Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 17-11-2013, 06:12 PM
decalXsia decalXsia is offline
Super Active

decalXsia's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jun 2008
Posts: 5,441
Thanks (Received): 99
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tt dok mana?
boleh refer siggy saya tgk vco..
ramai org dah cuba dan berpuas hati..
__________________
BOLEH BACA AL-QURAN DALAM MASA 8 JAM
www.facebook.com/FurqanBase
PRINT APA SAJA
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-11-2013, 10:15 AM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 24,401
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

TT gilah hospital swasta tgok juumpa pakar tya pendapat diorg mcm mana,klu ada duit lebih laburkan sahja duit tuh dihospital swasta,duit boleh dicari tp biasanya TB boleh sembuh klu kita ikut peraturanya.
__________________
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"
Reply With Quote
  #23  
Old 20-11-2013, 10:32 AM
hairy84 hairy84 is offline
Legendary Member

hairy84's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Sep 2010
Posts: 15,148
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Semoga cepat sembuh
Reply With Quote
  #24  
Old 20-11-2013, 10:49 AM
Encik Sponge Encik Sponge is offline
Active Plus

Encik Sponge's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,866
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Active Level
Default

Follow ja ubat doc tu TT... TB kelenjar paling biasa y slalu org dapat kalau dm kategori TB bukan Pulmonary... Rasanya rawatan dlm 6 bulan ja kot skrg ni bergantung pada pemantauan doc... berbanding dulu kalau ada diabetik @ lain2 faktor boleh smp setahun..

Swasta pon sama ja ubat dia... Bezanya mungkin kat kerajaan daily makan dpn staff atau pon packing 1 minggu gitu.. Swasta kadang dia bagi lump sum utk 2 bulan... Tapi sistem ni penting utk monitor pengambilan ubat supaya xmiss...

Yang penting, dah doc diagnosed TB, jgn p cari ubat santau bagai... TB organ ni boleh merebak ke organ lain andai rawatan diabai... Petai & kerdan antidot utk TB masih dlm kajian USM pernah bentang..

TB organ & TB Pulmonari smear Negatif - status biasa nya letak sbg completed treatment pasal xcomfirm sembuh dan kadang2 boleh datang semula..

TB Pulmonari Smear Positif - biasanya status akans sembuh lepas habis ubat

Ikut rawatan sedia ada ja...
Reply With Quote
  #25  
Old 23-11-2013, 11:56 AM
Dr Wan Dr Wan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 181
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Diklinik saya rawat punca penyakit bukan simptomnya.Biasanya saya scan dulu bhg organ yg lemah kemudian guna terapi DNA utk cari punca yg lain.Insyaallah lebih tepat. 0196676236
Reply With Quote
  #26  
Old 15-07-2017, 05:43 PM
aeolian aeolian is offline
Active Plus

aeolian's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,774
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by raiha View Post
Salam semua, sy baru daftar semata2 nk mintak pandangan semua mengenai TB kelenjar. Mulanya sy migrain selepas raya, dan sakit smpai ke leher. Dlm sminggu leher sy membengkak. Pergi klinik biasa, mjn antibiotik tp x surut malah semakin membenkak dan sakit. Sy terus mintak doc tu buat surat refer gov hospital. Tp las2 sbb nk byaran murah kena jgak mintak surat dr klinik kesihatan klau tidak charge mahal. So sy direfer ke bhg ENT mulanya. Lepas tggu 4 jam, dpt jmpa doc & doc juluk camera dlm hidung dan tekak, takde tumor apa2. Pas tu doc ambik darah, kahak, & xray dada. Juga buat ujian mantoux test. Ada jgak doc mintak buat biopsi nk cucuk ambik sample kt bengkak tu tp sy x nk. Dlm masa 3 ari sy di refer ke bhg lung clinic sbb disahkan ada TB. Mengikut doctor, TB kelenjar ni x berjangkit sbb ni TB ektra, diluar paru2. Sy heran, doctor ckp tahniah pd sy sbb ramai yg takut kene kanser. Tp sy masih risau sbb ubat antibiotik TB kelenjar mkn masa lebih dr 6 bulan dan kesan ubat boleh menyebabkan fungsi hati gagal. Ada tak penawar yg boleh menghilangkan kuman TB secara tradisional, seperti madu, atau habatussauda, atau biji aprikot, bawang putih & sebagainya. Mesti ada cara lain atau penawar lain yg boleh mengubati tanpa merosakkan organ lain.
apa perkembangan tt agaknya. saya pun kena tibi kalenjar sekarang ni. ada tak ahli2 cg yg ada pengalaman penyakit ni?
Reply With Quote
  #27  
Old 17-07-2017, 03:58 AM
pitihdunia pitihdunia is offline
Regular

pitihdunia's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 784
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aeolian View Post
apa perkembangan tt agaknya. saya pun kena tibi kalenjar sekarang ni. ada tak ahli2 cg yg ada pengalaman penyakit ni?
apa simptom nya Tuan?
Reply With Quote
  #28  
Old 17-07-2017, 05:25 AM
oldtbone oldtbone is online now
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: away from civilization
Posts: 6,887
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 303
Active Level
My Mood:
Default

adik saya aritu pn dr kata TB kelenjar. tapi kat belakang badan dkt dgn tulang blakang.
xde apa pn tanda mula..cuma dia ada terhantuk kat bucu meja (itu yg dia igt) pastu membengkak..
dr klinik kerajaan refer KPJ rawang guna surat tempat keje dia..dr tu ckp ada cecair mcm nanah dkt blakang badan dan perlu dibuang sbb dh dkt sgt dgn tulang belakang.
berliter gak nanah nya.alhamdulillah skrg dah ok.tp xtaulah kalo jangka panjang..sbb dia x buat rawatan susulan

mula2 mcm2 kemungkinan dr bagi..HIV/Hepatitis/TB dll..gerun dgr masa tu..adik saya lak dh nangis tiap malam sbb kata xpnah buat bende xelok ..
mmg kesian dan sy sendiri jd stress ....tapi lepas buat ujian darah berkali2 last dr cakap TB kelenjar
Reply With Quote
Likes aeolian liked this post
  #29  
Old 17-07-2017, 05:37 AM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,574
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 138
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

tb ni masa ayah den kena dulu, ada NGO kasi reward $$$ kalau abis treatment.. Sbb byk patient buat treatment tak abis
Reply With Quote
  #30  
Old 17-07-2017, 06:36 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Input yang bagus.. Tapi kebanyakan forumer lama dah takde kat sini...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold