Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-12-2008, 05:57 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post

1. laling pulak suka blog make money Bahasa Melayu membahasakan kata diri pertama sebagai AKU dan seterusnya KAU dan akhirnya you all(Kauorang)Ia ditambah dengan ego dan berlagak sikit dan
ni sesuai untuk banyak blog yg penulisnya lelaki. contoh ayat "..apa barang kau masih terkial-kial usaha mencari ilmu dapatkan RM1 di Internet dan aku nak ajar kau sekarang percuma ilmu buat duit RM10 sehari.."
thanks laling...

nak tnya pendapat lagi laling..kalau utk blog yg lebih profesional..ok ker kalau kita gunakan bahasa ganti diri macam tu? tgh terpikir gak ni...adakah org suka ekk? sbb sy pun taktau sy suka ke tak..tgk isi jugak kot.....

sy suka jugak rasanya sbb nak membaca lebih santai, tp kadang2 certain2 time tak sesuai pulak..ntah la...tp apa2 pun semua ada pendapat sendiri..cuma nk tau..mmg ramai ke yg rasa seronok kalau boleh baca blog camni..

ada lagi tak percambahan pendapat?
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-12-2008, 10:43 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tebabom!! up skali!!
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #23  
Old 22-12-2008, 12:01 AM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
thanks laling...

nak tnya pendapat lagi laling..kalau utk blog yg lebih profesional..ok ker kalau kita gunakan bahasa ganti diri macam tu? tgh terpikir gak ni...adakah org suka ekk? sbb sy pun taktau sy suka ke tak..tgk isi jugak kot.....

sy suka jugak rasanya sbb nak membaca lebih santai, tp kadang2 certain2 time tak sesuai pulak..ntah la...tp apa2 pun semua ada pendapat sendiri..cuma nk tau..mmg ramai ke yg rasa seronok kalau boleh baca blog camni..

ada lagi tak percambahan pendapat?
banyak blog luar sana jenis make money niche guna bahasa skerma
Kalau jumpa blog aku kau nih itu dinamakan reverse psyco
dan dari sini menarik perhatian..

Kena buat style nampak bagus, sengal dan sikit poyo
Ada jenis visitor tepu tegar yg suka berguru dengan blog macam ni..Jual mesti laku punya.

Cuba search RichJerk
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #24  
Old 22-12-2008, 12:34 AM
XploR XploR is offline
Junior

XploR's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 93
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tenkiu sumer. info anda bagus2 untuk saya yg baru nk berblog bukan bergoblog
Reply With Quote
  #25  
Old 22-12-2008, 12:43 AM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Exclamation Make Money~ Blog?

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Wah menarik thread ni Suka lah pasal ia banyak manfaat dan cenderung ke penambahan ilmu. Macam majlis ilmu pun ada thread ni. Kudos tu tuan tanah Moshed.

1. laling pulak suka blog make money Bahasa Melayu membahasakan kata diri pertama sebagai AKU dan seterusnya KAU dan akhirnya you all(Kauorang)Ia ditambah dengan ego dan berlagak sikit dan
ni sesuai untuk banyak blog yg penulisnya lelaki. contoh ayat "..apa barang kau masih terkial-kial usaha mencari ilmu dapatkan RM1 di Internet dan aku nak ajar kau sekarang percuma ilmu buat duit RM10 sehari.."

2. laling suka dah blog yg menulis apply letak numbering..macam blog Dr.Mahathir. Ia buatkan bila start baca No.1 nak baca semua Nombor kat situ..Why not blog make money start using this idea perasaan as pembaca terarah kemas dan fokus.


3 laling suka blog make money buat video dia logon ke MB2U or Paypal or GA account dan tujuk baki serta history..hari2 update video tu mengikut progress. Since SS banyak tipu sekarang ni cara nih memang mengujakan.

4. laling suka blog menjana pendapatan ceritakan cerita sebenar bukan hype yang direka2 nampak mudah jer semua.

5. Sukakan tajuk entry yang friendly search engine, menarik dan 3 baris pertama ayat di perenggan pertama sangat mengujakan.
No 1 - memang sokong sangat... kayarabak idaman hatiku tau laling!!!
CTH: Aku tak rugi ape ape kalau kau tak percaya yang aku ni boleh buat kau jadi successful dengan cara aku. Jadi terpulanglah pada kau. Yang belum buat duit tu engkau...bukan aku.

No 2 - Yup! Simple, fokus dan padat! Che Det!

Dan bila bercakap psal make money blog nie jadikan visitor sebagai kawan... ayat kawan, bukan ayat menjual... faktanya orang akan lebih percaya beli dari kawan, dari beli dari org asing...
Reply With Quote
  #26  
Old 22-12-2008, 12:47 AM
adr adr is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 546
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
yeahhh...yg ni nmpak cam simple..tp memang sangat penting!!

thanks adr!!
ffuhhh..blog aku pun liat nak update..donald trump pun dh kasi e-mail..update, update..kang aku fire
Reply With Quote
  #27  
Old 22-12-2008, 07:53 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

hm.... boleh tak kalau saya bagi cadangan antara lain ialah kita sebagai pemilik blog anjurkan satu pertemuan dengan pelawat-pelawat blog kita

ala contohnya kita panggil makan-makan sikit kat mana-mana ke. Tujuannya di samping tu kita boleh tanya DIRECTTTT kat pelawat blog kita. Tanya depa apa yang depa suka dan apa yang depa kurang suka dan mintak pandangan depa

er... pernah orang buat tak macam ni? apa-apa pun semuanya bergantung pada niat awal sebenar kita wujudkan blog tu. Jika kita buat blog untuk target long term punya income, ha itu yang kita dapat dan sebaliknya

wallahu a'alam
Reply With Quote
  #28  
Old 22-12-2008, 11:30 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
hm.... boleh tak kalau saya bagi cadangan antara lain ialah kita sebagai pemilik blog anjurkan satu pertemuan dengan pelawat-pelawat blog kita

ala contohnya kita panggil makan-makan sikit kat mana-mana ke. Tujuannya di samping tu kita boleh tanya DIRECTTTT kat pelawat blog kita. Tanya depa apa yang depa suka dan apa yang depa kurang suka dan mintak pandangan depa

er... pernah orang buat tak macam ni? apa-apa pun semuanya bergantung pada niat awal sebenar kita wujudkan blog tu. Jika kita buat blog untuk target long term punya income, ha itu yang kita dapat dan sebaliknya

wallahu a'alam
haaaaaaaa...cadangan yg bagus jugakk...

tp slalunya owner suka invisible kepada visitor..maybe takut impression owner tu dapat effect visitor2 sedikit sebanyak ke..hehehe...tp cadangan mmg ok...sy dah listkan!!


kamonnnnnnnnn..kita ada 14 lagi tempat kosong...hehehe
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #29  
Old 23-12-2008, 05:24 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
adusssssss....memang keciwa betull....
Tujuan dia baik tapi bila dia SPAM kat thread yg tak berkaitan kira kuar tajuk buat kitaorang rasa terganggu dengan Syaz86 ni.
Tunggu dia minta maaf dan memberi post yg lebih bermakna..

Yer semua orang kecewa dengan dia..Entahlah at moment lupakanlah dia dulu.
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #30  
Old 23-12-2008, 10:24 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Tujuan dia baik tapi bila dia SPAM kat thread yg tak berkaitan kira kuar tajuk buat kitaorang rasa terganggu dengan Syaz86 ni.
Tunggu dia minta maaf dan memberi post yg lebih bermakna..

Yer semua orang kecewa dengan dia..Entahlah at moment lupakanlah dia dulu.
ohh..die maybe tak sempat minta maaf sbb dah 14 spam die buat!! selamat tinggal..moga2 bahagia dengan gaji sendiri itu..huhuhuhu

p/s: ok2..back to the topic..ada lagi sket nk tambah nehh...hehe..tp tgh sibuk ngan thesis lak...smbil2 tunggu tu jom tambah2 lagi..kasi cukup 30..heh

kalu dah otai sgt..kite lawan justinmichie yg bari ratus2 tu..haha..kita buat ratus2..haahhaha
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold