Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 17-07-2017, 02:33 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,681
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

staff medical cam Dr n Nurse still kurang....
ratio ngan patient tinggi...sebab tu nak cuti amat susah..
dlm shift.. soang jaa MC atau EL.. staff yg tinggal masa shift tuh
akan double keja diaorg...

redha jaa laaa.... cam cgrian bgtau.. toleransi amat penting bagi pasangan yg keja dlm medical service gomen nih...
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 17-07-2017, 02:45 PM
antagenaiz antagenaiz is offline
Super Active

antagenaiz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 6,052
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

mcm lebih menjurus kepada nurse jek nih..abis tu nak bt camne dah org sakit bukan waktu siang jek..
Reply With Quote
  #23  
Old 17-07-2017, 02:49 PM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,193
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
dah tu
nak wat guano deh
kena wat opis hour saja ka...8 am to 5 pm?

yg berkira sgt nak bagi elaun tu pasepa?
ingat senang ka...
mung paham dok kerje syif... 7.00am - 2.00pm, 2.00pm - 9.00pm, 9.00pm - 8.00am, elaun tu elaun kerja lebih masa, dlm swasta dipanggil OT/ over time
Reply With Quote
  #24  
Old 17-07-2017, 02:53 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,372
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 159
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
mung paham dok kerje syif... 7.00am - 2.00pm, 2.00pm - 9.00pm, 9.00pm - 8.00am, elaun tu elaun kerja lebih masa, dlm swasta dipanggil OT/ over time
tahu la...shif 2x5 saja...
tapi apa yg beza sampai bercerai berai?
padahal...keja sama byk jam je...
dah tu elaun apa lagi yg depa tuntut ek?

Quote:
"Sudahlah kena kerja syif, elaun pula tidak dibayar sebaliknya diganti dengan cuti ganti. Buat apa cuti ganti, cuti yang dulunya pun belum ambil,"
Reply With Quote
  #25  
Old 17-07-2017, 02:57 PM
sweetkl sweetkl is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,510
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 43
Blog Entries: 1
Active Level
Default

untuk lebih jelas dan adil, kena bentangkan statistik tersebut merangkumi jawatan dan kementerian/jabatan/agensi lain juga..

kat kementerian mana paling ramai duda dan janda?
Reply With Quote
  #26  
Old 17-07-2017, 02:57 PM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,193
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
tahu la...shif 2x5 saja...
tapi apa yg beza sampai bercerai berai?
padahal...keja sama byk jam je...
dah tu elaun apa lagi yg depa tuntut ek?
bezanya.. laki makan luar.. bawak main kedai pelayan...

p/S: termasuklah aku...ejah tepon pelayan kedai

Last edited by mrvx; 17-07-2017 at 02:59 PM..
Reply With Quote
  #27  
Old 17-07-2017, 03:01 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,681
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
tahu la...shif 2x5 saja...
tapi apa yg beza sampai bercerai berai?
padahal...keja sama byk jam je...
dah tu elaun apa lagi yg depa tuntut ek?
contoh gini abam tomie..

nurse shift pagi akan start pukul
6.00 pagi hingga 2.00 petang..
n dalam jadual dia kena sambung lagi satu shift
2.00 ptg - 9.00 mlm
jadi shift ke dua tuh diaorg akan claim overtime.

ok yg jadi problem skang..pengurusan taknak bayar claim ot
sebaliknya diberikan cuti gaji... sedangkan cuti rehat
yang diperuntukkan bagi nurse 30 hari setahun pun jarang nak lulus kalu apply lagi diberi cuti ganti.. ngan cuti kelepasan am. cuti kelepasan malam lagi..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #28  
Old 17-07-2017, 03:03 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,372
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 159
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaih View Post
contoh gini abam tomie..

nurse shift pagi akan start pukul
6.00 pagi hingga 2.00 petang..
n dalam jadual dia kena sambung lagi satu shift
2.00 ptg - 9.00 mlm
jadi shift ke dua tuh diaorg akan claim overtime.

ok yg jadi problem skang..pengurusan taknak bayar claim ot
sebaliknya diberikan cuti gaji... sedangkan cuti rehat
yang diperuntukkan bagi nurse 30 hari setahun pun jarang nak lulus kalu apply lagi diberi cuti ganti.. ngan cuti kelepasan am. cuti kelepasan malam lagi..
dah tau tak mo bagi claim
sediakan lah 3 nurse dlm 1 hari tu...
1 org shitf 1x ja dlm sehari...
kalo hari2 kerja lebih 9 jam...jenuh gak ar...
nak urus kat rumah lagi...ciput ja masa bersama kurga
Reply With Quote
  #29  
Old 17-07-2017, 03:06 PM
jabberwock jabberwock is offline
Regular

jabberwock's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 836
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Beza shift yang keje medical ni ngan shift yang keje opis duk depan pc ngadap cg, diorang berhadapan ngan orang ramai, pesakit, family kepada pesakit lagi. Layan kerenah ragam orang, stress tu memang toksah cakap la.
Reply With Quote
  #30  
Old 17-07-2017, 03:08 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,900
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 129
Active Level
My Mood:
Default

bertepuk sebelah tgn takkan berbunyi.... maka bermula la cinta... kih3
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold