Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-05-2017, 05:36 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Arrow Kelab XIAOMI REDMI NOTE 4 (MTK/SD)

heheh..nak jugak..




aku pakai stock ROM dan belum root..takde keperluan lagi untuk root..
puas hati sebab storage internal besar tak perlu beli micro SD..
dan boleh tukar chanel tv kat kedai makan
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-05-2017, 05:36 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

spec tak banyak beza dari RN3..



Attached Images
File Type: jpg redmi 1.jpg (67.7 KB, 445 views)
File Type: jpg redmi 2.jpg (81.3 KB, 442 views)
File Type: jpg redmi 3.jpg (20.7 KB, 433 views)
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 05-05-2017 at 05:42 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2017, 05:37 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Tips dan Tricks

since saya newbie lagi dengan henfon xiaomi ni,saya ada 1 trick jela nak share..

Trick untuk set LTE only
1- Dial *#*#3646633#*#* (EngineerMode)
2- Select network selecting, Select Sim 1 or 2
3- Select LTE only


Done

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Untuk remote control aku tak guna mi remote.. guna Peel Remote setakat ni aku test kat tv dan astro memang smooth.. nanti nak try control ekon kat opis lak
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

Last edited by m0mo~; 07-05-2017 at 10:15 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2017, 06:04 PM
wak sepul wak sepul is offline
Active Member

wak sepul's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2010
Location: dalam bilik
Posts: 1,144
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Saya punya baru 2 mggu
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-2017, 10:18 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wak sepul View Post
Saya punya baru 2 mggu
saya baru sebulan 64gb/3gb/mtk.. bro version mana?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #6  
Old 06-05-2017, 10:29 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 233,634
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1368
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
heheh..nak jugak..




aku pakai stock ROM dan belum root..takde keperluan lagi untuk root..
puas hati sebab storage internal besar tak perlu beli micro SD..
dan boleh tukar chanel tv kat kedai makan
Akhir nya masta beralih ke RN4
Ingatkan MTK je
Rupa nya ada SD jgk RN4 ni
Reply With Quote
  #7  
Old 06-05-2017, 10:30 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 233,634
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1368
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
spec tak banyak beza dari RN3..



Lebih kurang je spec nya
Cuma RN4 ni guna Octa core
Lagi pawer
Reply With Quote
  #8  
Old 06-05-2017, 10:44 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TXT View Post
Akhir nya masta beralih ke RN4
Ingatkan MTK je
Rupa nya ada SD jgk RN4 ni
dah masta txt takmau jual rn3 kat den
den tengok rn3 tak turun2 rega.. dari beli rn3 baik beli rn4 terus.. rega lebih kurang storage lagi besar..

SD version beza jauh rega.. mtk pun ok lah..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2017, 10:48 AM
ash79 ash79 is offline
Regular

ash79's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 397
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku guna xioami ni dari redmi 2 hingga redmi pro 3. Memang puas hati harga terbaik dari ladang compare dgn spec dia. Brand lain nie spec hampir serupa harga cecah 2k. Cuma satu jea kontra dia susah cari dia punya accessories tapi no hal kat lelong brlambak. Battery tahan lama kalau battery kong pun makan rm 50 compare brand lain yg cecah rm100++. Kalau nak beli xioami aku sarankan guna soc snapdragon terbaik dari soc mtk. Beza snapdragon dgn mtk lebih kurang rm 100 jea. Tapi dari segi performance snapdragon terbaik dari gpu battery performance.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-05-2017, 10:54 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,351
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 119
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ash79 View Post
Aku guna xioami ni dari redmi 2 hingga redmi pro 3. Memang puas hati harga terbaik dari ladang compare dgn spec dia. Brand lain nie spec hampir serupa harga cecah 2k. Cuma satu jea kontra dia susah cari dia punya accessories tapi no hal kat lelong brlambak. Battery tahan lama kalau battery kong pun makan rm 50 compare brand lain yg cecah rm100++. Kalau nak beli xioami aku sarankan guna soc snapdragon terbaik dari soc mtk. Beza snapdragon dgn mtk lebih kurang rm 100 jea. Tapi dari segi performance snapdragon terbaik dari gpu battery performance.
aku pun prefer SD gak, tapi bajet ngam2 untuk mtk ja.. kena pulak lazada ada offer dapat rega rm6xx ja.. jadilah takde lag pun..
accessories beli kat aliexpress je bro.. murah2.. sekarang laju shipping dari china tak sampai 2minggu.. dulu mau sebulan gak nunggu barang
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold