Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-05-2016, 09:59 PM
jie777 jie777 is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2012
Posts: 579
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default mcmne nak buat blog fit to smart phone?

salam...
saya ni baru lg dalam bidang blog....
minta bantuan mcmne cara untuk viewer blog guna smartphone
boleh tgk mcm di desktop......
bantuan anda amat2 di hargai
__________________
http://www.fortfs.com/?ab2b6a2
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-05-2016, 11:41 AM
TheShield TheShield is offline
Newbie

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2013
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cari theme yang ditag "RESPONSIVE"
__________________
"You Have Became What You Hate The Most"
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2016, 11:51 AM
Lenkcai Lenkcai is offline
Active Plus

Lenkcai's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Location: Approaching a dim light at the end of the tunnel
Posts: 3,617
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 8
Active Level
Default

skrg byk yg responisve theme

so dia auto detect sama ada guna pc/laptop atau guna fon

kalau nak display statik mcm desktop tak kira surf guna fon atau laptop , guna blogger aku tau lah

kalau guna wordpress tak tahu pulak boleh buat atau tak statik display tu
__________________
Do What You Feel In Your Heart To Be Right . You'll Be Criticized Anyway !!!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-05-2016, 12:01 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,416
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 236
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jie777 View Post
salam...
saya ni baru lg dalam bidang blog....
minta bantuan mcmne cara untuk viewer blog guna smartphone
boleh tgk mcm di desktop......
bantuan anda amat2 di hargai
Kalau tuan nak guna blogger, semua template terbaru dia sudah responsive.

Kalau tuan nak self host blog guna wordpress, pastikan tuan cari atau beli template yang label responsive.

Lepas tu elakkan temmplate yang guna Adobe Flash kerana banyak smartfon yang tak support.

Rasanya kebanyakkan developer memang guna HTML5 untuk slide atau animasi, tetapi masih ada juga mereka yang guna Flash, jadi kena hati2.

Good luck!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-05-2016, 12:02 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,574
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 138
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

skang ni kaalau tak friendly mobile, google tak pandang pun da site tu.. Rank bule jd drop
Reply With Quote
  #6  
Old 07-05-2016, 12:09 PM
Hypnosis-Diri Hypnosis-Diri is offline
Super Active

Hypnosis-Diri's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2014
Location: Syurga dalam hati kita berdua
Posts: 8,148
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 566
Active Level
My Mood:
Default

salam.

tt boleh test dengan resize browser atau pergi ke http://semalt.design/.nak test website sehingga 32 inch pergi dekat http://www.mobilephoneemulator.com/.

Last edited by Hypnosis-Diri; 07-05-2016 at 12:09 PM.. Reason: typo
Reply With Quote
  #7  
Old 04-06-2016, 05:58 AM
mazuki mazuki is offline
Active Member

mazuki's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,589
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 4
Active Level
Default

kebanyakan theme yang kua skrg dah responsive... kalau blogger theme yang sukar cket nak cari.. kena cari yang premium punya...
__________________
Buat Duit Online - Bukti RM30k Dari Internet | Siri Video Panduan Buat Blog 2017 - CG Thread by www.mazukiblog.com
Reply With Quote
  #8  
Old 04-06-2016, 06:06 AM
ipinos ipinos is offline
Active Member

ipinos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,250
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Salam TT,
Cuba TT buka blog saya ni. http://kedai-onexox.blogspot.com adakah ini yg dimaksudkan oleh TT.

Jika YA, mudah saja. Di blogger, pergi ke template>customise mobile view..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-12-2016, 01:43 PM
77Topup.Net 77Topup.Net is offline
Regular

77Topup.Net's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2016
Posts: 375
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

skang platform blog semua dah support mobile..
Reply With Quote
  #10  
Old 09-12-2016, 03:34 PM
FAUZEY_FX FAUZEY_FX is offline
Legendary Member

FAUZEY_FX's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2010
Location: Sekadar Di Pinggiran Ukay..
Posts: 18,212
Thanks (Received): 431
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

kalau guna blogger boleh adjust utk mobile
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold