Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-04-2014, 02:04 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,603
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Lightbulb Amanah saham bumiputera 2 (asb 2)

KLIK SINI UNTUK BACA PROSPEKTUS ASB2



MAKLUMAT TABUNG
Nama Tabung: AMANAH SAHAM BUMIPUTERA 2 (ASB 2)
Jenis: Pendapatan
Kategori: Aset Campuran
Tarikh Pelancaran: 2 April 2014


Objektif: Menjana pulangan jangka panjang yang konsisten di samping memastikan pengekalan modal pemegang unit dengan menyertai pelaburan di dalam portfolio aset campuran.

Pelabur Sasaran: Dana ini sesuai untuk pelabur yang mempunyai profil yang berikut:
- Memahami risiko dan pulangan pelaburan;
- Mencari instrumen pelaburan jangka panjang yang berpotensi untuk menjana pulangan tahunan yang lebih baik daripada kadar pulangan purata Sekuriti Kerajaan Malaysia (Malaysia Government Securities, MGS) 5-Tahun.


Kelayakan: Bumiputera Malaysia.
- Akaun Dewasa (18 tahun ke atas)
- Akaun Bijak (ibu bapa atau penjaga sah berumur tidak kurang 18 tahun yang melabur bagi kanak-kanak berumur 6 bulan hingga 18 tahun ke bawah).


Pengurus Pelaburan: Permodalan Nasional Berhad

MAKLUMAT URUSNIAGA
Harga Seunit: RM 1.00
Bentuk Pelaburan
- Buku Pelaburan
- Sijil

Pelaburan Permulaan Minimum
- Buku Pelaburan – 10 unit
- Sijil – 1,000 unit

Pelaburan Tambahan Minimum
- Buku Pelaburan – 10 unit
- Sijil - Gandaan 1,000 unit

Pelaburan Maksimum
- Akaun Dewasa - 200,000 unit
- Akaun Bijak* - 50,000 unit



* Walau bagaimanapun, had pelaburan maksimum di dalam tempoh tawaran awal atau dalam mana-mana tempoh yang lain mungkin berubah dari semasa ke semasa, tertakluk kepada budi bicara pihak Pengurus. Pengurus juga berhak untuk membenarkan pelaburan maksimum melebihi had pelaburan maksimum yang ditetapkan, di mana unit ini diwarisi daripada pemegang unit yang telah meninggal dunia atau kerana pelaburan semula pengagihan pendapatan.
Saiz Tabung: 10.0 bilion unit
Caj Jualan: Pengurus tidak mengenakan sebarang caj jualan buat masa ini. Walau bagaimanapun, Pengurus mempunyai budi bicara mutlak untuk mengenakan caj jualan sehingga 1% daripada jumlah yang dilaburkan.
Caj Jualan Balik: Pengurus tidak mengenakan sebarang caj jualan balik buat masa ini. Walau bagaimanapun, Pengurus mempunyai budi bicara mutlak untuk mengenakan caj jualan balik sehingga 1% daripada jumlah yang dikeluarkan.
Pembayaran Jualan Balik: Berdasarkan kepada Garis Panduan Tabung Unit Amanah, pembayaran boleh dibuat dalam tempoh 10 hari dari tarikh penerimaan permohonan jualan balik. Walau bagaimanapun, Pengurus akan berusaha untuk membuat pembayaran serta-merta.
Tempoh Bertenang: Tiada
Tahun Kewangan Berakhir: 31 Mac

Penutupan Akaun dan Kelayakan bagi Pengagihan Pendapatan

Berdasarkan Surat Ikatan tabung unit amanah ASB 2, ASNB berhak menutup akaun sekiranya baki akaun berada di bawah had pelaburan minima yang terkandung di dalam Prospektus ASB 2.

Oleh itu, pemegang unit adalah dinasihatkan supaya mengekalkan had pelaburan minima sepanjang tahun kewangan tabung unit amanah bagi mengelak penutupan akaun tersebut, yang juga boleh menjejas kelayakan pemegang unit untuk pengagihan pendapatan, jika ada.

Sumber: http://www.asnb.com.my/asb2.htm

PERINGATAN: SEBELUM MEMBUAT PELABURAN SILA BACA MAKLUMAT BERIKUT
1. Electronic Product Higlights Sheet- Amanah Saham Bumiputera 2
2. Amanah Saham Bumiputera 2 Prospectus 2014 dated 2 April 2014 and expires on 1 April 2015.
3. Master Prospectus 2013 dated 30 June 2013 and expires on 29 June 2014

Last edited by 2bz4money; 02-04-2014 at 05:28 PM.. Reason: Kemaskini..
Reply With Quote
Thanks aiman27, cili api, Histock2, nsr7777, alphaOne and 15 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-04-2014, 02:04 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,603
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

~reserved utk prestasi & promosi~



LAPORAN ARTIKEL

14 Sept 2013- Najib Umum Skim ASB2 : Suntikan 10 Bilion Unit Saham

18 Sept 2013- PNB mulls ASB2 fund structure options
19 Sept 2013- PNB kaji struktur dana ASB2
23 Nov 2013- Idealisme Gen-Y dan beza kami dengan Baby Boomers
24 Feb 2014- RM10b ASB2 set for launch in early April
25 Feb 2014- Second ASB fund to attract investors who hit maximum limit
1 Mar 2014- Do we need ASB2?
20 Mac 2014- Status ASB2 diumum awal bulan depan
2 Apr 2014- Najib lancar ASB 2, suntikan dana 10 bilion saham
3 April 2014- PM umum ASB2

Last edited by 2bz4money; 04-04-2014 at 06:48 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2014, 02:06 PM
nazting nazting is offline
Active Plus

nazting's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 2,569
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ini untuk yang dah sampai limit ASB kan?

tunggu dan lihat dulu prestasi sebab ASB belum full lg..
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2014, 02:08 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,566
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 28
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

masuk mengadap..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF & ASB2F Rate 4.80% for 100k and above.
Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2014, 02:14 PM
xpmen xpmen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,373
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada freegift ka bukak account hari ini?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2014, 02:17 PM
techtoon82 techtoon82 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 388
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Patuh syariah x?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2014, 02:37 PM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,331
Thanks (Received): 65
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

wow boleh buka nie esok
__________________
-crypto 2018-
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2014, 02:40 PM
General Juhziz General Juhziz is offline
Super Active

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Selangor
Posts: 8,668
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Dah bukak td =) opiser kt maybank lambat gile buat. Org 1st kt cawangan tu buat td huhu.. sejam setengah xsetel lg. Wakakaka..

lawa buku nye =) asb ekuiti tp asb 2 ni aset campuran.. balance fund ke???

Penanda aras dia mcm bon kerajaan nmpk nye..
__________________
Rafidah Rahim
CIMB Uni Malaya..013-4305669
(ASB & Home financing CIMB islamic)
Service Berdesup Door to Door !!
Reply With Quote
Thanks alphaOne, nsr7777, otaida00taj thanked for this post
  #9  
Old 02-04-2014, 02:46 PM
cikpyan cikpyan is online now
Active Member

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2007
Location: Johor - KL - Selangor
Posts: 2,252
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Nie hanya untuk bumiputera sahaja ke mcm ASB ... atau sesapa jer bole buka buku ek?
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2014, 02:52 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,566
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 28
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by General Juhziz View Post
Dah bukak td =) opiser kt maybank lambat gile buat. Org 1st kt cawangan tu buat td huhu.. sejam setengah xsetel lg. Wakakaka..

lawa buku nye =) asb ekuiti tp asb 2 ni aset campuran.. balance fund ke???

Penanda aras dia mcm bon kerajaan nmpk nye..
kat mutiara damansara nie bank dgn post opis tak kasi buka lagi, alasan belum launch, belum ada lagi dan tak bole login id.. hehe
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF & ASB2F Rate 4.80% for 100k and above.
Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump