Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 10,870
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 12,095
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 36,445
More...
Reply
 
Thread Tools
  #10781  
Old 27-08-2015, 10:12 AM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,030
Poster Rank: #3627
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Konvoi Merdeka Ria Family 2015.
Tarikh: 29/08/15 Sabtu
Laluan Konvoy: KL - Muar - Batu Pahat.

Program:
Mengimbau kembali tinggalan sejarah era Jepun dan Komunis sebelum kemerdekaan.

- Balai Polis Bkt kepong (Era Komunis)
- Minyak Beku (Era Jepun)
- Perkampungan orang Asli (Pasca kemodenan alaf baru)

09.00 - Berkumpul - Tol Sg Besi
09.30 - Tayar Golek
10.40 - Hentian Bemban - Upacara Lintas Sempadan
11.20 - Pit Stop - Mee Bandung Aton Corner (tajaan)
12.20 - Bukit Kepong
13.45 - Solat
15.30 - Minyak Beku
17.30 - Perkampungan Orang Asli
19.30 - Solat
20.15 - Jamuan Merdeka - Restoran Sri Wangi (tajaan)

Perserta
1-Ydp Tn Jept
2-Nydp Tn DB
3-Pn Scha& fmily
4-Tn Amran & family
5-Pn Noriah
6-Tn Jai&family
7-Tn Sheikh Yazid
8-Tn Izadi&family
9-Tn Bozo&family
10-Tn Sauqi‎
11-Pn Aleeza& family
12-Tn Rashid& cp
13-Puan Rosmiza&cc
14-Tuan Wak mus&family
15-Tuan Kamarul& family
16-Tuan Nazri&family
17-Tuan Bentalib & family(insyaallah)‎
18-Tuan Udin n family
19-Tuan jijie n family(insyaallah)
20-Tuan Shidee Rashidin n family
20-Tuan MNazidayu n family
21-
22-
23-
24-
25-

# peserta-peserta akan dibekalkan dua buah bendera Malaysia setiap kenderaan dan memakai tshirt Rf (yg ada)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10782  
Old 28-08-2015, 10:20 PM
arsmie arsmie is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 272
Poster Rank: #8573
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adyan View Post
mahal benar overhoul tu,
saya pernah overhoul nazaria , rm 7500 sahaja
kalau nak tukar engine , saya syorkan jangan,
kerana saya overhoul dengan kedai agen kia, makanik tu bagitau mana2 kereta nazaria yg tukar engin akan ada masalah dengan drive sharp, 2-3 bulan drive sharp akan rosak,

dan biasanya pemilik yg tukar engin, x lama tu akan jual kereta mereka..
Ya..saya setuju dgn pendapat diatas..saya dah pakai injin cefiro A32 sejak 2011..ok pon..keta still boleh running...bukan saya sorg jer..kami ada team lagi..so far ok jer...
Reply With Quote
  #10783  
Old 28-08-2015, 10:26 PM
arsmie arsmie is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 272
Poster Rank: #8573
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eunos View Post
coversion enjin ke toyota ni dh lama dah, prob biasa2 je utk enjin dan spare parts, cuma mcm ne dgn fuel consumption nye..? saving ke atau sama dgn enjin std ria..?
Bg saya ..dah banyak penjimatan saya nikmati..injin oil just rm40 jer..oli filter rm6...apa ada hal..pakai timing chain lagi per...kadang2 pendapat org yg tak alami tak boleh diguna pakai...mcm naza ria org yg tak pakai keta ni yg byk komen yg bukan2...minyak kuat la...spare part mahal la..injin masuk air la..tp nape ada juga yg sanggup pakain beli wpon keta dah nak pupus....
Reply With Quote
  #10784  
Old 30-08-2015, 06:30 PM
gabriellai gabriellai is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Poster Rank: #84907
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arsmie View Post
Bg saya ..dah banyak penjimatan saya nikmati..injin oil just rm40 jer..oli filter rm6...apa ada hal..pakai timing chain lagi per...kadang2 pendapat org yg tak alami tak boleh diguna pakai...mcm naza ria org yg tak pakai keta ni yg byk komen yg bukan2...minyak kuat la...spare part mahal la..injin masuk air la..tp nape ada juga yg sanggup pakain beli wpon keta dah nak pupus....

Thumbs up!
proud owner of Naza Ria 2004, engine original recondition
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:31 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE