Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 17-07-2017, 01:56 PM
Laici Laici is online now
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,114
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 103
Active Level
Default

yg aku sokong part elaun tu...sekarang semua berjimat, ot tidak dibayar..sebaliknya ganti dengan cuti....orang tu kerja syif siang malam, kadang2 double syif tapi dapat cuti ganti jer..cuti banyak pun tak guna kalau $$$$ takde...kalau elaun ot tak dibekukan, at least boleh la dia bercuti panjang dengan keluarga..kurang sikit tekanan kerja & merapatkan hubungan keluarga...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 17-07-2017, 01:59 PM
naz84 naz84 is offline
Active Plus

naz84's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 3,815
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 14
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

nk wat camna..krajaan xde budget...

so tahan jela..da itu krajaan yg angpa pilih..berkorban je la
Reply With Quote
  #13  
Old 17-07-2017, 02:05 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,611
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 54
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ganti elaun dengan cuti tapi bila apply cuti belum tentu lulus...
Reply With Quote
  #14  
Old 17-07-2017, 02:08 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,986
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 523
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
dah tu
nak wat guano deh
kena wat opis hour saja ka...8 am to 5 pm?

yg berkira sgt nak bagi elaun tu pasepa?
ingat senang ka...
Kesian la diorang

Allahuakhbar

Moga Allah permudahkan urusan
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #15  
Old 17-07-2017, 02:13 PM
Lobey Lobey is offline
Active Plus

Lobey's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2008
Location: GoheadGostan State
Posts: 3,648
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

demi menjayakan impian seorang datuk.
Reply With Quote
  #16  
Old 17-07-2017, 02:20 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,552
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 971
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BRAVOZULU View Post
pada aku statement paling tak bertanggungjawab sebab main sebut saja. sepatutnya sebagai pemimpin setiap ulasan perlu ada statistik, berapa ramai yg bercerai, berapa ramai yg curang, berapa ramai yg sakit mental dan sebagainya. klu setakat main sebut jee pak mad tukang kebun boleh ulas.
betul tu tuan

sepatutnya ada statistik ke, bukti nak sokong statement tu.

dengan kedudukan dia tu, kalau nak bagi statement takleh main sebut je secara general
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 17-07-2017, 02:22 PM
eiriz eiriz is offline
Regular

eiriz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 246
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

mungkin ade bab elaun dan bab yang lain. ..

berdasarkan pengalaman sendiri, yg keje kesihatan ni, time utk famili tiada smpai kadang terabai tgungjawab sbg isteri @ suami/ibu/bapa kpd anak... mana tidaknya keje lewat.. balik suami/isteri/anak dah pegi skolah/keje... penat xdpt masak/cuci atau bermesra dgn pasangan atau anak...

cuti weekend belum tentu dpt...cuti ganti kadang xdiapprove sbb xcukup org..in the end cuti tu burn mcm tu saja...

dari segi psikologi pihak majikan kena pantau sbb ramai je doctor or nurse yg pegi jumpe psikologi sbb tertekan sbb tiada masa utk pasangan atau anak... yg menyebabkan balik rumah letih, bila pasangan @ anak silap sikit je akan tercetus perang besar sbb tertekan dgn kerja dan situasi di hospital kerajaan yg tersgt bz (kecuali hospital di pedalaman)...

bab psikologi ni yg penyebab utama bagi pendapat sy la... bukan bab elaun tp bab masa utk famili bagi yg dah kahwin...

ramai je nurse n doctor xsabar nk habis kontrek gomen sbb nk tukar angin sbb hal ni.. sekadar 35 sen dr sy.,,
Reply With Quote
Likes cek mek molek, ediusdei liked this post
  #18  
Old 17-07-2017, 02:25 PM
Gaban Z Gaban Z is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Tak suka berenti jelah, byk je org lain nk gnti, gaji besar tu keje gomen

Byk je keje lain yg keje shif ni bukan kesihatan je mcm keje operator kilang, polis, tentera, jaga
Reply With Quote
  #19  
Old 17-07-2017, 02:27 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,986
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 523
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Gaban Z View Post
Tak suka berenti jelah, byk je org lain nk gnti, gaji besar tu keje gomen

Byk je keje lain yg keje shif ni bukan kesihatan je mcm keje operator kilang, polis, tentera, jaga
Bukan mudah nak berhenti

Ada tanggungan

Doakan yang baik baik kat orang

Maka Allah akan bagi terbaik kat kita
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Likes pecot85, ediusdei, jaws_am liked this post
  #20  
Old 17-07-2017, 02:29 PM
piracy_agen piracy_agen is offline
Regular

piracy_agen's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 954
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lebih baik kerja shif dari keja oncall kena stanby walaupon bersama tp kne dok rumah jer hahahaa...
__________________
-Kill All On Sight-
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump