Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-09-2006, 01:39 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

modal xder la besar sgt.. nak install pun x susah.. kat cpanel hosting mmg kebanyakannya disediakan auto install kat menu fantastico. Bole install je dari situ..
stakat RM100-RM150 dah cukup untuk dapat pakej hosting yg sesuai dan cukup untuk ko buat forum dan blog atas domain ko tuh..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-09-2006, 03:22 AM
gold2u gold2u is offline
Regular

gold2u's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2006
Location: Taman Melawati, Kuala Lumpur
Posts: 943
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku ini budak baru belajar pasal blogger ni. Nak tanya korang sikit, kalau kita nak delete post kita yg mula2 dekat blogger nak buat camner ek? Aku dah habis try dah tak boleh. Aku nak gantikan dengan post yg baru. Camner? Boleh tolong tak?
Reply With Quote
  #13  
Old 23-09-2006, 05:19 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gold2u
Aku ini budak baru belajar pasal blogger ni. Nak tanya korang sikit, kalau kita nak delete post kita yg mula2 dekat blogger nak buat camner ek? Aku dah habis try dah tak boleh. Aku nak gantikan dengan post yg baru. Camner? Boleh tolong tak?
nak bgtau camna pun aku x tau.. tp, kalo guna wordpress ko login kat admin,pegi kat "manage", klik "post".. kat situ senarai post ko.. klik la delete kalo nak delete, atau edit.. kalo guna blogger.. aku kurang pasti.. tp rasa2 sama jer.. masuk kat admin pastuh manage.. mungkin yg guna blogger lebih arif nak jawab...
Reply With Quote
  #14  
Old 23-09-2006, 08:22 AM
pakmattempe pakmattempe is offline
Active Member

pakmattempe's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2006
Location: Penang + kawasan sewaktu dengannya...
Posts: 2,329
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku langsung tak paham.... :!: :roll:
__________________

Unit Manager
Prudential BSN Takaful & CIMB Islamic Unit Trust
Call or Miscall or SMS ==>
019-474 6143
(Penang + Kulim + Sungai Petani + Parit Buntar & kawasan sewaktu dengannya)
Reply With Quote
  #15  
Old 23-09-2006, 09:45 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pakmattempe
Aku langsung tak paham.... :!: :roll:
Tak paham tang mana tu pak mat?
cuba crita satu2 apa yg x paham tuh..
nak edit ka, nak post ka atau apapa saja yg x paham..
slagi sy bole tolong terangkan, sy tolong.. kalo sy x leh.. no hal, ramai lg otai2 blog kat CG nih.. hehehe
bole tolong punya..
Reply With Quote
  #16  
Old 23-09-2006, 09:54 AM
dakwah dakwah is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2006
Location: Muar,Johor
Posts: 1,120
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pakmattempe
Aku langsung tak paham.... :!: :roll:
sy penah guna wordpress.saya rasa x susah sngt.mcm buat blog.manage dr account je.
__________________
[COLOR="Blue"][CENTER][url]www.rekagrafik.com[/url]
[url]www.pengantinku.com[/url]
YM me(ID BARU):- reka_grafik (id lama masih digunakan dan mungkin akan tidak digunakan sehingga diberitahu kelak).tq
:)cgrock Avatar tu sampel produk rekagrafik.com :)cgrock [/CENTER][/COLOR]
Reply With Quote
  #17  
Old 23-09-2006, 09:35 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

remy82, cuba minta Dann wat FTP akaun khas utk ko spy senang ko upload file atau pun setting anynomous FTP.rasanya takder masalah kot sbb takkan mengangu pun folder CG.

Yup mie, aku maksudkan ko.

gold2u, aku tak penah guna blogger tp mustahil la xde butang utk delete post. keke...cuba baca help file dia.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #18  
Old 23-09-2006, 09:46 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

oh ye remy...pasal masalah ko nak edit files2 theme ko ke apa, ko leh buat direct kat admin panel wordpress ko. ko log in ke admin panel ko, pastu g kat presentation pastu klik kat edit current themes.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #19  
Old 23-09-2006, 10:21 PM
dakwah dakwah is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2006
Location: Muar,Johor
Posts: 1,120
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

masukkan kat plug in melalui ace ftp pun bleh gak..
__________________
[COLOR="Blue"][CENTER][url]www.rekagrafik.com[/url]
[url]www.pengantinku.com[/url]
YM me(ID BARU):- reka_grafik (id lama masih digunakan dan mungkin akan tidak digunakan sehingga diberitahu kelak).tq
:)cgrock Avatar tu sampel produk rekagrafik.com :)cgrock [/CENTER][/COLOR]
Reply With Quote
  #20  
Old 23-09-2006, 11:51 PM
remy82 remy82 is offline
Regular

remy82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Posts: 783
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23
oh ye remy...pasal masalah ko nak edit files2 theme ko ke apa, ko leh buat direct kat admin panel wordpress ko. ko log in ke admin panel ko, pastu g kat presentation pastu klik kat edit current themes.
aku dah cari sblum ni kat mana nak edit tapi takde
berkenaan ngan "edit current themes" takde plak kat presentation ni
yg ada pun bleh edit tapi tak leh nak save le
ke camne?
__________________
1st TAKAFUL With Medical Card
Nor Azwandi Yusoff WEALTH MANAGER
PRUDENTIAL BSN Takaful
PELUANG MULAKAN BISNES SENDIRI
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Tags
wordpress

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MALAYSIA VS AS ******* Mr-jack Official News, Current Issues 31 10-04-2008 10:00 AM
Payment processor Malaysia adar Internet Payment Processors 18 23-01-2007 01:10 PM
No 1 Hypertech Hosting Malaysia. easynet Other Classifieds 14 01-06-2006 01:25 PM
HOHYIP-BUATAN MALAYSIA mospeada Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying 8 15-03-2006 03:23 PM

CariGold