Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-06-2015, 02:22 PM
seo_freak seo_freak is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Betul tu.. memang menyampah gila. Kita faham la dia nak buat duit dengan iklan, tapi jangan la sampai tak dapat baca content langsung. Kalau nak bendung orang macam ni senang je. Jangan keluar blog dia tekan [x] tu. Back je sampai ke FB balik biar dia kena penalize.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-06-2015, 02:23 PM
seo_freak seo_freak is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2014
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dr_alban View Post
Aku paling menyampah bila klik link blog dr fb, buka2 je popup byk, ada pulak popup yg jenis xleh close, udahnya aku close je blog link tu padan muka,hehe..

Skrg rata2 guna phones, so elakkan guna jenis iklan yg popup & timing. Mcm viraliyat bagus, iklan boleh diterima.
Betul tu.. memang menyampah gila. Kita faham la dia nak buat duit dengan iklan, tapi jangan la sampai tak dapat baca content langsung. Kalau nak bendung orang macam ni senang je. Jangan keluar blog dia tekan [x] tu. Back je sampai ke FB balik biar dia kena penalize.
Reply With Quote
  #13  
Old 18-07-2015, 03:47 AM
PembinaApplikasi PembinaApplikasi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 187
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Setuju..iklan berpada2 la huhu
Reply With Quote
  #14  
Old 18-07-2015, 04:23 AM
graphicriver graphicriver is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 909
Thanks (Received): 164
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

saya ada adsence tapi takda blog niche yang bagus utk jana duit
__________________
<a href=https://www.facebook.com/fanpagecoverdesigner/?ref=bookmarks target=_blank>https://www.facebook.com/fanpagecove...?ref=bookmarks</a>
Reply With Quote
  #15  
Old 21-07-2015, 11:22 AM
PembinaApplikasi PembinaApplikasi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 187
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

siapa rasa nak convert blog jadi apps?..add on dengan admob pulak
Reply With Quote
  #16  
Old 21-07-2015, 11:31 AM
erishah erishah is offline
Active Plus

erishah's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,891
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dofus_Kamas View Post
salam ramdhan.. ya allah sy sendiri lupa jenguk tread saya. wow sampai 5k tu hebat tu tuan. mohon share tips sedikit untuk kami.

nak tanya, overall blog bahasa melayu atau bahasa inggeris lebih baik?

niche saya kesihatan. sy ni ade la ilmu ubat-ubatan(farmasi)

mohon sedikit perkongsian terima kasih
Kalau x silap, dulu masa main adsense, niche kesihatan antara high paying keywords.. kira kalau satu click boleh 10 USD..atau lebih..

Tp blog kena english la..target audience world..masyukk
Reply With Quote
  #17  
Old 21-07-2015, 11:35 AM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,660
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 3
Active Level
Default

blog aku belum jana aper2 lagi ni..otai2 bagilah sikit tips...
Reply With Quote
  #18  
Old 21-07-2015, 12:09 PM
percumaforex percumaforex is offline
Super Active

percumaforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 6,935
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

ada la sikit.. boleh la cukup cukup makan
Reply With Quote
  #19  
Old 21-07-2015, 12:17 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,477
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 245
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Flat View Post
dapat 8k sebulan dr adsense, baru jual bulan lepas hehe
Kenapa jual? Bukan ke income pasif tu?
Reply With Quote
  #20  
Old 21-07-2015, 12:21 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,477
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 245
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by seo_freak View Post
Betul tu.. memang menyampah gila. Kita faham la dia nak buat duit dengan iklan, tapi jangan la sampai tak dapat baca content langsung. Kalau nak bendung orang macam ni senang je. Jangan keluar blog dia tekan [x] tu. Back je sampai ke FB balik biar dia kena penalize.
Kalau pelawat tekan button back kena penalize ke tuan?

Maksud saya daripada point SEO. Dia kira masuk dalam kiraan bounce rate kan?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump