Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,315
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,040
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,829
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 17-07-2017, 01:56 PM
Laici Laici is offline
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 2,757
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 51
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

yg aku sokong part elaun tu...sekarang semua berjimat, ot tidak dibayar..sebaliknya ganti dengan cuti....orang tu kerja syif siang malam, kadang2 double syif tapi dapat cuti ganti jer..cuti banyak pun tak guna kalau $$$$ takde...kalau elaun ot tak dibekukan, at least boleh la dia bercuti panjang dengan keluarga..kurang sikit tekanan kerja & merapatkan hubungan keluarga...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #12  
Old 17-07-2017, 01:59 PM
naz84 naz84 is offline
Active Plus

naz84's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 3,794
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

nk wat camna..krajaan xde budget...

so tahan jela..da itu krajaan yg angpa pilih..berkorban je la
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #13  
Old 17-07-2017, 02:05 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,305
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 37
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to moneymaker3000
Default

ganti elaun dengan cuti tapi bila apply cuti belum tentu lulus...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #14  
Old 17-07-2017, 02:08 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 29,494
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 304
Dislikes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
dah tu
nak wat guano deh
kena wat opis hour saja ka...8 am to 5 pm?

yg berkira sgt nak bagi elaun tu pasepa?
ingat senang ka...
Kesian la diorang

Allahuakhbar

Moga Allah permudahkan urusan
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #15  
Old 17-07-2017, 02:13 PM
Lobey Lobey is offline
Active Plus

Lobey's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2008
Location: GoheadGostan State
Posts: 3,503
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 7
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Lobey Send a message via Skype™ to Lobey
Default

demi menjayakan impian seorang datuk.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #16  
Old 17-07-2017, 02:20 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 20,782
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 463
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BRAVOZULU View Post
pada aku statement paling tak bertanggungjawab sebab main sebut saja. sepatutnya sebagai pemimpin setiap ulasan perlu ada statistik, berapa ramai yg bercerai, berapa ramai yg curang, berapa ramai yg sakit mental dan sebagainya. klu setakat main sebut jee pak mad tukang kebun boleh ulas.
betul tu tuan

sepatutnya ada statistik ke, bukti nak sokong statement tu.

dengan kedudukan dia tu, kalau nak bagi statement takleh main sebut je secara general
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #17  
Old 17-07-2017, 02:22 PM
eiriz eiriz is offline
Regular

eiriz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 242
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mungkin ade bab elaun dan bab yang lain. ..

berdasarkan pengalaman sendiri, yg keje kesihatan ni, time utk famili tiada smpai kadang terabai tgungjawab sbg isteri @ suami/ibu/bapa kpd anak... mana tidaknya keje lewat.. balik suami/isteri/anak dah pegi skolah/keje... penat xdpt masak/cuci atau bermesra dgn pasangan atau anak...

cuti weekend belum tentu dpt...cuti ganti kadang xdiapprove sbb xcukup org..in the end cuti tu burn mcm tu saja...

dari segi psikologi pihak majikan kena pantau sbb ramai je doctor or nurse yg pegi jumpe psikologi sbb tertekan sbb tiada masa utk pasangan atau anak... yg menyebabkan balik rumah letih, bila pasangan @ anak silap sikit je akan tercetus perang besar sbb tertekan dgn kerja dan situasi di hospital kerajaan yg tersgt bz (kecuali hospital di pedalaman)...

bab psikologi ni yg penyebab utama bagi pendapat sy la... bukan bab elaun tp bab masa utk famili bagi yg dah kahwin...

ramai je nurse n doctor xsabar nk habis kontrek gomen sbb nk tukar angin sbb hal ni.. sekadar 35 sen dr sy.,,
Reply With Quote
Likes 2 Dislikes 0
 
  #18  
Old 17-07-2017, 02:25 PM
Gaban Z Gaban Z is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 409
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Tak suka berenti jelah, byk je org lain nk gnti, gaji besar tu keje gomen

Byk je keje lain yg keje shif ni bukan kesihatan je mcm keje operator kilang, polis, tentera, jaga
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #19  
Old 17-07-2017, 02:27 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 29,494
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 304
Dislikes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Gaban Z View Post
Tak suka berenti jelah, byk je org lain nk gnti, gaji besar tu keje gomen

Byk je keje lain yg keje shif ni bukan kesihatan je mcm keje operator kilang, polis, tentera, jaga
Bukan mudah nak berhenti

Ada tanggungan

Doakan yang baik baik kat orang

Maka Allah akan bagi terbaik kat kita
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 3 Dislikes 0
 
  #20  
Old 17-07-2017, 02:29 PM
piracy_agen piracy_agen is offline
Regular

piracy_agen's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 954
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lebih baik kerja shif dari keja oncall kena stanby walaupon bersama tp kne dok rumah jer hahahaa...
__________________
-Kill All On Sight-
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:42 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you