Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > Non-MLM Local Registered Companies

Non-MLM Local Registered Companies Business Opportunities offered by local Registered ROC & ROB companies. Some of them require you to deposit money, so please be aware as this kind of partnership is illegal unless they have some kind of permit to do so.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #5951  
Old 11-09-2017, 10:13 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5952  
Old 11-09-2017, 10:15 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5953  
Old 11-09-2017, 10:20 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5954  
Old 11-09-2017, 10:24 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5955  
Old 11-09-2017, 10:26 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mengapa ANDA perlu menjalankan bisnes ini.
1. Ia boleh dijalankan secara sambilan.
Ramai diantara kita yang sibuk bekerja tetapi dalam masa yang sama masih menghadapi masalah duit sering tak cukup. Ramai juga yang mencuba2 bisnes part-time yang lain, seperti berniaga selepas kerja, cari kerja kedua selepas kerja, bawa uber, bawa grab car, semua itu bagus, cumanya ia agak memenatkan. Menjalankan bisnes toneexcel, tidak memerlukan anda meninggalkan kerja2 utama dan kerja sampingan yang anda lakukan sekarang, kerana ia boleh dipromosikan secara online iaitu melalui facebook, wechat, telegram, instagram dan whatsapp. Jadi masa yang diperlukan amatlah sedikit setiap hari.

2. Modalnya rendah, hanya RM100 sahaja.
Ramai orang mencuba-cuba bisnes yang modalnya besar. Masalahnya, terlalu-lalu sedikit yang mendapat keuntungan dari bisnes atau pelaburan yang besar, terlalu-lalu ramai pula yang menerima kerugian. Untuk memulakan sesuatu bisnes fizikal biasanya anda perlu ada kedai, ada office, ada pekerja, ada peralatan, modal pusingan, kadang2 modal boleh mencecah puluhan ribu atau ratusan ribu ringgit sebelum anda memulakan operasi lagi. Itu belum cerita untung atau rugi semasa operasi. Tetapi Bisnes toneexcel mudal serendah RM100 sahaja, ada kemungkinan anda rugi RM100, ada kemungkinan anda untung, dan ada kemungkinan anda untung sangat besar.

3. Pendapatan berulang-ulang.
Bisnes toneexcel, jika kita dapat seorang pelanggan sahaja, setiap kali mereka topup handphone mereka, anda akan mendapat duit. Memanglah sedikit sebab pelanggan anda hanya seorang sahaja. Kalau nak dapat banyak, maka ramaikanlah pelanggan anda. Tetapi walau pun hanya dengan seorang pelanggan sekali pun, anda akan mendapat keuntungan setiap kali mereka topup. Maknanya untung berkali-kali. Cuba anda fikirkan jika anda buat bisnes jual barangan. Anda hanya akan dapat untung sekali sekiranya pelanggan tersebut datang dan membeli kepada anda. Kalau dia tak beli daripada anda, maka anda tidak akan dapat untung daripada seorang pelanggan tersebut. Sudah nak jumpa bisnes yang boleh untung berkali-kali daripada seorang pelanggan.

4. Kemudahan tersedia untuk anda.
Bisnes telekomunikasi merupakan bisnes yang besar dan memerlukan modal yang besar. Macam telco2 utama dinegara kita, untuk memulakan bisnes telekomunikasi mereka perlu melabur berjuta2 ringgit untuk membina atau menyewa pencawang pemancar. Mereka perlu bekerja sama dengan peniaga seluruh Malaysia untuk menjualkan topup mereka. Mereka perlu bekerjasama dengan bank2 menjualkan topup mereka secara online. Mereka perlu ada pekerja yang ramai untuk mengendalikan pusat2 service mereka. Selepas itu baru mereka menubuhkan team untuk buat promosi dimedia2 dan promosi secara langsung untuk mendapatkan pelanggan pertama untuk mereka. Tetapi dalam ToneExcel, modal berjuta2 telah pun dihabis untuk anda menjalankan bisnes ini, anda tidak perlu ada ofis, anda tidak perlu buka kedai, anda tidak perlu menjual topup, semuanya telah tersedia, yang perlu anda lakukan hanyalah tugasan terakhir iaitu mendapatkan pelanggan. Itu sahaja.

5. Tidak perlu pengalaman dan pengetahuan yang banyak dalam bisnes ini.
Untuk menjalankan bisnes toneexcel tidak memerlukan pengalaman dalam bisnes, tidak memerlukan kelulusan yang tinggi, tidak memerlukan jawatan yang tinggi, yang perlu adalah ketekunan anda buat promosi. Malahan cara promosi juga akan diajar kepada anda. Cuba anda bayangkan jika anda ingin memulakan bisnes buka pam minyak, apa yang perlu anda pelajari? Tentulah banyak perkara perlu anda belajar sebelum menceburinya. Anda perlu hadiri kursus dahulu, perlu buat loan, kerja kerja kena bagus, kena tahu selok belok industri minyak, kena survey tempat dan tahu cara pemilihan tempat, uh banyak sangat yang perlu anda tahu. Dalam toneexcel, anda hanya perlu tahu perkara asas dan tahu buat promosi, itu sahaja.

6. Bisnes yang terbukti membantu ramai orang.
Ramai orang ingin mencuba bisnes baru atau pelaburan baru yang belum tahu hujung pangkalnya. Sekiranya anda mempunyai kepakaran dalam memilih bisnes, tahu fakta2 tertentu dalam memilih bisnes, itu tak menjadi masalah kepada anda. Tetapi ramai yang memilih bisnes tanpa anda ilmu atau kajian dalam satu2 keputusan tersebut, akhirnya ramai yang rugi besar dalam percubaan itu. Oleh itu untuk mengelakkan anda dari mengalami kerugian, carilah bisnes yang telah terbukti boleh mendapat keuntungan, maka resiko anda rugi akan menjadi amat kecil. ToneExcel telah berjalan selama 7 tahun, dan telah terbukti membayar komisyen kepada ahlinya selama itu juga. Ada yang tidak dapat komisyen langsung kerana tiada pelanggan, ada yang mendapat komisyen sedikit, dan ada yang mendapat sehingga beratus-ratus ribu ringgit setiap bulan. Itulah resiko kerugian RM100 didalam bisnes toneexcel.

7. Pendapatan Kedua.
Ramai diantara kita sekarang ini, hanya bergantung kepada satu sumber pendapatan sahaja. Cuba anda tanya secara jujur kepada diri sendiri, sekiranya apa2 berlaku kepada sumber utama tersebut, seperti, anda diberhentikan kerja, tempat kerja anda ditutup, anda berhenti kerja kerana tak puas hati dengan tempat kerja sekarang, atau anda hilang upaya untuk bekerja kerana sakit stroke, darah tinggi, potong kaki kencing manis, kemalangan cacat kekal. Atau perniagaan utama anda tidak menjadi seperti diharapkan, terpaksa tutup bisnes. Sekiranya anda hilang punca utama pendapatan sekarang, apa akan berlaku? Anda tidak perlu jawap kepada saya, cuma jawab pada diri sendiri. Itulah penting sumber pendapatan kedua dari ToneExcel ini.

8. Ia boleh diwariskan.
Didalam ToneExcel, jika anda sudah ada komisyen setiap bulan, tak kira berapa jumlahnya, sekiranya anda meninggal dunia, komsiyen itu tetap akan diberikan setiap bulan kepada pewaris anda, seperti suami/isteri/anak2/ibubapa atau siapa sahaja yang anda letakkan sebagai pewaris.

Cuba anda fikirkan sejenak, sekiranya saya meniggal hari ini, adakah keluarga tersayang boleh meneruskan kehidupan seperti biasa, mungkin kerana duit simpanan kita banyak, duit EPF kita banyak, insuran kita banyak, tetapi jika jawapannya, 'ahh, aku malas nak fikir benda ni, mati mati lah, itu perkara lain', maka ambillah langkah buat bisnes toneexcel ini, dan bila komisyen anda sudah besar nanti, anda akan fikir perkara tersebut dalam keadaan yang lebih gembira sedikit.

9. Produk adalah produk keperluan.
Handphone adalah keperluan semua orang dan kemungkinan termasuk anda dan keluarga anda sendiri. Selama ini anda malas nak fikir kerana ia keperluan dan sudah tentu ada budgetnya setiap bulan. Pernahkah anda fikir berapa banyak duit yang dihabiskan untuk membayar topup/bil sekeluarga anda. Kalau anda kira, tentu anda akan fikir 'kaya aku kalau duit ini menjadi duit simpanan aku'. Dalam toneexcel, jika anda mula mendapat komisyen nanti, anda akan dapat duit bila menggunakan handphone. Produk memang produk keperluan, suka tak suka anda memang pakai handphone, kenapa pakai handphone habis duit, sedangkan didalam toneexcel, anda pakai handphone anda boleh dapat duit?

10. Anda akan dibantu oleh rakan2.
Didalam banyak bisnes, untuk berjaya anda perlu seorang diri menjalankannya, kadang2 tiada bantuan pelajaran, tiada bantuan penambahan ilmu yang bermanfaat, tiada siapa yang bantu, tetapi didalam toneexcel ini, anda akan dibantu oleh rakan-rakan, anda akan dimasukkan kedalam group2 telegram/whatsapp/facebook tertentu supaya anda dapat terus belajar untuk berjaya didalam bisnes toneexcel ini. Anda akan diberi semangat oleh rakan2 yang sudah berjaya, anda akan diajar cara2 promosi terkini, anda akan ditegur jika malas buat promosi, anda akan ditegur jika mempunyai sifat2 negatif dan tidak menguntungkan diri anda sendiri. Anda akan dibantu, sekiranya anda ingin dibantu.

11. Dapat perlindungan insuran kemalangan RM50,000
Anda pakai phone sekarang ini, jika anda topup setiap bulan lebih daripada RM50, maka didalam Tone Excel anda akan dapat perlindungan kemalangan dari etiqa takaful sebanyak RM50,000. Daripada pakai dan tak dapat apa2 insuran, kan lebih baik pakai dan dapat insuran percuma. Sekurang2nya kalau ada apa2 berlaku kemalangan yang menyebabkan kematian atau cacat kekal, ada jugak yang keluarga boleh tuntut.

12. Anda sendiri ingin berjaya.
Akhir sekali, semua perkara diatas hanyalah pandangan dan sokongan sahaja. Ia tidak memberi apa2 makna untuk anda. Sebab kenapa anda perlu buat bisnes ToneExcel ini, hanyalah jika ANDA SENDIRI ingin berjaya dan meningkatkan pendapatan anda sendiri. Salah satu sifat orang berjaya, adalah mereka tidak suka bertangguh dan Berani mengambil resiko.

Jika anda memang adalah orangnya yang saya maksudkan, MULAKAN BISNES TONEEXCEL hari ini.
__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5956  
Old 20-10-2017, 09:59 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Beberapa petua dari orang lama dalam ToneExcel supaya anda berjaya.

1. Jadikan simkad ToneExcel sebagai line utama. Jalan terbaik adalah dengan mengekalkan no lama.

2. Jangan gunakan simkad telco lain, ia tanda kita tidak yakin dengan bisnes kita sendiri.

3. Topup seperti mana kita topup sebelum ini, sebelum anda menggunakan simkad bisnes anda sendiri, simkad ToneExcel.

4. Jumpa dan kongsikan bisnes ini kepada kesemua orang yang anda kenal, promote pada mereka. Jangan kira samada mereka ingin menggunakan simkad ToneExcel ini atau tidak, itu bukan kerja kita. Kerja kita hanyalah berkongsi dengan mereka.

5. Pastikan dalam poket anda sentiasa ada sekurang2nya 2 keping simkad toneexcel ini, supaya mudah jika ada sesiapa yang ingin menyertai dan menjadi pengguna toneexcel, anda boleh terus jual pada mereka.

6. Pastikan anda tidak sesekali tolong mendaftarkan pelanggan baru, ajarkan mereka mendaftar sendiri menggunakan cara SMS hantar ke 014-705 7769 supaya mereka tahu prosesnya dan mula berminat menjadi pengedar seperti anda.

7. Jangan cuba menyelesaikan masalah pelanggan, rujukkan mereka kepada yang pakar. Jika masalah komisyen, rujukkan mereka kepada HQ, (0105000969), jika masalah line, claim tiket air asia, nak tukar nombor, rujukkan mereka kepada TuneTalk custumer care (0105001333), jika masalah pendaftaran rujukkan mereka kepada DEC (0377731454), jika meminta nasihat untuk konsisten dalam bisnes ini rujukkan mereka kepada saya Mazelan Abas (0105232047)

8. Jika ada panggilan telefon, usahakan sedaya upaya untuk anda menjawabnya. Dapat watsapp, sms, reply dengan cepat, bakal pelanggan suka dengan orang yang macam ini.

9. Siapa yang mampu, buka 3 akaun, bukalah 3 akaun, kerana ia memperbanyakkan komisyen anda.

10. Pastikan anda ingat no IDP dan no akaun bank anda macam air, lancar. Ia banyak sangat gunakan kalau ingat kedua2 nombor ini.

11. Upgrade level ke JC, atau SC atau Branch jika berkemampuan. Jangan guna duit simpanan anda, sebaik2nya gunakan duit komisyen yang anda kumpulkan dari ToneExcel ini.

12. Pelajari cara-cara promosi melalui Online, melalui facebook, watsap, telegram, wechat, kerana ini adalah penentu kejayaan anda didalam bisnes ToneExcel ini. Belajar teknik2 mendapatkan pelanggan dari kalangan orang yang anda tidak kenal. Kerana berapa ramai sekali orang yang anda kenal, lama2 habis kenalan anda.
__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5957  
Old 20-10-2017, 10:00 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5958  
Old 20-10-2017, 10:04 AM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Rintangan dalam pembabitan bisnes networking.
____________________________________________

Salam sejatera sahabat,

Kita sambung mengenai pembabitan saya didalam perniagaan tunetalk-toneexcel ini. Mudah2an ada yang boleh dijadikan panduan dan sempadan.

Hari pertama saya menyertai perniagaan ini, lebih kurang pukul 5 petang pada 15.7.2010.

Malamnya selepas isyak saya call sahabat yang sponsor saya, tanya 1001 soalan mengenai perniagaan ini, macamana itu dan macamana ini, dan selebihnya saya cari sendiri jawapannya di internet. Sorang-sorang cari jawapan, search sana dan sini, dan pada pukul 2 pagi saya mula buat website saya yang pertama mengenai tunetalk-toneexcel ini, (memang maklumat yang ada, kebanyakkannya tak berapa tepat) malam tu saya tak tidur sampai pagi, selepas subuh sambung semula buat website dan lebih kurang pukul 10 pagi (16.7.2010) website saya telah siap. tunetalk.ws (menggunakan hosting GDI),

Pukul 11 pagi iklan saya telah mula menjalar didalam facebook. Pukul 12 tgh, saya mula mengarang tiga email kempen untuk dimasukkan kedalam autoresponder saya ( menggunakan Trafficwave ) dimana saya memiliki beberapa ribu subscribers didalamnya. Setelah selesai dimasukkan barulah saya tidur pada pukul 2.00 petang. Petang baru bangun, dan malamnya saya bersiap untuk pergi ke pantai timur kerana mengadakan kursus bina website. Tetapi selepas itu setiap hari paling kurang sekali saya tembak didalam wall Home dan 20 groups facebook. Itu perkara yang saya lakukan setiap hari selama sebulan. Ia mengambil masa selama 15-20 minit utk saya melakukannya.

Respon diperingkat permulaan agak memberangsangkan, dalam minggu pertama sahaja saya dapat menjual 423 keping simkad secara offlfine dan online. Untuk tempahan dari internet saya poskan menggunakan pos ekspres, yang datang jumpa saya, saya serahkan by hand. Sehingga hari ini saya sudah mengedarkan beberapa ribu keping simkad tersebut.

Dalam pada masa tersebut, terdapat beberapa nama besar didalam dunia internet marketing tempatan seperti Aridz, Mohd Syukri, Robert-Yash, telah mendaftar menyertai perniagaan ini, maka secara mendadak ia telah memberi kesan yang amat besar kepada perkembangan perniagaan ToneExcel. Sehinggakan CEO dan keseluruh Directors ToneExcel secara pribadi mengucapkan terima kasih dan syabas kepada group internet marketer yang memberi impact yang amat besar terhadap perniagaan ini.

Saya disini juga ingin merakamkan setinggi-tinggi perhargaan dan ucapan syabas kepada mereka kerana menjadi perintis teknik online internet marketing didalam pembangunan perniagaan ToneExcel.

Seperti biasa, saya akan membetulkan 'attitude' dalam menjalankan apa jua perniagaan, samada online atau offline. Kerana perniagaan seperti ini anda akan terjumpa berbagai-bagai rintangan.

Attitude yang pertama: "Rajin dan consisten" Iaitu istiqomah dan sentiasa membuat promosi.
Bila bersimbang dengan rakan-rakan cerita tunetalk, chat dalam YM cerita tunetalk, sembang di Skype cerita tunetalk, rakan-rakan datang berjumpa saya, saya cerita tunetalk, rakan-rakan ajak belanja makan cerita tunetalk, jiran-jiran ajak sembang petang-petang cerita tunetalk, kemana sahaja saya akan bercerita pasal tunetalk. Non-stop.

