Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-07-2007, 11:07 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Lightbulb www.blogger.com - All about Blogspot

Kongsi tips blogger kat sini, sesape yg ada jumpe widget menarik utk blogger pun bole post kat sini..

Addon

Peekaboo post.

Expandable post.
sama macam peekaboo cuma yg ni page akan reload.

peekaboo comment
jarang org pakai.

smillies
ada lagi smillies yg best2, lupe/tak jumpe lak link dia..

recent post widget and recent comment widget

upload video guna blogger
kalo takleh masuk try login ke gmail/blogger dulu bru klik link kat atas..

Galery Template2 Blogger Hasil Design Blogger Tempatan




----------------------------------------------------------------

CSS

cool css for 'alert'
Code:
.alert {
background:#fff6bf url(http://kerolapis.googlepages.com/exclamation.png) no-repeat center;
background-position: 15px 50%; /* x-pos y-pos */
border-top:2px solid #ffd324;
border-bottom:2px solid #ffd324;
display: block;
font-family: Courier New;
font-size: 9pt;
line-height:1.3em;
margin: auto;
overflow:auto;
padding: 5px 20px 5px 45px
**
paste style kat atas sebelum ]]></b:skin>

kat dlm post editor
Code:
<p class='alert'>content here</p>
hasil jadi camni

----------------------------------------------------------------

Adsense inside post


1.Style Laling
2.Style Naem


----------------------------------------------------------------


Adsense Background

1.Banner
2.Skycrapper
3.HalfBanner
4.Leaderboard
5.Button (125x125)
6.Large rectangle
7.medium rectangle
8.wide skycrapper
9.square (250x250)
10.small square (200x200)
11.vertical banner

*ada gune css je, ada yg gune image, upload img gune googlepages.

------------------------------------------------------------------
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield

Last edited by CikSukan; 04-05-2008 at 04:09 PM..
Reply With Quote
Thanks eboss, lelakigila, duan47, TXT, ahib0205 and 3 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-07-2007, 11:20 PM
JiraiyaSama JiraiyaSama is offline
Active Plus

JiraiyaSama's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2006
Location: G-K-Q
Posts: 3,152
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

css tu utk ape kon?
__________________
http://rumahanakyatimmalaysia.blogspot.com/

hijau 2.0.....
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2007, 11:27 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

css yg atas tu utk alert...

guna utk highlightkan post, contoh yg slalu org guna blockquote..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2007, 12:07 AM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Terima kasih Kon kerana open Thread Blogger ni,bagus tul info kat sini..kalau kat blogmas anda belajar pasal Wordpress disini anda belajar pasal blogger script,

Kalau post Kon yg first anda tak faham maksudnya anda betul2 newbie dalam menggunakan feature blogger untuk blogging..so takpe belajar perlahan2 start dari basic and then masa dan kesungguhan anda akan berjaya gak..akhirnya

soklan cepu emas kenapa blog kon- arephyz.blogspot.com template dia cantik dan lain dari lain selain nampak Pro..? jawapannya kerana dia lebih baik kefahaman dalam menggunakan feature blogger...push to the limit!

sesamalah kita belajar dan bercoding disini ye


ps-sticky thread-
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #5  
Old 07-07-2007, 12:27 AM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Arrow Coding untuk Highligh post anda jadi background kuning

TULISAN HIGHLIGHT KUNING
========================

<span style="background: yellow none repeat scroll 0% 50%; -moz-background-clip: -moz-initial; -moz-background-origin: -moz-initial; -moz-background-inline-policy: -moz-initial;">Tulisan dalam ni dihighlight kan jadi kuning</span>

Result jadi camni.
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #6  
Old 07-07-2007, 02:16 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thanks bro..macam ni yang best ni..pening gak kepala nak cari info ttg blogger ni untuk di buat post kat blog..
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
  #7  
Old 08-07-2007, 10:28 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Arrow Coding Huruf pertama bagi Besar

HURUF PERTAMA BIG
============================

<p style="text-align:justify;"> <span style="float:left;color:#000080;font-size:100px;line-height:80px;padding-top:1px;padding-right:5px;font-family: times;">C</span>olour boleh tukar kepada color code yg anda suka </p>

#000080 =color boleh tukar kepada color code yg anda suka
yellow
#FFFF00
red
#FF0000
gold
#FFD700
deeppink
#FF1493
crimson
#DC143C
hotpink
#FF69B4
darkorange
#FF8C00
deepskyblue
#00BFFF
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #8  
Old 08-07-2007, 11:05 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

*bump*

first page update..

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
HURUF PERTAMA BIG
============================

<p style="text-align:justify;"> <span style="float:left;color:#000080;font-size:100px;line-height:80px;padding-top:1px;padding-right:5px;font-family: times;">C</span>olour boleh tukar kepada color code yg anda suka </p>

#000080 =color boleh tukar kepada color code yg anda suka
yellow
#FFFF00
red
#FF0000
gold
#FFD700
deeppink
#FF1493
crimson
#DC143C
hotpink
#FF69B4
darkorange
#FF8C00
deepskyblue
#00BFFF
utk tips DropCap Laling ni, korang bole terus paste kat "post template"
dlm blogger setting ada, so, tiap kali korang create new post, code ni dah ada dlm post editor..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
  #9  
Old 08-07-2007, 11:25 PM
JiraiyaSama JiraiyaSama is offline
Active Plus

JiraiyaSama's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2006
Location: G-K-Q
Posts: 3,152
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

laling, kon.... nak wat bloggers 3 column camane ek? dah try copy paste save mcm2 lg tp x leh la...camane nak wat ye...10q
__________________
http://rumahanakyatimmalaysia.blogspot.com/

hijau 2.0.....
Reply With Quote
  #10  
Old 09-07-2007, 12:50 AM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by JiraiyaSama View Post
laling, kon.... nak wat bloggers 3 column camane ek? dah try copy paste save mcm2 lg tp x leh la...camane nak wat ye...10q

utk 3 column, sidebar kiri ngan kanan.(aku aggp sidebar korang blah kanan)

1.backup dulu, kat template cari style utk sidebar-wrapper..
copy paste kat bawah dia, pastu tukar nama newsidebar-wrapper.
tukar tukar float:left;

2. copy

Code:
<div id='newsidebar-wrapper'>
<b:section class='sidebar' id='newsidebar' preferred='yes'/>
</div>
paste atas <div id='main-wrapper'>

save template.

3. pegi kat page element. try letak apa2 widget kat situ.
-save

4. edit template balik:
adjust width outer-wrapper sampai tiga2 column fit.
try tambah dgn width sidebar yg bru dulu..
cth: kalo outer-wrapper 700px sidebar yg bru 200px
jd width outer-wrapper 900px..
outer-wrapper kalo bole kurang 1000px

preview, dah ok save..

harap membantu..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
blogspot

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump