Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,610
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,394
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,026
More...
Reply
 
Thread Tools
  #661  
Old 17-08-2015, 07:23 PM
demolationz demolationz is offline
Active Member

demolationz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,718
Thanks (Received): 81
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Sorry. soalan nubie.

Aku baru terjebak dengan WP. Then, aku download theme yang aku prefer dari website lain, dalam bentuk rar. Problem sekarang, aku taktau mcm mana nak tukar theme. LOL.

Sekarang pakai yang Free Use punya WP.
Aku dah click WP-Admin > Appearance > Theme. then dekat mana nak upload file theme tu ?

Mohon pencerahan please.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #662  
Old 17-08-2015, 08:05 PM
Burhanuddin Burhanuddin is offline
Active Member

Burhanuddin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,762
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demolationz View Post
Sorry. soalan nubie.

Aku baru terjebak dengan WP. Then, aku download theme yang aku prefer dari website lain, dalam bentuk rar. Problem sekarang, aku taktau mcm mana nak tukar theme. LOL.

Sekarang pakai yang Free Use punya WP.
Aku dah click WP-Admin > Appearance > Theme. then dekat mana nak upload file theme tu ?

Mohon pencerahan please.
Pakai wordpress.com ke wordpress.org?

Kalau wordpress.org kena upload ke server letak dalam folder theme.

Kalau wordpress.com tak pasti, rasanya boleh pilih theme dari menu 'Add new' sahaja kot.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #663  
Old 17-08-2015, 08:23 PM
matty matty is offline
Regular

matty's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2010
Location: P11, Putrajaya.
Posts: 778
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sape ingat theme justkhai .com dulu pakai yang warna purple tu, aku cari sampai sekarang tak jumpa2 aku suka theme tu....
ada yang boleh bantu tak...
__________________
...Mic masjid pun kau nak rembat!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #664  
Old 17-08-2015, 08:45 PM
demolationz demolationz is offline
Active Member

demolationz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,718
Thanks (Received): 81
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Burhanuddin View Post
Pakai wordpress.com ke wordpress.org?

Kalau wordpress.org kena upload ke server letak dalam folder theme.

Kalau wordpress.com tak pasti, rasanya boleh pilih theme dari menu 'Add new' sahaja kot.
Okay. satu lagi nak tanya.
Kalau saya pakai wp.org untuk tukar background dia mintak tukar kepada Premium plan.

Kalau kita takmau tukar premium plan. Kena sewa server la kan ?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #665  
Old 17-08-2015, 09:47 PM
Burhanuddin Burhanuddin is offline
Active Member

Burhanuddin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,762
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demolationz View Post
Okay. satu lagi nak tanya.
Kalau saya pakai wp.org untuk tukar background dia mintak tukar kepada Premium plan.

Kalau kita takmau tukar premium plan. Kena sewa server la kan ?
Wordpress.org -> download dan upload ke server

Wordpress.com -> macam Blogspot


Kalau dah guna wordpress.org maksudnya bro dah ada server la. Yang mintak tukar ke premium tu untuk theme. Maksudnya kena beli theme tersebut baru boleh tukar background.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #666  
Old 19-08-2015, 12:08 AM
jayb0n jayb0n is offline
Regular

jayb0n's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Bumi ALLAH
Posts: 542
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam...

mohon pertolongan sesapa yang pakar untuk menyelesaikan masalah "Warning: Illegal string offset 'crop' in...." wordpress.

Bila tengah buat update tetiba aja website tu jadi meragam....dah puas googlge tapi amsih blur kat mana yang nak kena modified....

Segala pertolongan amat dihargai...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #667  
Old 30-10-2015, 11:19 AM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 426
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalam smua otai2 wp...sy ade sedikit masalah dlm wp sy..utk buat post dlm web kenapa setting saya x sama dgn wp org lain...mcm x complete dia punya tools...dan utk visual dan text pon xde..sy tunjuk ss lg mudah kot..nk cerita pon payah...huhu...harap ade yang sudi membantu..tqvm
Attached Images
File Type: jpg Edit New Post.jpg (24.1 KB, 3 views)
File Type: jpg edit post 1.jpg (18.7 KB, 3 views)
__________________
Let,s Harvest The Market
http://bit.ly/lantakIBharvestjb
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #668  
Old 09-07-2016, 02:16 AM
tedrichie tedrichie is offline
Newbie

tedrichie's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by demolationz View Post
Sorry. soalan nubie.

Aku baru terjebak dengan WP. Then, aku download theme yang aku prefer dari website lain, dalam bentuk rar. Problem sekarang, aku taktau mcm mana nak tukar theme. LOL.

Sekarang pakai yang Free Use punya WP.
Aku dah click WP-Admin > Appearance > Theme. then dekat mana nak upload file theme tu ?

Mohon pencerahan please.
Mcmni je cara dia.

1. Klik kt Add New



2. Klik kt Upload Theme. Pastikan theme file sahaja yang diupload. Extract dulu lepas downlaod mana2 theme file dan zip balik theme file sebelum upload ke server.



Kalau dh pro boleh upload kt cpanel or ftp. Untuk guide mengenai wordpress ke blogspot ke web programming ke boleh belajar kt blog saya ni :CARA BUAT BLOg atau boleh terus email ke [email protected]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #669  
Old 09-07-2016, 02:22 AM
tedrichie tedrichie is offline
Newbie

tedrichie's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Lantak View Post
Assalam smua otai2 wp...sy ade sedikit masalah dlm wp sy..utk buat post dlm web kenapa setting saya x sama dgn wp org lain...mcm x complete dia punya tools...dan utk visual dan text pon xde..sy tunjuk ss lg mudah kot..nk cerita pon payah...huhu...harap ade yang sudi membantu..tqvm
wysiwyg editor version lain kot. saya install original wordpress file x pernah problem cmtu lagi.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
wordpress

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MALAYSIA VS AS ******* Mr-jack Official News, Current Issues 31 10-04-2008 10:00 AM
Payment processor Malaysia adar Internet Payment Processors 18 23-01-2007 01:10 PM
No 1 Hypertech Hosting Malaysia. easynet Other Classifieds 14 01-06-2006 01:25 PM
HOHYIP-BUATAN MALAYSIA mospeada Pyramid/Ponzi/Merapu Program Stop Paying 8 15-03-2006 03:23 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:49 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you