Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,523
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,289
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,961
More...
  #6561  
Old 17-07-2017, 07:51 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

Jangan fikir sudah selesa – Morais

JOHOR BAHRU 16 Julai – Ketua jurulatih Johor Darul Ta'zim (JDT), Ulisses Morais menggesa anak buahnya agar tidak berasa terlalu selesa dengan kedudukan mereka selaku pendahulu Liga Super ketika ini kerana apa sahaja boleh berlaku dalam baki kempen jika mereka tidak fokus.


JDT mengukuhkan usaha mereka untuk menjulang trofi liga buat kali keempat berturut-turut apabila mengalahkan Sarawak 3-1 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos malam tadi untuk berada 11 mata di hadapan pencabar terdekat Kedah ketika persaingan musim ini berbaki enam perlawanan.

Menurut Morais, tidak di*nafikan mereka merupakan pilihan utama untuk muncul juara ketika ini, namun dalam bola sepak pelbagai perkara boleh berlaku.

“Perbezaan 11 mata ini pas*tinya sesuatu yang positif untuk kami, namun saya tidak mahu terlalu yakin kerana kita masih mempunyai baki beberapa perlawanan.

“Masih banyak aspek yang boleh ditambah baik untuk memastikan JDT terus mencatat kemenangan dalam setiap perlawanan yang dihadapi,” ujarnya selepas dalam sidang akhbar selepas tamat perlawanan malam tadi.

Sementara itu, pemangku jurulatih Sarawak, Pengiran Bala berkata, pihaknya akur dengan kekalahan pasukannya dan berharap anak buahnya mengutip pengalaman berharga daripada pertemuan itu.

“Separuh masa pertama kami bermain dengan baik dan berjaya mendapatkan gol penyamaan selain turut memberi tekanan kepada JDT.

“Namun ternyata mereka pasukan yang lebih baik pada malam ini,” ujarnya yang turut mengakui sasaran mereka adalah untuk mengelakkan penyingkiran dan seterusnya kekal bersaing dalam Liga Super bagi musim depan.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/sukan/bola-...#ixzz4n2efUM9g
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #6562  
Old 17-07-2017, 08:39 AM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,407
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 57
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Liga M Ogos ditangguh?

KUALA LUMPUR 16 Julai - Perlawanan Liga Super, Liga Perdana dan Piala Malaysia pada 4, 5 dan 9 Ogos mungkin perlu ditangguhkan untuk memberikan lebih banyak masa kepada Datuk Ong Kim Swee mempersiapkan skuad bawah 22 tahun untuk menghadapi Sukan SEA Ke-29.

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Amin berkata, penangguhan yang dimohon ketua jurulatih skuad Projek Sukan SEA itu bakal dikemukakan kepada Football Malaysia Liability Limited Partnership (FMLLP) sebagai sokongan menerusi satu mesyuarat.

“Jadual perlawanan ketiga-tiga hari itu begitu hampir dengan Sukan SEA jadi Datuk Kim Swee ada mohon untuk FAM tangguhkannya, sekurang-kurangnya pasukan ada 14 hari untuk buat persediaan.

“Saya rasa semua pasukan liga akan mematuhi komitmen itu (untuk melepaskan pemain masing-masing). FMLLP akan mesyua*rat dan kita tunggu jawapan mereka,” katanya selepas Jamuan Hari Raya Aidilfitri skuad bola sepak dan futsal wanita negara di Kompleks Sukan Majlis Sukan Negara di sini hari ini.

Acara bola sepak akan bermula pada 14 Ogos manakala pembukaan rasmi Sukan SEA berlangsung pada 19 Ogos.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/sukan/bola-...#ixzz4n2dMbCyn

Baru je nak dapat feel balik pergi stadium dah rehat semula. Ibarat nak qadha' hajat tapi sembelit.

Semalam di Nadi Arena, Datuk Yusof Mahadi jawab pertanyaan kenapa skuad sukan sea dan bawah 23 tak ambil pemain2 dari piala FAM atau pemain2 belia. Dia jawab sebab takde orang nak pergi tengok Piala FAM dan Piala Presiden.

Apa kejadahnya jawab macam tu. Tugas staff skuad bawah 23 lah yang pergi tengok. Cungkil2 bakat2 baru dari Piala FAM dan Piala Presiden yang berpotensi untuk diberi pendedahan di peringkat antarabangsa.

Pemain2 bawah 23 yang main di Liga Super dan Liga Perdana biarlah diorang merebut tempat dalam skuad senior.

Ada pengulas di Arena pula siap cakap OKS perlukan lebih masa nak terapkan falsafah dia. Falsafah mende? Setahun nak main 10 competitive games pun payah. Setakat training dan friendlies tu tak payah sebut pun takpe.

Potensi seseorang pemain tu hanya dapat dikembangkan melalui competitive games bukannya latihan atau friendlies. Cuba lihat apa jadi pada skuad projek 97, skuad projek olimpik, skuad harimau muda, skuad sukan sea dan bla bla bla.. berapa ramai yang betul2 dapat merealisasikan potensi mereka? Berlatih berbulan-bulan tapi main tahap tu jugak.

Lagi satu bagi pasukan2 yang bertanding dalam Liga Super/Liga Perdana mereka memerlukan 18 orang pemain untuk setiap perlawanan. 11 on the field and 7 on the bench. Katalah minimum sesebuah pasukan perlu daftar 23 pemain. Ini bermakna pasukan itu cuma ada 5 orang je sebagai backup. Campur tolak injuries, penggantungan dan yang kena panggil main skuad junior kebangsaan, berapa kerat je players yang available untuk kelab?

Main untuk skuad junior kebangsaan tu hanya privillege je, tapi main untuk kelab/persatuan di liga adalah periuk nasi. Buat apa kelab/persatuan nak bayar gaji pemain yang mereka tak boleh gunakan khidmat untuk sebahagian besar musim mereka? Dahlah sebahagian besar kelab/persatuan ni beroperasi dengan dana kewangan yang terhad dan takde sumber pendapatan yang betul2 kukuh. Nak cakap pasal untung buang masa sebab mostly rugi je. Seriously, kawan rasa hanya JDT je yang buat duit dalam Liga Malaysia ni. So, takkan nak bebankan kelab/persatuan ni untuk gajikan pemain2 extra untuk cover pemain yang kena panggil skuad junior kebangsaan?
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #6563  
Old 17-07-2017, 11:30 AM
juhan juhan is offline
Active Member

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,495
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Baru je nak dapat feel balik pergi stadium dah rehat semula. Ibarat nak qadha' hajat tapi sembelit.

Semalam di Nadi Arena, Datuk Yusof Mahadi jawab pertanyaan kenapa skuad sukan sea dan bawah 23 tak ambil pemain2 dari piala FAM atau pemain2 belia. Dia jawab sebab takde orang nak pergi tengok Piala FAM dan Piala Presiden.

Apa kejadahnya jawab macam tu. Tugas staff skuad bawah 23 lah yang pergi tengok. Cungkil2 bakat2 baru dari Piala FAM dan Piala Presiden yang berpotensi untuk diberi pendedahan di peringkat antarabangsa.

Pemain2 bawah 23 yang main di Liga Super dan Liga Perdana biarlah diorang merebut tempat dalam skuad senior.

Ada pengulas di Arena pula siap cakap OKS perlukan lebih masa nak terapkan falsafah dia. Falsafah mende? Setahun nak main 10 competitive games pun payah. Setakat training dan friendlies tu tak payah sebut pun takpe.

Potensi seseorang pemain tu hanya dapat dikembangkan melalui competitive games bukannya latihan atau friendlies. Cuba lihat apa jadi pada skuad projek 97, skuad projek olimpik, skuad harimau muda, skuad sukan sea dan bla bla bla.. berapa ramai yang betul2 dapat merealisasikan potensi mereka? Berlatih berbulan-bulan tapi main tahap tu jugak.

Lagi satu bagi pasukan2 yang bertanding dalam Liga Super/Liga Perdana mereka memerlukan 18 orang pemain untuk setiap perlawanan. 11 on the field and 7 on the bench. Katalah minimum sesebuah pasukan perlu daftar 23 pemain. Ini bermakna pasukan itu cuma ada 5 orang je sebagai backup. Campur tolak injuries, penggantungan dan yang kena panggil main skuad junior kebangsaan, berapa kerat je players yang available untuk kelab?

Main untuk skuad junior kebangsaan tu hanya privillege je, tapi main untuk kelab/persatuan di liga adalah periuk nasi. Buat apa kelab/persatuan nak bayar gaji pemain yang mereka tak boleh gunakan khidmat untuk sebahagian besar musim mereka? Dahlah sebahagian besar kelab/persatuan ni beroperasi dengan dana kewangan yang terhad dan takde sumber pendapatan yang betul2 kukuh. Nak cakap pasal untung buang masa sebab mostly rugi je. Seriously, kawan rasa hanya JDT je yang buat duit dalam Liga Malaysia ni. So, takkan nak bebankan kelab/persatuan ni untuk gajikan pemain2 extra untuk cover pemain yang kena panggil skuad junior kebangsaan?
Hang ni makan bola tido bola ke? Semua pasal tektikal bola hang power. Power betul knowledge hang pasal bola naaa!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6564  
Old 17-07-2017, 08:27 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

PEMAIN JDT SELAMAT TIBA DI SELANGOR UNTUK SAINGAN TM PIALA MALAYSIA 2017 | 17HB JULAI 2017





Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6565  
Old 17-07-2017, 08:28 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

lucho ada jawatan la kot. dh 2game die folow ni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6566  
Old 17-07-2017, 08:29 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

TM PIALA MALAYSIA 2017 | SELANGOR VS JDT

Saksikan pertembungan antara Selangor menentang Johor Darul Ta'zim dalam perlawanan TM Piala Malaysia 2017 yang akan berlangsung pada Selasa ini, 18hb Julai 2017 di Stadium Majlis Perbandaran Selayang jam 9.00 malam. Ayuh berikan laungan semangat dan sokongan sebagai penyokong Harimau Selatan. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6567  
Old 17-07-2017, 10:44 PM
alpine_star alpine_star is online now
Legendary Member

alpine_star's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2010
Posts: 12,706
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 27
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

lucho mungkin cikgu kaunseling..
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6568  
Old 17-07-2017, 10:49 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

bro xgang ni lama ak syak die ni mesti coach

mungkin rajagopal
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6569  
Old 17-07-2017, 11:08 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

22 julai

TTeam vs JDT

ada live tv3
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6570  
Old 17-07-2017, 11:53 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,484
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5244
Active Level
My Mood:
Default

This Is Home Of Southern Tiger

Record 53 game unbeaten JDT di stdm larkin dlm liga super. Tgl 2 game di home utk 5 musim berturut turut tanpa klh di home utk liga super.

2013 Larkin
Jdt vs Prk 1-0
Jdt vs ATM 2-2
Jdt vs Tteam 1-0
Jdt vs Lions 2-2
Jdt vs NS 2-1
Jdt vs Tganu 3-2
Jdt vs Phg 1-0
Jdt vs Pkns 3-1
Jdt vs Kel 2-0
Jdt vs Felda 1-1
Jdt vs Sgor 1-1

2014 Larkin
Jdt vs Prk 2-0
Jdt vs Lions 2-2
Jdt vs Sgor 4-1
Jdt vs ATM 1-1
Jdt vs Srwk 1-1
Jdt vs Pkns 1-0
Jdt vs Tteam 2-1
Jdt vs Phg 2-2
Jdt vs Sime Darby 3-0
Jdt vs Tganu 4-3
Jdt vs Kel 3-0

2015 Larkin
Jdt vs Phg 2-0
Jdt vs Srwk 2-1
Jdt vs ATM 2-1
Jdt vs Kel 3-1
Jdt vs Felda 1-0
Jdt vs Tganu 2-0
Jdt vs PDRM 2-1
Jdt vs Sgor 3-1
Jdt vs Sime Darby 4-0
Jdt vs Lions 1-0
Jdt vs Prk 4-1

2016 Larkin
Jdt vs Sgor 1-1
Jdt vs Felda 2-1
Jdt vs Prk 2-1
Jdt vs PP 1-0
Jdt vs Phg 3-0
Jdt vs Kdh 5-0
Jdt vs Srwk 5-2
Jdt vs Kel 1-0
Jdt vs PDRM 4-0
Jdt vs Tganu 3-0
Jdt vs Tteam 5-1

2017 Larkin
Jdt vs Kdh 1-1
Jdt vs Felda 3-1
Jdt vs Sgor 0-0
Jdt vs Tteam 3-0
Jdt vs Phg 3-2
Jdt vs MU 7-0
Jdt vs PKNS 2-1
Jdt vs PP 2-0
Jdt vs Srwk 3-1
Jdt vs Perak ?
Jdt vs Kelantan ?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:42 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you