Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Love, Relationships

Love, Relationships Share and discuss anything about love and relationships. Share any advices, problems, tips & solutions. Please behave & be open minded OR you will be banned from this section. Keep alert section announcement.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-08-2017, 12:17 PM
sweetCheery222 sweetCheery222 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Suami dan Bad Habbitnya Bersama Perempuan Porn

Salam warga CG

Nk mintak pendapat/pandangan berkenaan dugaan rumahtangga ni espcially korang yg dh kawin. Maaf ye post ni agak pjg..

mcm ni, kitorang dh kawin dh dkt 3 thn,xde anak lagi, keje dua2 stabil..hubungan ok so far. cuma psl anak, dia menolak utk ade anak dulu sbb dia rase nk kewangan stabil since kitorang br beli rmh.


bbrapa bulan lps sy dpt tau husband sy ade bad habbit layan porn blh kate stp minggu tanpa pengetahuan sy. yg lbh mengejutkan, aktiviti tu bermula mlm lps sy tdo. kira kedudukan laptop tu sbnrnya kt dpn sy. sy bkn jenis yg tdo awal..plg awal dlm pkl 12 br tdo.

Nk jadikan cerita, 1 hari tu sy perasan mase dia nk siap2 g keje seluar tido di mcm "keras".Sy tanye dia kalau tu mmg air mani dia..Betul2 dia tengking sy, marah2 kate bukan. Sy tau ape yg rase tu x salah. Sy sabar dan senyap.

Then kebetulan hari ni sy mc, awalnya cuma tgk movie je kt laptop dia. tp nk jadikan cite, Allah gerakkan hati sy bukak 1 folder ni. Dan mase tulah terjumpa segala video porn dan blh tau bile dia last view video tu. Mengucap pjg sy..Menangis sampai dah kering air mata.


so mlm tu gaduh besar haritu, dia mngaku dia ade bad habbit even sebelum kawin. Dia menangis mntk sy x tinggalkan dia dan janji kt sy xnk buat dah. Disebabkan xbole terima, sy larikan diri mlm tu sampai 3 mlm tanpa bgtw dia ktmane sy pegi. Dan sampai 1 hari, Allah jentik hati buatkn sy rase jadi lembut hati. sy balik dn memaafkan dia.


3 minggu berlalu dgn parut luka dihati,keadaan bertambah baik. Nampak dia dah xbuat habbit lame tu bile sy check laptop dia. Tp, kusangka kan panas hingga ke ptg rupenya hujan ditengahari...


Mlm td tanpa sengaja sy belek2 fon dia mase dia tdo, tgk fb gune fon dia..Again, naluri isteri utk explore fon dia..dan sy trjumpe dia install apps utk chatting dgn org..dan bila bukak..


ya Allah..lemah bdn, menggeletar tgn,menangis lagi bile tgk ade gambar pmpuan porn ni anta gambar lucah dia kt husband sy..Time dia hantar smlm. Sy xtw if msg husband sy dgn dia dia delete ke ape.Then semua friend list dlm apps tu sume pmpuan porn. Sy sabar, senyap lagi..


Then sy bukak email dia, tgk kt Trash item..ade lagi! rupenya..dia simpan link2 video utk download pmpuan porn yg 3 minggu lps tu sblum kejadian kedua ni..sedih sy xterucap. Sy kejutkan dia dr tdo dn terus tunjuk bukti tu..terkejut sgt dia dn terus hold sy berkali2 mntk sy jgn tinggalkan dia..dan sy xsedar bila sy pengsan. Sedar2 dia panggil name sy dan mntk sy masih kekal bersama dia..Begitu ssh utk dia mntak maaf kt sy..Itupun lps sy yg tanye. Sy sgt trluka..


Ni kali kedua dia tipu, xjujur dan lyn pmpuan lain blkg sy..Ape yg patut sy buat ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-08-2017, 11:48 PM
Malaysian71 Malaysian71 is offline
Active Member

Malaysian71's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,320
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Maaf bertanya puan...hubungan bersama ada tanya en suami tak? Rasa part ni yg paling penting dlm hub suami isteri..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2017, 10:12 AM
sweetCheery222 sweetCheery222 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Smile

Quote:
Originally Posted by Malaysian71 View Post
Maaf bertanya puan...hubungan bersama ada tanya en suami tak? Rasa part ni yg paling penting dlm hub suami isteri..
tq sudi respons

ya,mmg ada.dgn sy pn masih ade hbgn brsama.. just imagine, smlm dgn sy..esok dgn prmpuan tu..sy tau sbb nmpk kt history conversation pmpuan tu.

bila sy tanye knape..jwpnnye dia rase xthn.nk time tu. but dia x cari sy.
sy x tau..adakah normal lelaki yg dh brkahwin cmtu ?

Last edited by sweetCheery222; 10-08-2017 at 10:18 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2017, 10:40 AM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 36,154
Thanks (Received): 136
Likes (Received): 651
Active Level
My Mood:
Default

Banyakkan mengingati mati; pertemuan dengan Allah SWT.

Bila ada masalah, ugama juga tempat rujukan.
__________________
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
  #5  
Old 11-08-2017, 09:25 AM
ikhmal_ok ikhmal_ok is offline
Super Active

ikhmal_ok's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,538
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 23
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sweetCheery222 View Post
Salam warga CG

Nk mintak pendapat/pandangan berkenaan dugaan rumahtangga ni espcially korang yg dh kawin. Maaf ye post ni agak pjg..

mcm ni, kitorang dh kawin dh dkt 3 thn,xde anak lagi, keje dua2 stabil..hubungan ok so far. cuma psl anak, dia menolak utk ade anak dulu sbb dia rase nk kewangan stabil since kitorang br beli rmh.


bbrapa bulan lps sy dpt tau husband sy ade bad habbit layan porn blh kate stp minggu tanpa pengetahuan sy. yg lbh mengejutkan, aktiviti tu bermula mlm lps sy tdo. kira kedudukan laptop tu sbnrnya kt dpn sy. sy bkn jenis yg tdo awal..plg awal dlm pkl 12 br tdo.

Nk jadikan cerita, 1 hari tu sy perasan mase dia nk siap2 g keje seluar tido di mcm "keras".Sy tanye dia kalau tu mmg air mani dia..Betul2 dia tengking sy, marah2 kate bukan. Sy tau ape yg rase tu x salah. Sy sabar dan senyap.

Then kebetulan hari ni sy mc, awalnya cuma tgk movie je kt laptop dia. tp nk jadikan cite, Allah gerakkan hati sy bukak 1 folder ni. Dan mase tulah terjumpa segala video porn dan blh tau bile dia last view video tu. Mengucap pjg sy..Menangis sampai dah kering air mata.


so mlm tu gaduh besar haritu, dia mngaku dia ade bad habbit even sebelum kawin. Dia menangis mntk sy x tinggalkan dia dan janji kt sy xnk buat dah. Disebabkan xbole terima, sy larikan diri mlm tu sampai 3 mlm tanpa bgtw dia ktmane sy pegi. Dan sampai 1 hari, Allah jentik hati buatkn sy rase jadi lembut hati. sy balik dn memaafkan dia.


3 minggu berlalu dgn parut luka dihati,keadaan bertambah baik. Nampak dia dah xbuat habbit lame tu bile sy check laptop dia. Tp, kusangka kan panas hingga ke ptg rupenya hujan ditengahari...


Mlm td tanpa sengaja sy belek2 fon dia mase dia tdo, tgk fb gune fon dia..Again, naluri isteri utk explore fon dia..dan sy trjumpe dia install apps utk chatting dgn org..dan bila bukak..


ya Allah..lemah bdn, menggeletar tgn,menangis lagi bile tgk ade gambar pmpuan porn ni anta gambar lucah dia kt husband sy..Time dia hantar smlm. Sy xtw if msg husband sy dgn dia dia delete ke ape.Then semua friend list dlm apps tu sume pmpuan porn. Sy sabar, senyap lagi..


Then sy bukak email dia, tgk kt Trash item..ade lagi! rupenya..dia simpan link2 video utk download pmpuan porn yg 3 minggu lps tu sblum kejadian kedua ni..sedih sy xterucap. Sy kejutkan dia dr tdo dn terus tunjuk bukti tu..terkejut sgt dia dn terus hold sy berkali2 mntk sy jgn tinggalkan dia..dan sy xsedar bila sy pengsan. Sedar2 dia panggil name sy dan mntk sy masih kekal bersama dia..Begitu ssh utk dia mntak maaf kt sy..Itupun lps sy yg tanye. Sy sgt trluka..


Ni kali kedua dia tipu, xjujur dan lyn pmpuan lain blkg sy..Ape yg patut sy buat ?
suruh dia kahwin dengan perempuan tu,,,daripada terus2 buat dosa.
__________________
ISLAM itu "Advanced"
"I Shoot Arrows"
Berminat dengan aktiviti sukan memanah, ingin membeli panah moden ? sila lihat koleksi panah yang saya jual: http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=314535
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2017, 10:22 AM
NurussalamAziz NurussalamAziz is offline
Active Member

NurussalamAziz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,539
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 34
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ini hanya beberapa pendapat dari saya yang daif ilmunya..

1. Suami puan kata ini bad habit sebelum kawin.. Yup, bukan senang seseorang nak buang habit (yang baik @ buruk) dalam diri. Seperti orang hisap rokok, minum arak, kaki masjid, baca Quran, buka facebook..etc. Habit ialah sesuatu yang bila tak buat, akan rasa something 'missing' pada hari tu. Kalau good habit, kita sokong.. kalau bad habit, diri sendiri yang rasa nak berubah.. kita sebagai pasangan kena sokong supaya orang tersebut (dalam kes ni husband puan) membuang bad habit tersebut. Cuba ambil pendekatan yang boleh membuka hati & pemikiran tentang keburukan bad habit tersebut. Paling mudah.. boleh buka ceramah-ceramah agama tentang isu berkaitan, boleh mula dengan ceramah mengenai melihat aurat perempuan. Go step by step.. bila melarang, ego akan mula menjelma. Kedua, guna reverse physiology di mana cakap cara lembut yang puan ada jumpa itu ini dalam phone, pc, email dsb & puan tak berapa gemar sbb puan sayang kat husband dari di azab sebab melihat aurat bukan muhrim. Insya'allah.. sentiasa berdoa kepada Allah swt supaya dibukakan cara untuk membuang tabiat yang tidak baik terhadap suami & dibukakan hati suami untuk meninggalkan tabiat tersebut sambil2 berusaha.

2. Saya bukanlah menyokong bab ni tetapi puan sepatutnya masih bersyukur bahawa suami hanya chat dan bertukar2 message. Blom ke tahap makan luar @ melakukan persetubuhan dengan mana2 perempuan secara fizikal. Jadi, puan boleh perlahan-lahan tarik ke arah agama. Banyakkan aktiviti bersama seperti mandi bersama2, solat bersama-sama dan tunjukkan diri puan ke arah yang lebih baik mengenai agama. Insya'allah.. lama2 suami puan akan jadi segan dalam diam. Kemungkinan selepas itu dia akan berubah sedikit demi sedikit.

3. Kewangan stabil? There is no kewangan stabil sbb kebiasaan manusia akan tambah apa yang belum dimiliki. Jadi.. menurut Islam, zuriat dah ditentukan rezekinya. Seperti juga berkahwin, sudah ada rezekinya. Cuba dapatkan zuriat sebab apabila ada zuriat, kebanyakkan lelaki akan lebih fokus kepada anak (kalau jenis family man). Dengan ada anak, puan boleh cakap yang bad habit nanti mungkin mempengaruhi anak-anak nanti. Mesti husband pun tak suka kan kalau anak pun buat perkara yang sama.. give more opinion untuk otak suami semakin terbuka tentang keburukkan bad habit tadi.

4. dari segi fizikal puan & perempuan lain saya taknak sentuh.. mungkin ada bahagian2 yang menjadi rangsangan kepada husband dengan perempuan lain. Jadi cuba tanya sambil lawak-lawak, agak2 partbody mana cik husband nak isterinya upgrade. hihi.. Sifat orang lelaki adalah dari pandangan mata.

Akhir sekali, cuba bawa suami ke jalan Islam.. kalau suami takleh bimbing, puan cuba bimbing. Insya'allah dan semoga menjurus ke arah yang lebih baik. Ini sekadar pendangan.. puan lebih memahami keadaan sebenar. Yang baik datang dari Allah, yang kurang datang dari diri saya sendiri.
__________________
AIA TAKAFUL LIFE PLANNER
014-333 6369 [wassap,sms or call)
...live with your own risk...


Last edited by NurussalamAziz; 16-08-2017 at 09:21 AM..
Reply With Quote
Likes jumanjimd, wantrader82 liked this post
  #7  
Old 12-08-2017, 11:00 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,504
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Jangan bukak laptop orang suka2 lah..
Reply With Quote
Likes ArabSays liked this post
  #8  
Old 16-08-2017, 09:13 AM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,446
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 150
Active Level
My Mood:
Default

Bad habit ni. Sendiri kena ubah.
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
  #9  
Old 16-08-2017, 09:26 AM
krazey17 krazey17 is offline
Active Member

krazey17's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Posts: 2,063
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Banyakkan mengingati mati; pertemuan dengan Allah SWT.

Bila ada masalah, ugama juga tempat rujukan.
Yes jalan paling terbaik bang,Allah swt sebaik2 tempat mengadu dan memohon.
__________________
"Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan"
Reply With Quote
  #10  
Old 16-08-2017, 09:53 AM
ober9 ober9 is offline
Regular

ober9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 160
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

saya ada cadangan..tp x pasti boleh menbantu ataupun x...puan & suami kena periksa semula solat fardu..adakah cukup 5 kali sehari?...jika cukup adakah dibuat di awal waktu? ..adakah khusyuk dlm solat?...saya percaya jika solat kita hampir sempurna segala masalah jadi mudah.

Lagi 1 kalau saya tak silap ada kajian bgtau org yg ketagih porno ni adalah dari golongan org yg banyak masa lapang dan kurang bersukan...so dicadangkan supaya puan suruh suami supaya slalu bersenam dan bersukan ataupun sibuk kan diri dengan aktiviti yg bermanfaat utk diri atau masyarakat...sekian
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump