Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-03-2013, 09:52 AM
Kaneshiro Kaneshiro is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor
Posts: 357
Thanks (Received): 218
Likes (Received): 3
Active Level
Default [MISI] Kumpul 1/2 JUTA CASH Dalam Tempoh 5 TAHUN hingga Feb' 2018

Salam Semua ,

Just nak SHARE macam mana kita nak kumpulkan modal untuk perniagaan OR early retirement.
Umur aku sekarang ni awal 30an, bini 1 dengan 2 anak.
Mungkin tuan2 boleh beri pandangan or ambil iktibar. Target aku nak ada around 500K TUNAI dalam
tempoh 5 Tahun lagi untuk memudahkan urusan Jihad ekonomi Ummah.
Misi aku ni 'tanpa' melibatkan sebarang modal tambahan hasil daripada perniagaan/kerja ETC.
Just 100% melalui tools kewangan sahaja. Mungkin ada yang akan kata tak sampai 5 Tahun pun
boleh capai dan ada juga yang akan kata mengarut dan itu jugalah tujuan perbincangan.

ASET Bersih yang ada sekarang
Tunai--------------------150,000++ (Baki dalam akaun FUTURES)
Saham B.Rakyat-------3,000+
Saham Amanah PM---4,000+
Tanah--------------------3 Ekar lebih tanam sawit
Emas---------------------adalah sikit2

Komitmen LOAN yang ada sekarang ni
-LOAN-------JUMLAH(RM)---FINANCED BY---COMMENTS
Rumah----------120,000------Maybank Islamic---Market Value 180,000
Kereta 1----------13,000------Maybank Islamic---(Dah trade IN)
Kereta 2----------18,000------CIMB-----------------
Kereta 3----------62,000------AmBank---------------
OD-ASB-----------72,000------Maybank------------Dah terminate
OD-ASW----------22,000------CIMB-----------------Dah terminate
ASB 1------------120,000------Maybank Islamic---Start FEB'2009
ASB 2------------200,000------Maybank Islamic---Start APR'2009
ASB 3------------200,000------Maybank Islamic---Start MAY'2012
ASB 4------------150,000------Maybank Islamic---Start SEPT'2012
ASB 5--------------80,000------Maybank Islamic---Start FEB'2013
ASB 6------------200,000------Maybank Islamic---Start MAC'2013
ASB 7------------200,000------Maybank Islamic---Start MAY 2013
ASB 8------------200,000------Maybank Islamic---Start JUNE 2013, UPFRONT 1 TAHUN(rekod ccris buruk)
ASB 9------------150,000------Maybank Islamic---Start SEPT 2013
ASB 10-----------100,000------Maybank Islamic---Start SEPT 2014
ASB 11-----------200,000------Maybank Islamic---Start NOV 2014

So, dengan duit dividen ASB setiap awal tahun tu mungkin aku akan labur dulu
dalam UT/Emas/KLCI dulu sebelum buat monthly payment untuk Loan2 ASB tu.
Adakah MISI aku akan tercapai atau berkubur, sama2lah kita tunggu
nanti dan jika ada cadangan menarik sama2lah kita kongsikan di sini.

Terima Kasih semua.

Last edited by Kaneshiro; 25-11-2014 at 10:54 PM..
Reply With Quote
Thanks ipoh1987, Norazwan, mytrade, highway, nsr7777 and 34 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-03-2013, 09:55 AM
popzz popzz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,284
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

wow tt, hebat!!

nak tanya,
1. OD ASB tu cemaner nak apply?
2. loan asb tu semua satu nama ker lain2 nama?
Reply With Quote
  #3  
Old 15-03-2013, 10:03 AM
Kaneshiro Kaneshiro is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor
Posts: 357
Thanks (Received): 218
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by popzz View Post
wow tt, hebat!!

nak tanya,
1. OD ASB tu cemaner nak apply?
2. loan asb tu semua satu nama ker lain2 nama?
Kena ada target bro, baru lah kita nampak tujuan kita.
OD tu dulu aku last batch ler yang dapat untuk personal.
Sekarang dengar citer kena ada company dan lesen Majlis,
baru leh apply which is tak susah mana pun syaratnya.
Loan asb of course nama lain2.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-03-2013, 10:05 AM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,784
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
Kena ada target bro, baru lah kita nampak tujuan kita.
OD tu dulu aku last batch ler yang dapat untuk personal.
Sekarang dengar citer kena ada company dan lesen Majlis,
baru leh apply which is tak susah mana pun syaratnya.
Loan asb of course nama lain2.
tengok thread bro bagus citer2. Cuma nak tanya nak 0.5m tue dalam bentuk cash or net worth(aset-liabilities)
Reply With Quote
  #5  
Old 15-03-2013, 10:09 AM
popzz popzz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,284
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
Kena ada target bro, baru lah kita nampak tujuan kita.
OD tu dulu aku last batch ler yang dapat untuk personal.
Sekarang dengar citer kena ada company dan lesen Majlis,
baru leh apply which is tak susah mana pun syaratnya.
Loan asb of course nama lain2.
all the best bro
Reply With Quote
  #6  
Old 15-03-2013, 10:11 AM
Kaneshiro Kaneshiro is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Location: Johor
Posts: 357
Thanks (Received): 218
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by katani17 View Post
tengok thread bro bagus citer2. Cuma nak tanya nak 0.5m tue dalam bentuk cash or net worth(aset-liabilities)
Cash bro....nanti aku edit tajuk, hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 15-03-2013, 10:16 AM
PainKiller PainKiller is offline
Super Active

PainKiller's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: Dok tenet dlm lokap 404
Posts: 7,910
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tabik hormat TT...
kalu x ada duit cash & harta mcm mana nak follow
Reply With Quote
  #8  
Old 15-03-2013, 10:52 AM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,784
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PainKiller View Post
Tabik hormat TT...
kalu x ada duit cash & harta mcm mana nak follow
yang penting kena ada permulaan dulu bro. Memula kena positif cash flow(pendapatan-perbelanjaan)
Reply With Quote
  #9  
Old 15-03-2013, 10:55 AM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,945
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
Salam Semua ,

Just nak SHARE macam mana kita nak kumpulkan modal untuk perniagaan OR early retirement.
Mungkin tuan2 boleh beri pandangan or ambil iktibar. Target aku nak ada around 500K TUNAI dalam
tempoh 5 Tahun lagi untuk memudahkan urusan Jihad ekonomi Ummah.
Misi aku ni 'tanpa' melibatkan sebarang modal tambahan hasil daripada perniagaan/kerja ETC.
Just 100% melalui tools kewangan sahaja. Mungkin ada yang akan kata tak sampai 5 Tahun pun
boleh capai dan ada juga yang akan kata mengarut dan itu jugalah tujuan perbincangan.

Aset Bersih yang ada sekarang
Tunai------30,000++
Tanah------3 Ekar lebih tanam sawit
Emas-------adalah sikit2

Komitmen LOAN yang ada sekarang ni
-LOAN-------JUMLAH---
Rumah------120,000---
Kereta 1------13,000---
Kereta 2------18,000---
OD-ASB-------72,000---
OD-ASW------27,000---
ASB 1--------120,000---Dah 3 Tahun bayar(rolling duit dividen)
ASB 2--------200,000---Dah 3 Tahun bayar(rolling duit dividen)
ASB 3--------200,000---Baru 1 Tahun bayar
ASB 4--------150,000---Baru 7 Bulan bayar
ASB 5----------80,000---Baru 1 Bulan bayar
ASB 6--------200,000---Baru 1 Bulan bayar
ASB 7--------200,000---Dalam Proses Permohonan
ASB 8--------200,000---Dalam Proses Permohonan
ASB 9--------200,000---Dalam Proses Permohonan
ASB 10-------200,000---Dalam Proses Permohonan

Orang Hutang Duit dengan Aku
Kawan Pakai Grand Livina RM12K --Dia cagar Kereta
Kawan Pakai Isuzu D-Max RM10K --Dia cagar Emas bini
Kawan Pakai Merc ------------RM5K --Dia cagar Myanmar Kiat
Kawan Pakai Odyssey -------RM2K --Takda cagaran

So, dengan duit dividen ASB setiap awal tahun tu mungkin aku akan labur dulu
dalam UT/Emas/KLCI dulu sebelum buat monthly payment untuk Loan2 ASB tu.
Adakah MISI aku akan tercapai atau berkubur, sama2lah kita tunggu
nanti dan jika ada cadangan menarik sama2lah kita kongsikan di sini.

Terima Kasih semua.
tempoh masa utk capai bergantung kpd faktor2 ...mcm satu tools tu mgkin maksima akan earn sekian sekian...pastu kena pikir how to rolling kat mana dan bagaimana....
aku tgk kalau dari data yg ko ada..5 thn tk mustahil ..
Reply With Quote
  #10  
Old 15-03-2013, 11:08 AM
amat_joe amat_joe is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 108
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ape tips2 terbaik bro? mcm nk maintain bayor loan tue.. pening tue. harap gaji keje xcukup tu, makan anak2 lg huh mcm2 la.. ade tip bro?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump