Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-10-2015, 03:18 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,697
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Siapa Tahu Buat Landing Pages ATAU Squeeze Pages di Wordpress ?

Assalamualaikum..

Siapa Tahu Cara Buat Landing Pages ATAU Squeeze Pages di Wordpress ?

So far , aku cari theme utk landing pages dan squeeze pages di wordpress tak ada yg free.. semuanya berbayar.

Tolong..TQ
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-10-2015, 04:42 AM
badh182 badh182 is offline
Active Member

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,433
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 6
Active Level
Default

banyak je yang free..boleh install
download dan install..

kalau nak buat dari scracth memang makan masa lah dan php knowledge..

hasil google:
https://premium.wpmudev.org/blog/30-...dpress-themes/
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-2015, 04:43 AM
badh182 badh182 is offline
Active Member

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,433
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 6
Active Level
Default

oh ya, guna dreamweaver pun boleh
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2015, 05:08 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,697
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by badh182 View Post
banyak je yang free..boleh install
download dan install..

kalau nak buat dari scracth memang makan masa lah dan php knowledge..

hasil google:
https://premium.wpmudev.org/blog/30-...dpress-themes/
kalau utk blog biasa, boleh pakai theme ni..
kalau nak buat minisite atau landing pages , banyak proses jugak nak edit theme ni..
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-2015, 05:13 AM
badh182 badh182 is offline
Active Member

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,433
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
kalau utk blog biasa, boleh pakai theme ni..
kalau nak buat minisite atau landing pages , banyak proses jugak nak edit theme ni..
dah cuba dreamweaver?
boleh buat dari scracth
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-2015, 05:37 AM
assalamualaikum assalamualaikum is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2012
Posts: 360
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Bro beli theme ni:

http://wpprofitbuilder.com

Amik lesen developer. Siap boleh caj untuk setup web client nanti
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-2015, 05:40 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,697
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by assalamualaikum View Post
Bro beli theme ni:

http://wpprofitbuilder.com

Amik lesen developer. Siap boleh caj untuk setup web client nanti
Terima kasih share tuan..
Reply With Quote
  #8  
Old 15-04-2016, 11:49 AM
tomyeto tomyeto is offline
Active Member

tomyeto's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,118
Thanks (Received): 63
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pakai divi by elegant theme, boleh full customize ikut kehendak, tp nk kena creative sikit la.. contoh project tgh buat http://hanisharun.com/kptm/
Reply With Quote
  #9  
Old 19-04-2016, 11:07 AM
rumahemas4u rumahemas4u is offline
Super Active

rumahemas4u's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Dealer ONEXOX / Ins&Rtax Murah
Posts: 5,464
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Siapa pernah beli pakej software newbie??? Pakej ni untuk buat landing page dan mini site, ok ke tak ek??? Dah lama jual pakej ni, mungkin TT boleh cuba.
Reply With Quote
  #10  
Old 20-04-2016, 05:37 PM
dinxq dinxq is offline
Active Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,213
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
Assalamualaikum..

Siapa Tahu Cara Buat Landing Pages ATAU Squeeze Pages di Wordpress ?

So far , aku cari theme utk landing pages dan squeeze pages di wordpress tak ada yg free.. semuanya berbayar.

Tolong..TQ
Saya boleh buat template murah .
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold