Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,667
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,449
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,047
More...
  #171  
Old 17-07-2017, 08:38 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,459
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 86
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wowowulkaw View Post
Kalau pergi tar..turun muzium tukar lrt turun bank negara..?
nope... naik lrt.. turun stesen bandaraya
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #172  
Old 17-07-2017, 08:47 PM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 26,739
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 144
Dislikes (Received): 3
Active Level
Send a message via Yahoo to pecot85
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
ooo... gi siang x ada ape boss... gi mlm minggu la.. ramai owg bersantai kt situ.. angin pun byk .. cuci mata n tgk gelagat owg sambil makan koci...
esklator di pudu bro pernah pergi?
__________________
Time after time
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #173  
Old 17-07-2017, 08:53 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 21,018
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 149
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
jibby suke syok sdr... dier lupe kot tempat2 yg dier mention tuh dah bp
lame beroperasi... mrt nih masih x tau ape masalah akan timbul... nk lawan bandaraya yg dah maju jauh ke depan... mmg syok sdr betoi si pinky ni
Hahaha. Rilek la bro.

Kesian org dalam MRT tu. Banyak melayu dlm tu. Baru launch kau dah rendah2kan apa yg diorg buat. Cuba yakin sikit dgn kemampuan org tempatan ni.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #174  
Old 17-07-2017, 08:56 PM
ekptd ekptd is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 1,438
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 46
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Hahaha. Rilek la bro.

Kesian org dalam MRT tu. Banyak melayu dlm tu. Baru launch kau dah rendah2kan apa yg diorg buat. Cuba yakin sikit dgn kemampuan org tempatan ni.
Sokong. Benda baik ni kita support.
Lg pun dlm ASEAN ni, kita antara yg power. Singapore tu sempit, boleh la dia provide satu negara.
At least ni catalyst utk expand mrt ke area lain.
__________________
Quote:
Originally Posted by Fahmiyafeii View Post
aku mmg bengang gile bapak dah dgn proton ni.. duit gaji aku habis kat proton je.. mmg kejam proton ni, sama macam kerajaan UMNO, zalim pada rakyat!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #175  
Old 17-07-2017, 09:01 PM
qamboo qamboo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 164
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

bagi ler derang seronok sket...masa tun m dulu pon lancarkan jambatan pulau pinang cam tu juga...seronok masa tu...pak lah pon masa lancarkan jamabatan kedua pulau pinang pon seronok juga..jadi tak perlu hairan
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #176  
Old 17-07-2017, 10:17 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,459
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 86
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pecot85 View Post
esklator di pudu bro pernah pergi?
eskelator pudu? ade ape kt situ?
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #177  
Old 17-07-2017, 10:17 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,655
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5300
Active Level
My Mood:
Default

Najib bergurau di Twitter




SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak terus bergurau di laman twitternya dengan memuat naik status yang dilihat seakan-akan sindiran buat PKR.


“Bermula esok (semalam), perjalanan untuk melawat kenalan di Sungai Buloh dari Kajang akan menjadi lebih mudah dan selesa! #JomNaikMRT,” tulis beliau malam tadi.

Hari ini, Najib melancarkan fasa kedua laluan Transit Aliran Massa (MRT), menghubungkan Sungai Buloh dan Kajang.

Status itu dikatakan sindiran halus yang ditujukan kepada PKR.

Terdahulu, Najib turut memuat naik status yang dilihat turut menyindir PKR berkaitan Langkah Kajang.

“Langkah Kajang sebenar. Datang kepada anda dalam tujuh hari,” tulisnya pada gambar papan tanda stesen MRT Kajang.

Langkah Kajang merupakan ungkapan yang digunakan bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 2014 bagi memastikan penyandang jawatan Menteri Besar ketika itu Tan Sri Khalid Ibrahim digugurkan dari kedudukan pentadbiran kerajaan negeri.

Bermula jam 4.00 petang ini, perkhidmatan MRT laluan kedua antara Kajang dan Sungai Buloh sudah boleh digunakan oleh orang awam.

Ini sejajar dengan sasaran tingkatkan penggunaan pengangkutan awam kepada 40 peratus menjelang 2030 seperti yang ditetapkan kerajaan.

Perkhidmatan MRT dijangka dapat mengurangkan kesesakan trafik dengan sasaran penurunan 160,000 kenderaan memasuki ibu kota setiap hari.

Jajaran keseluruhan laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK) melibatkan 51 kilometer merentasi 31 stesen.

Ia termasuk tujuh stesen bawah tanah, dengan integrasi laluan LRT di stesen-stesen Pasar Seni, Maluri, dan Merdeka yang berintegrasi dengan stesen LRT Plaza Rakyat.

Jajaran ini turut mempunyai kemudahan sambungan dengan rangkaian LRT, monorel, KTM Komuter dan ERL di stesen Muzium Negara, yang dihubungkan dengan stesen KL Sentral.


http://www.sinarharian.com.my/nasion...itter-1.703863
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #178  
Old 17-07-2017, 10:19 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,459
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 86
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Hahaha. Rilek la bro.

Kesian org dalam MRT tu. Banyak melayu dlm tu. Baru launch kau dah rendah2kan apa yg diorg buat. Cuba yakin sikit dgn kemampuan org tempatan ni.
bkn memandang rendah bro.... kalo jibby nk compare lrt dgn subway n mrt singpore bley la diterima pakai... sbb dah tau pemasalahan dier... ni br operasi dh ckp lebih hebat... mmg la berbaur politik.. kot kalo tetiba selang 2-3 bulan mrt breakdown.. mau kene gelak dek owg luar..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #179  
Old 17-07-2017, 10:20 PM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 26,739
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 144
Dislikes (Received): 3
Active Level
Send a message via Yahoo to pecot85
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
eskelator pudu? ade ape kt situ?
bro x tau ek...xpe la
__________________
Time after time
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #180  
Old 17-07-2017, 10:28 PM
wowowulkaw wowowulkaw is offline
Active Member

wowowulkaw's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,872
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
nope... naik lrt.. turun stesen bandaraya
Kalau naik MRT contohnya dari laluan kajang..nak exchange dekat mana paling mudah..


__________________
"Lidah Dan Hati Tak Seiring"

Last edited by wowowulkaw; 17-07-2017 at 10:33 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:56 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you