Attitude yang kedua: Saya hanya bercerita kepada orang yang nak dengar, orang cakap "NO" saya cakap "NEXT". Itu sahaja.

Biasalah, kita jumpa macam-macam ragam manusia, ada yang tanya bukan-bukan punya soalan. Contohnya ada yang tanya:
"En Mazelan, tunetalk ni ada lesen meniaga tak, boleh tunjukkan kepada saya"
Saya akan jawab "tak ada"

"En. Mazelan, katanya celcom pegang saham tunetalk 35%, boleh tunjukkan buktinya tak?"
Saya akan jawab "Tak ada"

"En. Mazelan boleh tunjukkan bukti yang toneexcel bayar kedalam akaun En Mazelan tak, sebab takut, bila buat nanti mereka tak bayar?"
Saya jawab "Memang mereka tak bayar"

"Habis mengapa En Mazelan buat juga bisnes tunetalk-toneexcel ni"
Saya jawab " Sebab saya cadangkan awak jangan join bisnes ni"

- Sebenarnya Sebab utama saya tak ada masa untuk jawab soalan-soalan yang susah macam ni.
- Sebab guru saya mengajar waktu sekolah dulu, kalau jawab soalan periksa, jawab soalan senang dulu, tinggalkan soalan susah.

Saya tak ada masa untuk melayan seseorang yang sebegitu, banyak sangat pantang larang untuk mereka merebut sesuatu peluang. Ramai lagi orang diluar sana yang akan nampak ini merupakan suatu peluang keemasan untuk mereka menyambarnya. Jika saya layan, akan banyaklah masa saya akan terbazir, sedangkan masih ramai, malah berjuta-juta yang berfikiran positif sedang menunggu kita untuk buka mulut sahaja kepada mereka, dan mereka akan ambil peluang ini. Kan jimat masa.

Orang berjaya hanya melihat peluang, orang gagal hanya melihat alasan.

Heran juga saya, masa kita naik kapal terbang, tak pulak kita mintak bukti samada pilot tu betul-betul ada sijil bawa kapal terbang ke tidak. Kalau ada, adakah sijil yang dikeluarkan oleh sekolah memandu tu original atau tidak. Tak tanya ke, sekolah memandu tu ada lesen tak. Tak pulak tanya, samada trainer yang mengajar pilot tu ada certificate ke tidak. Kesudahnya jenuh... sampai bila tak naik kapal terbang tu.

Ini semua soalan-soalan yang datang daripada orang yang tak mahu buat bisnes, jangan bergaduh dengan mereka, jangan cuba nak menjawab soalan mereka, jangan buang masa pergi ke toneexcel dan minta mereka copy kan sijil perniagaan mereka, jangan membazirkan tenaga kita pergi ke celcom minta celcom bagi MOU dengan tunetalk. Buang maso - kata orang negeri sembilan - Tinggalkan mereka dengan cara baik. Habis cerita.

Saya habiskan banyak masa hanya untuk buat promosi, promosi dan promosi. Serta saya luangkan masa kepada sahabat-sahabat yang betul-betul nak buat. Itu sahaja. Sebab dengan mereka ini akan akan berjaya bersama-sama kita kalau kita semua consisten.

Jadi kepada anda, jika masih belum melawat website saya ini, saya cadangkan luangkan masa sedikit dan cuba kaji.

Cuba lihat samada ada peluang didalamnya seperti mana yang saya lihat. Saya lihat ia merupakan perniagaan yang amat baik, sangat berpotensi, resiko rendah, dan peluang untuk kita menjana pendapatan yang besar dengan modal yang sangat kecil dalam jangka masa dua tiga tahun.

Jumpa esok untuk cerita lain.

Terima Kasih
Mazelan Abas
__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5959  
Old 03-11-2017, 05:06 PM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dinkedai4 View Post
__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
  #5960  
Old 03-11-2017, 05:10 PM
dinkedai4 dinkedai4 is offline
Active Plus

dinkedai4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,047
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

__________________
WEBSITE-WEBSITE PENTING UNTUK BIZ TONEEXCEL (BUAT DUIT DGN HANDPONE)
Jika tak pandai menaja klik http://AutoDownLineplus.com/te/?ref=33453
Jika nak ilmu percuma klik www.toneexcel.biz/123772
JOM BERWAKAF SAMBIL JANA INCOME,INFO LANJUT SILA KLIK http://www.wakafsedekah.com/index.php?id=2298
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bisnes, mlm

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump