Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2271  
Old 15-10-2017, 12:48 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 296
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by poknik View Post
aku tutup dah tapi kalo ikut pada tempoh setahun bulan 11 ni baru cukup
Bulan 11 Ni abam dah boleh terus melenggang ambil duit kat bank persatuan?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2272  
Old 22-11-2017, 07:16 PM
clie76 clie76 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 162
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Pagi tadi sudah tutup akaun..tapi duit dia pulangkan dlm masa setahun...lama juga tu..sapa ada pengalaman tutup akaun..betul ke kena tunggu sampai setahun?
Reply With Quote
  #2273  
Old 22-11-2017, 07:45 PM
makcikcomei makcikcomei is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,392
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 49
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by clie76 View Post
Pagi tadi sudah tutup akaun..tapi duit dia pulangkan dlm masa setahun...lama juga tu..sapa ada pengalaman tutup akaun..betul ke kena tunggu sampai setahun?
Koperasi memang macam tu. Tapi boleh buat surat rayuan kot. Mintak cepatkan
Reply With Quote
  #2274  
Old 25-01-2018, 10:34 AM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,899
Thanks (Received): 267
Likes (Received): 3
Active Level
Default

rugi masuk bank persatuan... dividen rendah.. dah la lambat bayar.. lewat sampai 9 bulan..

seolah2 dividen 6% tu utk hampir 2 tahun sebenarnya
Reply With Quote
  #2275  
Old 25-01-2018, 10:39 AM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,899
Thanks (Received): 267
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by clie76 View Post
Pagi tadi sudah tutup akaun..tapi duit dia pulangkan dlm masa setahun...lama juga tu..sapa ada pengalaman tutup akaun..betul ke kena tunggu sampai setahun?
memang kena tunggu setahun kalo tutup akaun..

kalo buat pengeluaran sebahagian bleh terus dapat tapi bank persatuan dah blok pengeluaran ni.. so takde pilihan mmg kena tutup akaun.

bila ko nak ambil duit nanti dia akan cakap kalo amik semua dividen yg satu tahun tu dia takkan dibayar kecuali ko tinggalkan sejumlah baki... time aku ari tu dia suruh tinggalkan 3k....

so pada yg baru nak masuk tu, fikir lah sejuta kali ye
Reply With Quote
  #2276  
Old 26-01-2018, 08:55 AM
NurussalamAziz NurussalamAziz is offline
Active Member

NurussalamAziz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,607
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 50
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Koperasi ni sudah tidak berdaya saing seperti Bank Rakyat. Dividen yang di beri pun terlampau rendah jika nak dibandingkan dengan Bank Rakyat, sedangkan BR adalah mentor kepada BP.

Pasal setahun tu, ada diterangkan dalam buku masa first bukak akaun. Prefer tutup n transfer ke tempat yang lebih memberi keuntungan dan kecairan yang tinggi.
__________________
AIA TAKAFUL LIFE PLANNER
014-333 6369 [wassap,sms or call)
...live with your own risk...

Reply With Quote
  #2277  
Old 28-01-2018, 10:53 AM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar

 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,494
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 1
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

Originally Posted by AzMiLLioNaiRe View Post
Hello whassap me ur rate perfect money 0133113930
Reply With Quote
  #2278  
Old 15-03-2018, 11:49 AM
boygile boygile is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 460
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apa cerita terbaru pasal bank ini ?

semoga kehadiran ceo baru akan menjadikan bank ini digeruni serta dividen akan naik ke 10%
Reply With Quote
  #2279  
Old 15-03-2018, 11:51 AM
namza68 namza68 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Errr..nak tutup akaun ke tak nak tutup ni...teragak-agak hampir 2 tahun dah...huhu
Reply With Quote
  #2280  
Old 15-03-2018, 11:57 AM
boygile boygile is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 460
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

koi tinggal balance yang wajib aja rm1000. utk kelebihan jd ahli, sng nak claim.

nak ltk lebih-lebih..... takdo
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump