Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 21-02-2014, 05:42 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,367
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazting View Post
kakak ipar kawan aku da bukak kedai mamak ni..so far dah ada 3 branch..

kalau berani mencuba, boleh je survive..
pekerja dari india jugak ker bro?

slalu pekerja dari india jer ada ketahanan mental dan fizikal...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 21-02-2014, 05:45 PM
nazting nazting is offline
Active Plus

nazting's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 2,569
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
pekerja dari india jugak ker bro?

slalu pekerja dari india jer ada ketahanan mental dan fizikal...
aku x tanya detail lar pulak..dia bukak kat perak...
Reply With Quote
  #13  
Old 21-02-2014, 05:50 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,367
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazting View Post
aku x tanya detail lar pulak..dia bukak kat perak...
hmm.. sbb aku tertanya gak coz ada kedai ala mamak tapi amik pekerja india dari malaysia...

mmg takleh jalan... staff tak tahan lasak.... last2 kedai tutup...

aku teringin gak bukak kedai makan mamak ni coz ada few ex-opis mate dari India... mungkin bleh import dari sana...
Reply With Quote
  #14  
Old 21-02-2014, 05:53 PM
nazting nazting is offline
Active Plus

nazting's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 2,569
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
hmm.. sbb aku tertanya gak coz ada kedai ala mamak tapi amik pekerja india dari malaysia...

mmg takleh jalan... staff tak tahan lasak.... last2 kedai tutup...

aku teringin gak bukak kedai makan mamak ni coz ada few ex-opis mate dari India... mungkin bleh import dari sana...

sape tahan kerja kedai mamak, 12 jam sehari tu...aku selalu perasan time tgk bola, dorang xde pun curi² tgk sekali..

lg satu dorang dah di train/basuh sblm mula kerja..

sori xde info yg boleh bg..tp klu serius bole je tanya direct kat kawan aku tu..fb dia iluvislam
Reply With Quote
  #15  
Old 21-02-2014, 06:26 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,539
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by oimates View Post
xde masalah bro nak menceburkan diri..asal ada modal, boleh la nak niaga dah..tapi brape lama boleh bertahan, sendiri mau ingat...mental kene kasi kuat...x semua kedai mamak maju...x semua kedai melayu x boleh bersaing...cuma yg aku nampak macam kat tmpt aku ni, ada 3 bijik kedai mamak..

kedai yg pertama, sepanjang 6 tahun aku dok sini, dah 5 kali tukar owner kedai..tapi yg takeover pun mamak jugak..kedai kedua, baru bukak setahun++...dah tukar owner kedua..mamak jugak...kedai ketiga, baru bukak 4-5 bulan...seblum ni kedai makan india..mamak take over pulak..

kesimpulan yg aku nak cakap, kadang kita tengok kedai tu macam maju, dan senang nak manage..tapi bila bro dah dlm bidang restoran, baru akan rasa sepak terajang dia yg sebenar...bukan nak menakutkan...aku cakap berdasarkan pengalaman aku yg baru dlm bidang ni 3tahun++...macam2 dah rasa...
hem mmg betol kalu bkak kdai mkn ni mcm2 pancarobanye..
cume point sy kedai mapley ni org stil akan pergi wlupun xdela menarik sgt..munkin psl servis,jenis mkanan..

bro bkak kedai mkn yg mcm mane,mcm mapley jgk ke??
Reply With Quote
  #16  
Old 21-02-2014, 06:30 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,539
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MoneyGear View Post
Saya baru dalam bidang ni.. alhamdulilah kedai dah runing adalah dalam 3 minggu sambutan mengalakan. Sokongan terbaik dari penduduk kampung.

Cuma nak runing 24 jam tu ada belum lagi la.. tak cukup tido nanti dibuatnya.. huhu

https://www.facebook.com/restoranmamamuli

Bagus ada thread macam ni.. boleh la kongsi pandangan dan pendapat warga CG.

Tunjuk ajar ku sifu
wah tgk dlm fb tuan kedai mcm hapening je..
so far mcm ne running kedai tu,income ok..

kongsi sket tuan
Reply With Quote
  #17  
Old 21-02-2014, 06:40 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 11,954
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 291
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kedai mamak skrg antara tarikannye;
- 24 jam
- cepat amik oder
- pelayan wanita indon yg mungil & bodi persis nyonya meneeerrrr (hahahaha)
(kedai mamak di pusat bandar shah alam)

myebabkan ramai bapak2 pagi ptg siang mlm lepak sini....owh yeah bebeh
Reply With Quote
  #18  
Old 21-02-2014, 08:18 PM
darkriez darkriez is offline
Super Active

darkriez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 6,825
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buka 24 jam kena guna lesen lain....pekerja kna ada untuk malam sampai pagi.....untk mengelakkan kdai kosong waktu 12 sampai 6 pg(time ni bhya kalau kat kdai da 2 3 org je)....kna la ada channel astro yg best2 dan wifi.....makanan berlauk pulak kna pastikan tahan sampai lwat malm....sbb tu mamak jarang guna santan dlm mskn dorg....kbnyakannya berasaskan susu.....

meja kena bnyak.....sbb time bola atau mlm....org ramai layan kat kdai sbb blh lpak ngan member....kbrsihan kna jga sbb kdai sntiasa on 24jam...jd lantai kna slalu mop....bila kdai 24jam...elok la ada sikit brg2 kperluan....mcm air tin,roti,tpup,majalah dll yg rasanya patut ada...

itu je la kot pndgn aku.....
__________________
Live is Love
Kehidupan iNi kadAnGkaLA bAnyaK yANg meNYediHkaN kiTa...InI kErAnA KiTa hANya meMPuNyai sEdiKIt sAhAJa WaKTu yAnG MEMbahagIAkan kItA..oLeH iTU hARgaILaH saAt2 KeTIkA kIta SEDang meNgecapi keBAhagIaAn...
Reply With Quote
  #19  
Old 21-02-2014, 08:45 PM
nsr7777 nsr7777 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,391
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lepak Kdai mamak..SBB servis CPt...

walopon agk mhl...n x BPA sdp Sgt...

slain tu..mamak in gentle ble SLP diorg DLM bab2 hasil mknn

ganti one to one....
Reply With Quote
  #20  
Old 21-02-2014, 09:26 PM
mtyeh36 mtyeh36 is offline
Active Plus

mtyeh36's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,921
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kdai mamak dia ada persatuan..tiap bulan diorng byr kepada persatuan..
duit tu digunakan utk membuka kedai baru dan beli corner lot...
__________________
Derma Rumah Anak Yatim Malaysia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump