Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 19-09-2016, 10:20 PM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
kalau ada subtitle kasi sharing bro.. Nak dld dari tonton tu tak tahu pulak mcmana.
Bro, ada gak orang share kat youtube macam mana nak download tonton ni ... saya try tak jadi pulak ...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 20-09-2016, 07:54 AM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,409
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orangseni View Post
Bro, ada gak orang share kat youtube macam mana nak download tonton ni ... saya try tak jadi pulak ...
Saya pun tgh mencari cara mcmana nak dld
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #43  
Old 20-09-2016, 07:59 AM
momoque momoque is offline
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 7,536
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

layan cite vampire cine je dolu2

& young and dangerous
Reply With Quote
  #44  
Old 20-09-2016, 08:34 PM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Bump .... jom layan episod akhir ...
Reply With Quote
  #45  
Old 20-09-2016, 10:02 PM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Lepas habis episod akhir esok, saya cuba buat sinopsis drama nih dr episod 1 ke episod 42 ...
Seperti yang dijanjikan ...

Pada permulaan cerita, 2 watak diperkenalkan iaitu XIAO SYI YI LANG & FENG SI NIANG. Si Niang ni memang syok pada Syi Yi Lang tapi bertepuk sebelah tangan je lah. Mereka rakan sejak kecil. Mereka mahir kung fu. Kedua-duanya adalah penyamun barang berharga atau “rare” tapi mereka tak pernah bunuh orang. Tapi awal2 cerita, ada babak FENG SI NIANG tengah mandi dalam hutan, kena serang hendap oleh penyamun2 cap ayam. Makanan je bagi SI NIANG. Lepas tu, muncul PENDEKAR TANGAN SATU lawan penyamun2 cap ayam. Tapi, lepas pada tu sampai habis episode 42, takdek dah watak pendekar tangan satu. Macam takdek kaitan je dengan jalan cerita. Tertungu-tunggu jugak kot2 akan muncul di mana2 episod.

Mereka ada terdengar kisah tentang PISAU GE LU. PISAU GE LU dikatakan sangat berkuasa & siapa yang memiliki PISAU GE LU, akan dapat menguasai dunia pendekar. PISAU GE LU dikatakan disimpan di kediaman KETUA DUNIA PENDEKAR iaitu SYEN FEN SYUN. Mereka rancang untuk curi PISAU GE LU tapi bukan untuk kuasai dunia pendekar tapi lebih kepada peminat barang “rare”. Nak masuk kawasan tu memang susah (tahap security memang A+++). Jadi mereka kena pilih waktu yang betul2 sesuai .

Mereka terdengar bahawa satu hari akan ada majlis pertunangan anak SYEN FEN SYUN dengan seorang pendekar iaitu LIAN CHEN BI. LIAN CHEN BI adalah ketua kepada 6 PENDEKAR BUDIMAN. 6 PENDEKAR BUDIMAN sangat disegani kerana selain handal kung fu, mereka juga pemuda mempunyai sifat budiman. Senang kata, budak baik. Macam Hang Tuah bersaudara zaman muda-muda. Jadi, XIAO SYI YI LANG & FENG SI NIANG ni rasa inilah waktu paling sesuai untuk menceroboh masuk kediaman SYEN FEN SYUN.

Pada malam pertunangan LIAN CHEN BI dengan ANAK SYEN FEN SYUN, mereka menyelinap masuk ke bilik rahsia di mana barang-barang berharga ditempatkan dengan harapan PISAU GE LU ada kat situ. Tengah syok belek-belek barang, SYEN FEN SHUN & LIAN CHEN BI masuk ke bilik tu. Mereka berdua menyorok dalam almari. Tapi dalam almari tu ada awek cun. Mungkin pencuri juga. Kehadiran mereka dalam almari dapat dihidu. Mereka cuba melarikan diri. Awek cun tadi baling JARUM EMAS pada SYEN FEN SHUN & LIAN CHEN BI. Berlaku pertarungan antara mereka. Lagi 5 daripada 6 PENDEKAR BUDIMAN pun join sekali. Mereka bertiga berjaya melepaskan diri. PISAU GE LU tak dapat curi. Identiti awek cun tadi masih misteri ...

Bersambung ….. Hehe …

Link tonton.com.my ... Episod 1 & 2 boleh tgk free tapi tetap kena LOGIN ...


http://www.tonton.com.my/tvShow?titl...1573704a0041ebhttp://www.tonton.com.my/tvShow?titl...1573704a0041eb

Last edited by orangseni; 20-09-2016 at 10:38 PM..
Reply With Quote
  #46  
Old 23-09-2016, 08:50 AM
albagold99 albagold99 is offline
Active Member

albagold99's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,458
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jom lyn cte ni, bestttttttt

http://koreandramax.com/c-drama/ice-fantasy/
http://minidrama.net/ice-fantasy-c-drama-2016/
http://drakorindofilms.com/2016/07/2...tle-indonesia/
http://dramacool.co.com/ice-fantasy
Reply With Quote
  #47  
Old 16-10-2016, 01:11 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

lama tergendala thread nih ... hehe ...
sekarang layan The Classic of Mountains & Seas dah episod 14 ...
tak mengecewakan ...
Reply With Quote
  #48  
Old 22-12-2016, 10:31 AM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

sekarang ni ...
edge city wanderere ...
best jugak ...

2 hero dlm drama ni juga pelakon dlm the eleventh son ... watak utama perempuan pulak ada berlakon dlm ban shu legend ...
Reply With Quote
  #49  
Old 25-05-2017, 09:17 PM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Ban Shu Legend - history (kisah cikgu istana)
The Eleventh Son - kung fu (rebut pisau sakti)
The Classic Of Mountain & Sea - fantasi (pertempuran antara 2 group, naga vs pheonix)
The Edge City Wanderer - kung fu (dendam)
The Princess Weiyoung - history (kisah dendam si puteri)
General & I - history (taktikal)

saya layan dr Ban Shu Legend sampailah sekarang (General & I) ... hehehe ... semuanya tak mengecewakan ...

Drama classic of mountain & sea tu sampai terbawak2 masuk ke dlm drama tu ... Sad ending sebab satu per satu watak utama dimatikan ...
Reply With Quote
  #50  
Old 17-07-2017, 08:49 PM
orangseni orangseni is offline
Legendary Member

orangseni's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Posts: 10,714
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

draman general & i dah sampai kemuncak ... Malam ni episod 51 ... Jom tgk .
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold