Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-09-2006, 12:19 PM
Anonymous

 
Posts: n/a
Thanks (Received):
Likes (Received):
Active Level
Question All about Wordpress & Free Theme

komuniti pengguna Wordpress malaysia sambil tu ini ialah Himpunan Theme Lawa wordpress Design by Blogger Tempatan

WP Malaysia

Last edited by CikSukan; 09-04-2011 at 08:38 PM.. Reason: discuss about wordpress is here
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-09-2006, 05:35 PM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku dah join lama nih.. bagus gak kalo nak kongsi masalah psl Wordpress.
mysticmind punya kot.
Reply With Quote
  #3  
Old 22-09-2006, 12:22 AM
remy82 remy82 is offline
Regular

remy82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Posts: 783
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Camne nak guna Wordpress

Sesapa bleh tolong ajar tak camne nak guna WordPress ni tak
aku tak biasa lagi ler..
nak edit theme/skin..
camna nak upload
klau kat blogger senang jer
__________________
1st TAKAFUL With Medical Card
Nor Azwandi Yusoff WEALTH MANAGER
PRUDENTIAL BSN Takaful
PELUANG MULAKAN BISNES SENDIRI
Reply With Quote
  #4  
Old 22-09-2006, 12:46 AM
remy82 remy82 is offline
Regular

remy82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Posts: 783
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
I mean i boleh tolong uploadkan any pic/banner from my place thru script coz you cannot upload it manually.
I can't change your pic/banner. You have to costumize it manually and it require some skill in graphic.
Thats what i mean
ahak sorry Dann tak baca thread ko tadi terus buka thread baru
erm klau aku nak tukar theme blog aku ko je le yg bleh uploadkan
patut la aku duk cari2 tak jumpa2 camna nak upload...
klau kat blogger bleh edit terus jer pastu save...
susah gak erk pakai wordpress ni

erm camna nak letak google adsense lak?
__________________
1st TAKAFUL With Medical Card
Nor Azwandi Yusoff WEALTH MANAGER
PRUDENTIAL BSN Takaful
PELUANG MULAKAN BISNES SENDIRI
Reply With Quote
  #5  
Old 22-09-2006, 02:11 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,710
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
Reply With Quote
  #6  
Old 22-09-2006, 02:19 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,030
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin
wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #7  
Old 22-09-2006, 02:47 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23
Quote:
Originally Posted by fazarudin
wordpress nih aku tak biasa .. susah gak nak download dan install template tuu...
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
hah.. mie mana tu adar? aku ker?
tanya aku pun bole jer.. sama2 blajar.. aku pun bukan pandai sgt.. tp bole la stakat nak tau.. nak kongsi2 idea.
remy82, blog yg dapat dr CG nih, x bole nak letak adsense, coz x leh nak update kat theme tuh. ko kena buat lain la.. tp kalo dann bg, ok jer.. hehehe
Reply With Quote
  #8  
Old 23-09-2006, 01:04 AM
remy82 remy82 is offline
Regular

remy82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Posts: 783
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar_23
ye ke susah. aku rasa wordpress la script plg best dan senang nak guna. tambah2 kalo pakai widget plugin. remy apa yg ko tak paham?kot2 aku reti ke. aku xde la mahir sgt tp sikit2 tu leh la. kalo ko nak best lg ko tanya mie.
tak biasa mmg susah tapi smlm duk try2 rasa cam best lak aku dah mula paham.. tapi aku ni suka edit mengedit so masalahnya nak upload apa2 fail kena melalui Dann..takkan setiap kali nak upload nak kacau Dann..

Quote:
hah.. mie mana tu adar? aku ker?
tanya aku pun bole jer.. sama2 blajar.. aku pun bukan pandai sgt.. tp bole la stakat nak tau.. nak kongsi2 idea.
remy82, blog yg dapat dr CG nih, x bole nak letak adsense, coz x leh nak update kat theme tuh. ko kena buat lain la.. tp kalo dann bg, ok jer.. hehehe
aku adsense yg nak letak sesangat ni..

camne erk?
Dan ada apa2 komen, mana tau ada penyelesaian pasal upload mengupload ni
__________________
1st TAKAFUL With Medical Card
Nor Azwandi Yusoff WEALTH MANAGER
PRUDENTIAL BSN Takaful
PELUANG MULAKAN BISNES SENDIRI
Reply With Quote
  #9  
Old 23-09-2006, 01:08 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

xdapek nak nolong nih..hehhe
apa kata buat blog baru atas domain ko sendri...
cadangan jer nih.. ala modal skit je..
Reply With Quote
  #10  
Old 23-09-2006, 01:33 AM
remy82 remy82 is offline
Regular

remy82's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Posts: 783
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mie8500
xdapek nak nolong nih..hehhe
apa kata buat blog baru atas domain ko sendri...
cadangan jer nih.. ala modal skit je..
brape ar?
aku bab2 ni aku tak tau camna?
dlm kepala otak tringin nak create blog n forum sendiri
tgh ushar2, duk cari2 web hosting yg best
tapi WP ni camne ar klau yg berbayar nye?
__________________
1st TAKAFUL With Medical Card
Nor Azwandi Yusoff WEALTH MANAGER
PRUDENTIAL BSN Takaful
PELUANG MULAKAN BISNES SENDIRI
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
wordpress

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MALAYSIA VS AS ******* Mr-jack Official News, Current Issues 31 10-04-2008 10:00 AM
Payment processor Malaysia adar Internet Payment Processors 18 23-01-2007 01:10 PM
No 1 Hypertech Hosting Malaysia. easynet Other Classifieds 14 01-06-2006 01:25 PM
HOHYIP-BUATAN MALAYSIA mospeada Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying 8 15-03-2006 03:23 PM