Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 17-07-2017, 06:16 PM
vios10 vios10 is offline
Regular

vios10's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 722
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Laici View Post
Sebenarnya isu kat sini bukan gaji tinggi ke apa..cuma perlaksanaan kerja tu...sekarang memang kekurangan tenaga kerja..shift yg berterusan..nak minta cuti susah sikit sebab takde orang cover..kalau dah suruh buat double shift tapi tak bagi ot..bg cuti jer..bila nya geng2 ni nk bercuti...aku rasa bg kt orang lain pun...1 tahun 2 tahun orang tu akan mengadu benda yg sama.

-Daripada suami kpd seorang penolong pegawai perubatan kat department kecemasan
aku paham bro..sbb adik aku pun kije MA...tgk die kije siang malam pagi petang..mmg patut pun dinaikkan gaji atau sebagainya..cuma yang aku rasa x patut segelintir manusia suka membandingbezakan antara pekerjaan lain sedangkan dieorang tak berada dalam bidang sedemikian..senang kata cakap pandailah...bila mengadu disuruh berhenti kerja..xde solution langsung..apa pun x bleh..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 17-07-2017, 06:17 PM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Regular

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 522
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
dah tu
nak wat guano deh
kena wat opis hour saja ka...8 am to 5 pm?

yg berkira sgt nak bagi elaun tu pasepa?
ingat senang ka...
bagaimana pula dengan pasangan yang satu bidang sama department lain lain?
__________________
Dqpatkan Bateri Adapter Keyboard model model acer aspire ,hp pavillion , dell inspirion klik kat bawah ni

DEALER PRICE UNTUK CG
Reply With Quote
  #53  
Old 17-07-2017, 06:25 PM
midi2020 midi2020 is offline
Active Plus

midi2020's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,573
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Laici View Post
memang patut tu solution dia...tapi faham2 la sekarang semua benda nak berjimat...mana cukup kakitangan nak cover untuk setiap shift....sekarang pun mungkin cukup2 atau kurang orang...

yang ni sekali utk staf2 di hospital meliputi:

i) doktor
ii) penolong pegawai perubatan (MA)
iii)jururawat

juga sekali utk pegawai farmasi, xray, pegawai teknologi makmal perubatan, dan sebagainya..

dorang ni cuti tak tentu, kalau shift tu berakhir hari rabu, esoknya dorang cuti sehari..kalau dorang kerja malam berturut2, dorang cuti 2 hari berturut.. tapi hari tak tetap..sebab dorang bekerja 7 jam, bukan 8 jam macam kita..

ada jugak kes tak cukup staf,so dorang kena buat double shift, katakan 7pagi - 2 petang, tapi tetiba tak cukup orang pukul 2 tu (orang mc, atau bercuti) so dia kena sambung cover 2 petang sampai 9 malam..tiba2 esok tu dia kerja 7 pagi..so balik kerja, buat apa patut terus tdo sebab esok pepagi nak bangun g kerja balik..

tambahan pula elaun OT (kerja lebih masa) dibekukan, so dorang hanya dapat cuti gantian..yang mana susah nak diluluskan juga sebab kekurangan kakitangan..ye la,kalau dah nak cuti,mesti kurang2 4,5 hari nak berehat balik kampung dan sebagainya kan...nanti akan jadi kekurangan staf,dan cycle di atas akan berterusan


orang2 di hospital kerajaan ni ramai yg taknak kerja dengan kerajaan sangat sebenarnya...dorang kerja ambil pengalaman jer,pastu lari ke luar negara di mana gaji&benefits tinggi...doktor,nurse,MA..demand tinggi kat luar negara
Quote:
Originally Posted by pedang_setiawan View Post
Wife saya nurse, saya kerja lab medical yg open 24 jam. Wife shift, saya kerja opis hour ber-on call. 5 hari opis hour..ada hari on call balik pkl 9, jumaat sabtu ada kerja mlm/siang/ptg...kalau kerja malam, esok paginya balik, kena masuk kerja pkl pklo 2 ptg sampai pkl 10 mlm..kerja malam 1 orang..10 mlm sampai 8.10 pg (org medical mana ada blk on time)..kerja mlm 1 org menanggung beban seperti kerja 6 orgh di waktu siang...result nak on time and berkualiti...nak cuti pn kena set dgn cuti wife..minta tukar dgn kwn2 atau bagi je terus kat kwn2...
Macamana dengan doktor gigi, beban kerja lebih kurang dengan doktor atau jauh beza?
__________________
Gadis comel nyanyi lagu #AWAY
Reply With Quote
  #54  
Old 17-07-2017, 06:33 PM
antarakasih antarakasih is offline
Super Active

antarakasih's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,168
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 41
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
kira ok la tu ada kerja..
ramai lagi yg cerai sebab xda kerja..

kalau malaysia nak capai tahap kepuasan bekerja yang baik..
first sekali kita kena turunkan najib dulu..

harap sektor awam jelas boleh main peranan pru14 nih..

tujuan utk turunkan najib..
1) baik pulih ekonomi malaysia
2) tambahbaik image malaysia di luar negara..

impak
1) tambah income kerajaan/investor luar/improve rating bon
2) eloun tambahan kpd kakitangan kerja syif dpt dipertimbangkan..

outcome
1) kakitangan yg mempunyai duit lebih boleh pi melancong diluar negara bersama yg tersayang..
2) kadar rating cerai dpt dikurangkan..
selepas najib akan ada perangai sama,,
yg penting tumbangkan umno je
__________________
KONSISTEN PIP VIP.SIGNAL FOREX 50-300%.REFERRAL PROMO CODE : KASIH.PROMO45%
http://konsistenpipvip.blogspot.com/

testis signal thorbaik
Reply With Quote
  #55  
Old 17-07-2017, 08:26 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,697
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
dah tau tak mo bagi claim
sediakan lah 3 nurse dlm 1 hari tu...
1 org shitf 1x ja dlm sehari...
kalo hari2 kerja lebih 9 jam...jenuh gak ar...
nak urus kat rumah lagi...ciput ja masa bersama kurga
dia tgk pengurusan ward abam tomie..
kalu kritikal unit..mcm ICU.. 1 patient 1 nurse yg handle
kalu ada 5 bed..so satu shift 6 nurse.. biasa yg sorang akan jadi runner
g ambik ubat dan lain2 tugas yg tak melibatkan patient..
yg 5 lagi akan kosentret kat patient...sebab musabab terjadinya
double shift bila shift kedua ada nurse yg MC atau EL...tu tak dikira lagi bila ada nurse yg bersalin kaa.. further study pos basik kaa...

org medical(gomen) mmg takdak masa ngan keluarga.. kena plak laki bini medical jugak.. silap2 dlm sehari tak berjumpa pun..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #56  
Old 17-07-2017, 08:35 PM
skyz.silver skyz.silver is online now
Regular

skyz.silver's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 592
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

rase nye benda nie dituju khas kpd staff nurse kot..
kalo tgk kpd managment nurse, mmg teruk...diorg keje mcm robot..nk claim lebih masa pun susah betol...
Reply With Quote
  #57  
Old 17-07-2017, 09:00 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,039
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9166
Active Level
My Mood:
Default

Firdaus

Byk sgt complain...berhnti keje la...msa intrview semuanya boleh...dok jauh boleh..dok dlm hutan boleh..

dh dpt keje mcm2 bnyi...dah kawin la..xleh dok jauh ngn laki la...brhnti la senang..

Like Reply 230 7 hrs
Reply With Quote
  #58  
Old 17-07-2017, 09:01 PM
ekptd ekptd is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 2,536
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 199
Active Level
Default

Jd cikgu la sonang dapek cuti
Reply With Quote
  #59  
Old 17-07-2017, 09:32 PM
Gaban Z Gaban Z is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Keje perubatan gaji pun sodap elaun byk bekorbanlah sikit nak idop selesa

Tgk org lain keje engineer selalu keje outstation luar kawasan tmpt tinggal berhari2 xde bising pun padahal gaji diorg bukannya beza byk dgn geng2 nurse ma semua

Jgn bnding dgn org oil gas, mereka2 tu skim jenis lain sikit
Reply With Quote
  #60  
Old 17-07-2017, 09:37 PM
mohamad71 mohamad71 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,955
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 14
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
bertepuk sebelah tgn takkan berbunyi.... maka bermula la cinta... kih3
Cinta Doktor dan Nurse kah tu hehe.
__________________
DAPATKAN SIM KAD MESIN DUIT 2017 DAN PANGGILAN PERCUMA SESAMA RANGKAIAN DI SINI
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump