Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,610
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,394
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,026
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-01-2008, 03:29 PM
Sureduit Sureduit is offline
Super Active

Sureduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: :: Gua Ahmad Albab ::
Posts: 5,044
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Sureduit
Default

Quote:
saya buat satu post. Saya tag keyword penting. Saya ping. Kemudian saya bookmark kat social bookmarking site tertentu. Setakat tu je...ngeh..ngeh..

ps: saya ada huraikan teknik ni selanjutnya dalam ebook percuma saya. Kalau nak,pi la singgah blog saya.

pps: dah lama tak lepak sini. Maaf tetiba mencelah.
ILMU pasal bookmarks nie rasanya nak kena tuntut nie...
tak berapa nak reti lagi.....
ada mau ajaq kaa....!!
__________________
[RAHSIA] Traffic ke blog anda
FREE & BERBAYAR >> KLIK SINI

#HarapanBaru
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 05-01-2008, 04:22 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

umumnya...teknik berasaskan tag dan ping jugak..saya ada buat ebook mengenai ni di DiariAdsense.com. PERCUMA je...Oh ya, selepas faham asas tag, baru le terus ke teknik bookmarking plak.

biasanya, ramai yang dok ajar teknik spam. Contohnya bina akaun banyak2 dalam social bookmarking site. Malangnya,senang dan cepatje kena banned.So, ada cara tersembunyi plak.Itu sedang dikaji.( tak salah saya mamat omputih dah cuba )Saya plak sedang mencuba.

setakat ni, aturannya begini :
1) pastikan niche blog tu profitable. Lebih baik Long Tail Keyword yang ada banyak carian

2) bina blog based on that niche

3) setiap post mesti optimakan tag dan ping ni. Oh ya, tag ni bukan keyword je. Photo,video dan template blog pun ada tag die jugak

4) selepas tu ping.

5) bina satu akaun di setiap bookmarking site. Setakat ni cuma satu je social bookmarking site yang memang best pd sy. Sy rahsiakn dulu sebab nanti sy nak dedahkan dalam siri VIDEO percuma saya. Hujung bulan ni.InsyaAllah. Cari 10 social bookmarking site yang PR tinggi je dulu. Pastu bookmark artikel yang ditulis tadi. Pastikan description berbeza-beza bagi mengelakkan isu duplicate.

6) lain-lain adalah asas teknik SEO.

itu je yang saya tau dan saya buat. Saya dah tnjukkan buktinya.

ok, kenapa perlu tag? saya senaraikan :
1) dapat backlink dari web yang PR tinggi dan berautoriti macam technorati. Cuba cek keyword diariadsense. nampak tak technorati dan icerocket ambil bahagian dalam backlink ni.

2) lelabah carian biasanya akan selalu melawat site yang PR lebih dari PR 7. Tak salah saya setiap hari. Jadi kalau ada backlink dari site macam ni. Harapan blog nak diindeks cepat terlalu mudah. Contoh macam blogspot yang saya buatkan tu juga.

3) traffik tambahan ini adalah kesan dari 2 faedah diatas. Biasanya kalau post menarik, Digg la site yang paling sesuai untuk beri traffik yang begitu lumayan. Saya dah kena banned dengan Digg ni. Hohoho

Faham tak? Untuk lebih terperinci , sila ke blog saya untuk dapatkan ebook pecuma
http://diariadsense.com/index.php/20...k-percuma.html
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 05-01-2008, 05:38 PM
Sureduit Sureduit is offline
Super Active

Sureduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: :: Gua Ahmad Albab ::
Posts: 5,044
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Sureduit
Default

he he he TQ CIKGU
__________________
[RAHSIA] Traffic ke blog anda
FREE & BERBAYAR >> KLIK SINI

#HarapanBaru
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 05-01-2008, 09:24 PM
haQ haQ is offline
Active Plus

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,239
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Kalau keyword : skandal seks chua soi lek
Results 1 - 10 of about 2,590 for skandal seks chua soi lek. (0.31 seconds)

Senang nk naik no1 sebab result atau page yang tulis tak banyak.
Tp kalau dpt first page berita panas mmg best utl kolek visitors
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 05-01-2008, 10:34 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

itu le. Blog saya tu cuma usia 3 hari je. 3 post plak tu. Saya perhatikan ramai yang berapi2 ttg teknik mudah ni. Tapi takde plak yang dah bersaing untuk dapatkan peluang ni. Hohoho..so saya ambil je la. Skang unique visitor dah lebih 1 ribu.
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 05-01-2008, 11:32 PM
narutokun narutokun is offline
Active Plus

narutokun's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2006
Location: Ampang
Posts: 3,508
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to narutokun
Default

dulu time lagu apek "aspalela" baru2 kuar..
susah sgt nk carik lagu ni..search la mane2..
merepek2 je kuar..pastu aku try post
" saiful apek aspalela "...dan keputusannya..
memang beribu2 hit masuk ke blog aku..hehe..
skank xde dah..taip je saiful apek aspalela...
berlambak kuar..so moral die..carik keyword2 baru..
yang tgh panas..hehe
__________________

SERVIS MENCETAK BAJU. 100% PASTI BERPUAS HARI. SUFI PRINTING SERVICES

FACEBOOK : http://facebook.com/sufiprinting
WEBSITE : http://sufiprint.com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 05-01-2008, 11:42 PM
khairilhusni khairilhusni is offline
Legendary Member

khairilhusni's Avatar
 
Trader Rating: (29)
Join Date: Apr 2006
Location: Taiping - Cheras
Posts: 10,789
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to khairilhusni Send a message via Yahoo to khairilhusni Send a message via Skype™ to khairilhusni
Default

Aku banyak tulis sendiri lirik lagu, 1-2jam gak la siap, jenuh pakai headphone dgr.

Fresh content penting. Kalau boleh jgn copy paste. Kalau nak copy paste, mmg korang terlambat la.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 06-01-2008, 01:19 AM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

update setakat sampai jam 12 tghmlm. lebih dari 1300 lebih unik visitor. So, boleh tahan le untuk blog testing sy tu..
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 06-01-2008, 09:38 AM
Sureduit Sureduit is offline
Super Active

Sureduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: :: Gua Ahmad Albab ::
Posts: 5,044
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Sureduit
Default

Quote:
Originally Posted by naem86 View Post
update setakat sampai jam 12 tghmlm. lebih dari 1300 lebih unik visitor. So, boleh tahan le untuk blog testing sy tu..
teknik keyword kat MALAYSIA nie ada ada cara ka nak kesan...
atau kena tengok isu2 semasa yg berlegar kat muka bumi nie ja..

bkn apa kalau USA tu ada trend google nya..mana tau Malaysia pon ada jgk
__________________
[RAHSIA] Traffic ke blog anda
FREE & BERBAYAR >> KLIK SINI

#HarapanBaru
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 06-01-2008, 09:40 AM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,432
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naem86 View Post
update setakat sampai jam 12 tghmlm. lebih dari 1300 lebih unik visitor. So, boleh tahan le untuk blog testing sy tu..
pergh.. memang respect habis nie.. tabik spring lagi.. hebat2 sifu dalam nie.. teknik ping dah ada yg nak terang.. btw.. soklan ak tak terjawab g.. rss feed,atom feed 2 amenda??.. tgk ada rss feed.. cooment feed.. amenda 2 semua??..
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
meningkatkan traffic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:53 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you