Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1351  
Old 06-10-2017, 04:17 PM
yus7777 yus7777 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
nasihat aku:

lupakan technical analysis, lupakan fundamental analysis utk main saham.

carilah kawan2x yang kerja di MOF, Public Listed Company (berpangkat tinggi) dan ada akses kepada maklumat.

Hampir kesemua listed company akan mencari revenue/projek utk kekalkan momentum dan maintain market capitalization.

Senario: Kawan di MOF bagitahu syarikat x berhad akan dapat projek bersaiz 100M di Malaysia dalam 30 hari lagi, kita boleh start membeli saham company tersebut. Sambil2x perhatikan volume saham tu mesti akan meningkat dan saham tu akan menjadi aktif. Syarikat gergasi cth Petronas bahagian fund manager akan sentiasa buat analisis kaunter mana dia akan invest. Setiap fund manager kalau dia enter market, jumlah order dalam juta ringgit.

Kalau kita percaya dgn pimpinan syarikat tu, percaya dengan bisnes model dan keupayaan syarikat utk jalankan bisnes, kita boleh hold saham tu utk jangka waktu panjang dan kita akan dapat dividen tahunan.

Kalau intraday trader, ada je yang boleh buat rm50-rm250 sehari dengan scalping. Tapi cara ni penat dan kita terpaksa buat analisis setiap masa. Ini serupa otang yang main forex hari2.. penat dan average bulanan adalah rugi berbanding untung.

Buatlah kawan ramai2x yang ada akses kepada info/maklumat first hand.

Tips akhir: Perhatikan syarikat apa bakal dapat projek keretapi laju/pantai timur, projek Imigresen, projek sistem JPJ, projek dengan Telco serantau, projek RFID menggantikan Touch n Go dll....
noted with thANKS
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1352  
Old 06-10-2017, 04:55 PM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 462
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 9
Active Level
Default

intraday trader mesti ada masalah nak buat entry kan?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold