus

naning's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,238
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by RastaSay View Post
aku pakai LG direct drive 6 motion. mmg puas hati. fridge kt rumah aku pn pakai brand LG gak.


Dulu masa mula kawin dan masuk rumah guna mesin muatan depan cam gini la tapi brand eletrolux. Punya la lama nak tunggu dia basuh. Manjang bini aku bising sebab aku la yg beriya2 nak mesin camni sebab nampak kelas dan cantik. Last2 aku tukar mesin muatan atas baru bini aku ada senyum.
__________________
Gold is the money of kings
Silver is the money of gentleman
Barter Is the money of peasants
Debt is the money of slaves
Reply With Quote
  #13  
Old 27-07-2016, 11:10 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,993
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naning View Post
Samo la kito. Aku sekarang letak magnet anak aku dan selotape kan kat lead tu. Manjang kalau ada orang datang rumah akan tanya dah kenapa pulak mesin basuh kau ni berselotape pulak
Abang buka cover panel tu

Kasi contact dia punya sensor

So x da la nampak sakit wm tu kena pakai soletape
Reply With Quote
  #14  
Old 27-07-2016, 11:13 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,993
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naning View Post
Dulu masa mula kawin dan masuk rumah guna mesin muatan depan cam gini la tapi brand eletrolux. Punya la lama nak tunggu dia basuh. Manjang bini aku bising sebab aku la yg beriya2 nak mesin camni sebab nampak kelas dan cantik. Last2 aku tukar mesin muatan atas baru bini aku ada senyum.
Front load baik untuk kain sebab dia berputar ke atas

Kena explain kat bini tu

Sebab tu suma dobi x pakai top load
Reply With Quote
  #15  
Old 28-07-2016, 09:35 AM
RastaSay RastaSay is offline
Regular

RastaSay's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 486
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naning View Post
Dulu masa mula kawin dan masuk rumah guna mesin muatan depan cam gini la tapi brand eletrolux. Punya la lama nak tunggu dia basuh. Manjang bini aku bising sebab aku la yg beriya2 nak mesin camni sebab nampak kelas dan cantik. Last2 aku tukar mesin muatan atas baru bini aku ada senyum.
haha..mmg lama pn tunggu nk basuh. aku selalu pakai function 'quick 30' je. kalau nk basuh beriya baru pakai yg lama.
Reply With Quote
  #16  
Old 28-07-2016, 09:47 AM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,796
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

beli mesin basuh pertama jenama LG tahun 2003, 2014 rosak pump, then beli beli satu lagi LG, pakai 2 bulan, air tak masuk, claim warranty.. tang ni best, wakil LG akan datang collect kat rumah, isi online jer.. dia nampak satu lagi mesin LG. dia tanya rosak juga ker.. bagitau kat wakil tu, pump rosak.. dia tlg tgk..

lepas dia tgk dua2 mesin tu dia kata, yg lama memang pump rosak, tapi yang baru kena adjus jer (ntah apa dia buat). then dia bagi idea, dia tukar pump mesin baru ke mesin lama, then pump mesin baru dia submit warranty, dapat pump baru...

so skrg ni dua2 boleh guna....

fee..
Reply With Quote
  #17  
Old 28-07-2016, 09:56 AM
suprol suprol is offline
Legendary Member

suprol's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: somewhere......
Posts: 13,024
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tak salah lah aku beli mesin basuh LG... dah 5 ke 6 tahun... rosak sensor thn lepas... lain2 cam ok lagi.. huhuhuhu
__________________

Reply With Quote
  #18  
Old 13-09-2017, 10:22 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 278
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

LG saya turbo drum 17 tahun Baru rosak tak boleh pusing drum. Spin bilas masih OK.. cuci tangan & spin guna mesin.. APA yg rosak Bila drum tak pusing?
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #19  
Old 14-09-2017, 09:39 AM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Regular

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 992
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by elan View Post
beli mesin basuh pertama jenama LG tahun 2003, 2014 rosak pump, then beli beli satu lagi LG, pakai 2 bulan, air tak masuk, claim warranty.. tang ni best, wakil LG akan datang collect kat rumah, isi online jer.. dia nampak satu lagi mesin LG. dia tanya rosak juga ker.. bagitau kat wakil tu, pump rosak.. dia tlg tgk..

lepas dia tgk dua2 mesin tu dia kata, yg lama memang pump rosak, tapi yang baru kena adjus jer (ntah apa dia buat). then dia bagi idea, dia tukar pump mesin baru ke mesin lama, then pump mesin baru dia submit warranty, dapat pump baru...

so skrg ni dua2 boleh guna....

fee..
untung dapat org dari LG macam tu, satu dalam seribu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump