Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-07-2017, 12:51 PM
helmisaman helmisaman is offline
Legendary Member

helmisaman's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2011
Posts: 11,076
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 187
Active Level
My Mood:
Default Kerja syif dalam sektor kesihatan awam punca cerai - CUEPACS


Quote:
KUCHING: Kerja syif dalam sektor kesihatan awam menyumbang kepada kadar perceraian paling tinggi berbanding sektor pekerjaan awam lain.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda, berkata kerja sehingga tiga syif menyebabkan tahap kepercayaan terhadap pasangan semakin menipis sehingga menjurus kepada perceraian.

"Kalau dulu rasa cinta 100 peratus, lama kelamaan rasa cinta terhadap pasangan semakin berkurang. Statistik yang kita dapat menunjukkan pekerja sektor kesihatan merekodkan kadar perceraian tinggi.

"Sudahlah kena kerja syif, elaun pula tidak dibayar sebaliknya diganti dengan cuti ganti. Buat apa cuti ganti, cuti yang dulunya pun belum ambil," katanya selepas menghadiri Bengkel Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Sektor Awam Sarawak, di sini.

Azih bagaimanapun tidak menyatakan statistik kadar perceraian yang didakwa.

Mengulas lanjut, beliau berkata, ada sektor awam tidak lagi membayar elaun dan kerja lebih masa, manakala sebahagian pula sekadar membayar separuh, satu pertiga atau tiga perempat daripada jumlah sebenar elaun yang ditetapkan.
__________________
UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE..HUBUNGI SEGERA 0193403787
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-07-2017, 12:52 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 21,136
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 122
Active Level
My Mood:
Default

toleransi kena tinggi.. huhuhu...
Reply With Quote
  #3  
Old 17-07-2017, 12:52 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,374
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 159
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

dah tu
nak wat guano deh
kena wat opis hour saja ka...8 am to 5 pm?

yg berkira sgt nak bagi elaun tu pasepa?
ingat senang ka...
Reply With Quote
  #4  
Old 17-07-2017, 12:52 PM
mdsobrie_84 mdsobrie_84 is offline
Regular

mdsobrie_84's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 681
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

betul betul betul.........
__________________
Kunta Medai
Reply With Quote
  #5  
Old 17-07-2017, 12:58 PM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 26,957
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 215
Active Level
Default

nurse la ni kan
__________________
Time after time
Reply With Quote
  #6  
Old 17-07-2017, 01:14 PM
qamboo qamboo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 177
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Off Day, Rest Day and cuti umum kan ada...
Reply With Quote
  #7  
Old 17-07-2017, 01:21 PM
BRAVOZULU BRAVOZULU is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,096
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 19
Active Level
Default

pada aku statement paling tak bertanggungjawab sebab main sebut saja. sepatutnya sebagai pemimpin setiap ulasan perlu ada statistik, berapa ramai yg bercerai, berapa ramai yg curang, berapa ramai yg sakit mental dan sebagainya. klu setakat main sebut jee pak mad tukang kebun boleh ulas.
Reply With Quote
Likes asamboy, cek mek molek, sweetkl liked this post
  #8  
Old 17-07-2017, 01:24 PM
jaws_am jaws_am is offline
Active Plus

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 4,450
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 218
Active Level
Default

kira ok la tu ada kerja..
ramai lagi yg cerai sebab xda kerja..

kalau malaysia nak capai tahap kepuasan bekerja yang baik..
first sekali kita kena turunkan najib dulu..

harap sektor awam jelas boleh main peranan pru14 nih..

tujuan utk turunkan najib..
1) baik pulih ekonomi malaysia
2) tambahbaik image malaysia di luar negara..

impak
1) tambah income kerajaan/investor luar/improve rating bon
2) eloun tambahan kpd kakitangan kerja syif dpt dipertimbangkan..

outcome
1) kakitangan yg mempunyai duit lebih boleh pi melancong diluar negara bersama yg tersayang..
2) kadar rating cerai dpt dikurangkan..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
Likes pecot85 liked this post
  #9  
Old 17-07-2017, 01:24 PM
wataktau wataktau is offline
Regular

wataktau's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 263
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 14
Active Level
Default

Bahana rezeki tak berkat kot. gaji dan elaun tinggi tapi kerja malas dan mengulau. Cuba pulangkan balik separuh duit gaji dan elaun supaya berbaloi dengan kerja dibuat. Insyallah rumahtangga aman tenteram.
Reply With Quote
  #10  
Old 17-07-2017, 01:40 PM
babyblacky babyblacky is online now
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,333
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

die banding dengan sektor awam lain ye, bace tu...

aku syif private..kebaikannye gi bank,medical checkup, urusan lain ke xyah amik cuti
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold