Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 24-02-2014, 11:55 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,540
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 237
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

sekarang trend amek pekerja direct dari bangla..

seminggu keja sini dah boleh cakap basic malay..
banya bagush!
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 24-02-2014, 03:05 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,539
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
modal depa kan ada persatuan mamak semalaya..
bab ni depa lagi bagus dari melayu..
bab santau menyantau laris pelaris melayu lah juara tapi tak kemana pun.. *facepalm

dengar2 sekarang kicap original dah ramai takeover bisnes mamak kat malaysia ni..
Ni la melayu,bab mistik2 ni ssh nak bedung.mcm mane nak maju..nk mniaga pon takot hmm..
Reply With Quote
  #33  
Old 24-02-2014, 03:18 PM
egg_toast egg_toast is offline
Regular

egg_toast's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2009
Posts: 966
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kedai mamak ni lepak la lama mana pun..
rilek je depa..air diorg bancuh..mmg best..pekat likat..
kalau kedai melayu tu adoi ceroi,jernih,rasa elek..
kedai mamak sebukit melambak dia taruh nasi..pendek kata
tak kedekut..meja kerusi best..kipas angin cukup..tv besor..
lagi satu mamak ni kalau kita bwk anak tak kedekut bagi bebudak tu gula- ke air sirap pree ke..makna kata kalau nk bukak kedai ala2 mamak..
JGN KEDEKut dari segi semua hal..baru kastemer enjoy nk lepak..
Reply With Quote
  #34  
Old 25-02-2014, 12:00 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,539
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by egg_toast View Post
kedai mamak ni lepak la lama mana pun..
rilek je depa..air diorg bancuh..mmg best..pekat likat..
kalau kedai melayu tu adoi ceroi,jernih,rasa elek..
kedai mamak sebukit melambak dia taruh nasi..pendek kata
tak kedekut..meja kerusi best..kipas angin cukup..tv besor..
lagi satu mamak ni kalau kita bwk anak tak kedekut bagi bebudak tu gula- ke air sirap pree ke..makna kata kalau nk bukak kedai ala2 mamak..
JGN KEDEKut dari segi semua hal..baru kastemer enjoy nk lepak..
Wui kedai mamak mne yg ko g ni ada free bagai air ni..

hem betoi tu,depa ni kalu wat air rasa kaw2 la..

cume yg x bestnye kalu order milo,ada yg campur dgn koko...so x rase sgt milonye..nak safe bujet kot
Reply With Quote
  #35  
Old 25-02-2014, 12:11 PM
egg_toast egg_toast is offline
Regular

egg_toast's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2009
Posts: 966
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
Wui kedai mamak mne yg ko g ni ada free bagai air ni..

hem betoi tu,depa ni kalu wat air rasa kaw2 la..

cume yg x bestnye kalu order milo,ada yg campur dgn koko...so x rase sgt milonye..nak safe bujet kot
ada..tapi air free tu takat sirap la sebungkus..
budak suka la air berkaler mcm tu..
aku suka beli milo ais dgn kopi ais..
mmg sedap terasa milo dan kopinya..
kalau kedai melayu belum jumpa lagi
air yg pekat gini..kalau jumlah makan rm20.10..
10 sen pun tetap gak kira..
Reply With Quote
  #36  
Old 25-02-2014, 12:18 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,539
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by egg_toast View Post
ada..tapi air free tu takat sirap la sebungkus..
budak suka la air berkaler mcm tu..
aku suka beli milo ais dgn kopi ais..
mmg sedap terasa milo dan kopinya..
kalau kedai melayu belum jumpa lagi
air yg pekat gini..kalau jumlah makan rm20.10..
10 sen pun tetap gak kira..
Ha tu betul,kadang skupang 2 pon diorg kira.dah terpaksa bwk duit baki syiling yg berat dlm dompet huhu..

tp kedai mlayu pejam mata je slalunye kalu skupang 2 ni
Reply With Quote
  #37  
Old 28-02-2014, 10:57 PM
terompah terompah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 954
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 65
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
Huh mmg jenis kaya raya la ye..pastu siap bantu membantu lg sbp tu bole terus idup..tp yg paling bagus kalu mengekalkan ttg islamic..

bro join meting tu utk ape sebenarnye bro...nk bkak kedai mamak jgk ke
Sy bkn bro...meeting tu utk program kerjasama dgn persatuan dorang. Paling best dorang tu kerjasama ahli persatuan.masa meeting dorang akan bentangkn perkara dan masalah..bestnyaa kalau org kita boleh cm tuh..
Reply With Quote
  #38  
Old 31-03-2014, 02:45 PM
Mr. Redz Mr. Redz is offline
Regular

Mr. Redz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 714
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by terompah View Post
Sy bkn bro...meeting tu utk program kerjasama dgn persatuan dorang. Paling best dorang tu kerjasama ahli persatuan.masa meeting dorang akan bentangkn perkara dan masalah..bestnyaa kalau org kita boleh cm tuh..
salam bro..bleh taw x ape prosedur klu nk bukak kedai makan 24jam ni? sy brg dh ade tempat tgh runding cuma nk taw flow step nye..
Reply With Quote
  #39  
Old 01-04-2014, 05:11 PM
terompah terompah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 954
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 65
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Redz View Post
salam bro..bleh taw x ape prosedur klu nk bukak kedai makan 24jam ni? sy brg dh ade tempat tgh runding cuma nk taw flow step nye..

Saya xde pengalaman cuma Mr Redz boleh refer pd Majlis Perbandaran
sbb setengah majlis ada yg mengenakan lesen utk bukak 24 jam nih.


Amik kira costing semua utk kira income n expense. Contoh upah pekerja utk rotate shift.Charge elektrik.nk jimat guna solar atau power generator yg cm power bank tuh...etc
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump