Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 116 18.38%
Tidak 462 73.22%
Berkecuali 53 8.40%
Voters: 631. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #13591  
Old Yesterday, 09:27 AM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,605
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 54
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Wow...siap ada conference :

LINK

Hehehe
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Paid Advertisement
  #13592  
Old Yesterday, 09:46 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,598
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 305
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
haha..fakta bumi bulat..ekeke
sib baiklah ko ni bukan Islam
..usuludin pun xlepas..air..angin..api..tanah..makhluk..faktor2 kejadian alam memang bersangkut paut atas asbab..tp air tak ikut bentuk bumi..biar kenal pejal x pejal bagai2..g skolah belajar balik..hehe
wow extreme nye geng flat earth sampai boleh gelarkan siapa islam dan siapa tak islam.
tak hairan la zaman galileo dulu sampai berbunuhan hanya kerana fakta

Last edited by Mata_Pena; Yesterday at 09:53 AM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13593  
Old Yesterday, 09:49 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,598
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 305
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
org yg buat benda ni..suruh dia pijak dulu zero point Dan straight lurus redah antartika tu..bawak la jet paling canggih Dan laju sekalipun..tp buat wasiat dulu..hehe
faizudin.. udah2 la tu..
sian aku tgk.. sampai cocorex pun tak sanggup nak masuk sini dah tersungkur dengan fakta2 ko yg bertalu talu nih.

kalau dalam boxing match.. dah kene TKO dah tu flat earth
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13594  
Old Yesterday, 10:21 AM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,059
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 286
Active Level
Default

pusing2 duk suruh orang buat tu buat ni. kamu bawak idea baru yang kamu rasa benar, kamu la yang kena buat semua tu dan tunjuk bukti. ni tidak, bila orang explain something terus kata orang boedoh, dia punya explanation - fitrah alam, faktor alam, kejadian alam. tu ayat pemalas namanya.

rasanya yang join thread ni boleh judge sendirilah.
Reply With Quote
Likes ameant, Faizudin, asamboy liked this post
  #13595  
Old Yesterday, 10:56 AM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 24,898
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
pusing2 duk suruh orang buat tu buat ni. kamu bawak idea baru yang kamu rasa benar, kamu la yang kena buat semua tu dan tunjuk bukti. ni tidak, bila orang explain something terus kata orang boedoh, dia punya explanation - fitrah alam, faktor alam, kejadian alam. tu ayat pemalas namanya.

rasanya yang join thread ni boleh judge sendirilah.
yup betul tu.... dari awal page thread lg sape yg baca dah tahu yg mana fakta yg mana auta....
silap diorg ni forum xleh la syok sendiri mcm dlm fb tu.....
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini.
“Mengapa mereka tidak mahu GST? Kerana akhirnya harga barang akan turun.”
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13596  
Old Yesterday, 02:16 PM
jookiba jookiba is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 873
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 130
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
haha..fakta bumi bulat..ekeke
sib baiklah ko ni bukan Islam..usuludin pun xlepas..air..angin..api..tanah..makhluk..faktor2 kejadian alam memang bersangkut paut atas asbab..tp air tak ikut bentuk bumi..biar kenal pejal x pejal bagai2..g skolah belajar balik..hehe
kau ni selalu ayat tak habis.... pejal tak pejal bagai... bagai apa? bagai melepas batuk di tangga ke
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13597  
Old Yesterday, 02:18 PM
jookiba jookiba is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 873
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 130
Active Level
Default

mana nak nampak keseluruhan bumi... dah bumi tu bulat... boodohnya.... letak bola. depan mata kau nampak sebelah je permukaan dia

Last edited by jookiba; Yesterday at 04:19 PM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13598  
Old Yesterday, 07:13 PM
matten02 matten02 is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 870
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 283
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
benda sama je faktor alam..cuma yg tipu bila GE percaya bumi mengelilingi matahari..
apa yg faktor alam der..

ko xcerita pn kejadian 4 musim ikut fe.. cmn org nk faham

ko xtahu pn kn.. tu la klu nk hujah pasal fe, pastikan ko faham dulu penjelasan mengenai fe
__________________
Surah Al-Hujurat Ayat 6
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu".
Blog DIY Servis Motosikal
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13599  
Old Yesterday, 07:14 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,906
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 701
Active Level
Default

Tokey..xnak explain ke kenapa kedudukan pelari 400m berbeza ikut line diorg? Yg dalam paling belakang n yg line paling luar duduk paling depan masa start..

kau kan cakap saiz besar or kecik, sama je pusingan dia.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #13600  
Old Yesterday, 08:29 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,906
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 701
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moneymaker3000 View Post
Wow...siap ada conference :

LINK

Hehehe
antara speaker dia Darryle Marble..yg bawa alat ukur dlm flight..nak ukur ada x curvature tu

Cara guna alat simple pun x reti..blh jadi speaker kat conference.

Kenapa x ajak zazali nordin jd speaker juga? MOD forum FE yg konon terkenal tu..

Harap dia dijemput jadi speaker di Denver november next year..ada wakil drp Malaysia juga. Dia bawa hujah bunian dia kat situ..perghh mmg hebat la.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump