Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-11-2017, 08:04 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,142
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 267
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pew853 View Post
alhamdulillah dana kami skrg tgh performance dgn baik...5 tahun pelaburan lebih 100% profit...
boleh bagi data sket... 5 tahun lepas, iaitu sekitar november 2012 berapa harga dia, dan skang nov 2017 berapa harga nya... kalo aku letak duit aku 5 tahun lepas sebanyak RM1k, berapa exactly aku dapat skang jika aku cash out?

p/s: soklan general camni senang je ejen unit trust nak jawab, die akan amik fund die yg performance terbaik, dah dia buat kira2... historical je kan, senang je.. hehe...
Reply With Quote
Likes pew853 liked this post
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-11-2017, 09:22 PM
pew853 pew853 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 337
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaizen5555 View Post
pm sikit...
Tuan...boleh tinggalkan no whatapps..nanti saya whatapps detail pada tuan
Reply With Quote
  #13  
Old 23-11-2017, 09:35 PM
pew853 pew853 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 337
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #14  
Old 23-11-2017, 09:38 PM
pew853 pew853 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 337
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
boleh bagi data sket... 5 tahun lepas, iaitu sekitar november 2012 berapa harga dia, dan skang nov 2017 berapa harga nya... kalo aku letak duit aku 5 tahun lepas sebanyak RM1k, berapa exactly aku dapat skang jika aku cash out?

p/s: soklan general camni senang je ejen unit trust nak jawab, die akan amik fund die yg performance terbaik, dah dia buat kira2... historical je kan, senang je.. hehe...
Tuam boleh follow fan page saya di fb, https://www.facebook.com/PMB-Investment-Zairil-Mara-344990702504070/
Reply With Quote
  #15  
Old 23-11-2017, 09:58 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,142
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 267
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pew853 View Post
Tuan...boleh tinggalkan no whatapps..nanti saya whatapps detail pada tuan
saya lebih suka berforum sbenarnya... perbincangan open... seronok buat calculation dengan rakan2 CG yg lain, jika salah ada yg tolong betulkan... antara thread yg paling berjaya ialah teknik loan ASB... mana tau thread ni pun boleh... sebab return lebih 100% dalam masa 5 tahun tu agak cemerlang

so, boleh bagi satu case study tentang data2 tersebut?
Reply With Quote
  #16  
Old 24-11-2017, 02:57 AM
jom jom is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,303
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

aku masih lagi xfaham..ape beza unit trust dgn saham biasa ?
Reply With Quote
  #17  
Old 24-11-2017, 09:03 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,142
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 267
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jom View Post
aku masih lagi xfaham..ape beza unit trust dgn saham biasa ?
saham kau beli direct saham dalam satu2 syarikat...

unit trust kau upah fund manager (PMB contohnya) utk tolong kau beli saham dalam satu2 syarikat...

tu paling ringkas utk senang paham...
Reply With Quote
Likes jom liked this post
  #18  
Old 25-11-2017, 02:48 AM
monyamin monyamin is offline
Regular

monyamin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 622
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Menarik2......
Reply With Quote
  #19  
Old 02-12-2017, 03:49 AM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 778
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hasanmirror View Post
tengah melabur jga kt PMB pakai cash dalam 3fund..
-Aggressive
-Growth
-Small cap
bini aku agen PMB tpi aku pkai agen lain..hhaaa...hhhaaa...
sapa nk boleh la..019 5038609
Rasanya klu guna cash u invest dia punya fee lg tinggi dr guna kwsp, klu x silap la, cash 5% kwsp 3% jd klu betul u tpm tu cpt sikit la
Reply With Quote
  #20  
Old 02-12-2017, 12:53 PM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 778
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
boleh bagi data sket... 5 tahun lepas, iaitu sekitar november 2012 berapa harga dia, dan skang nov 2017 berapa harga nya... kalo aku letak duit aku 5 tahun lepas sebanyak RM1k, berapa exactly aku dapat skang jika aku cash out?

p/s: soklan general camni senang je ejen unit trust nak jawab, die akan amik fund die yg performance terbaik, dah dia buat kira2... historical je kan, senang je.. hehe...
Sy bukan ejen tn, tp saya pelabur guna kwsp, ni sy tepek salah satu dana yg sy laburkan😊
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump