Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 14-09-2017, 07:07 AM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 14,447
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 109
Active Level
My Mood:
Default

Kesian pak Kassim. Anaknye sudey jauh menyimpang.
__________________
LOGO | BUSINESS CARD | FLYERS | FB TIMELINE | STICKADZ
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 14-09-2017, 07:10 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,468
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 957
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
JAWI akan ambil keterangan berhubung dakwaan Siti Kassim

KUALA LUMPUR 13 Sept. – Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) akan mendapatkan keterangan mengenai dakwaan peguam Siti Zabedah Kassim atau lebih dikenali sebagai Siti Kassim berhubung ibadah korban yang bercanggah dengan pandangan yang lazim, Ahli Sunnah Wal Jamaah.


Pengarah Jawi, Abdul Aziz Jusoh berkata, masyarakat umum telah menyuarakan kegelisahan mereka kepada pihaknya berhu*bung dakwaan Siti Kassim itu dan meminta Jawi segera menyelesaikannya.

“Sebagai pihak diberikan kuasa untuk menjaga keharmonian Islam, Jawi akan mendapatkan keterangan mengenai dakwaan tersebut sebelum memutuskan tindakan bersesuaian menurut undang-undang.

“Tindakan ini akan dilakukan ke atas sesiapa yang menimbulkan kekeliruan dalam perkara agama Islam tanpa memilih sama ada mempunyai latar belakang pendidikan Islam ataupun sebaliknya,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Siti Kassim dalam ucapan selamat hari rayanya baru-baru ini mendakwa bahawa al-Quran tidak pernah menyatakan mimpi Nabi Ibrahim AS untuk mengorbankan anaknya, Nabi Ismail adalah daripada Tuhan.

Abdul Aziz berkata, Jawi menasihatkan sesiapa juga agar sebelum sesuatu pandangan mengenai hukum-hakam yang berlawanan dengan kefaha*man* umum hendak dilontarkan, mereka perlulah merujuk terlebih dahulu kepada pi*hak berkuasa.

“Ini termasuk*lah Jabatan Mufti, Jabatan Kemaju*an Islam Malaysia (Jakim), jabatan-jabatan agama tiap negeri atau pihak berkuasa agama setempat.

“Pendekatan ini perlu diamal*kan agar kekeliruan dalam mas*yarakat tidak akan berlaku,” katanya.

Menurutnya, pandangan yang mengelirukan itu boleh me*nim*bulkan kegelisahan dalam masyarakat dan ketenteraman ne*gara akan tergugat.
semoga siti kassim ni kena diambik tindakan undang undang

ilmu agama cetek dengan akhlak pun diragui, masih nak mengomen dalam bidang yg dia tak mahir..
baik la dia komen bab yg dia mahir the most, area undang undang...

ni kacau bilau habis.
pulak tu ada pulak yg sanggup nak ulas bincang statement siti kassim ni mcm la siti kassim ni alim ulama; pakar dalam segala bidang ugama, bhs arab, usuluddin..

kalau dah org tak mahir dalam suatu area tu bagi komen mcm dia yang Arif pulak dalam bidang yg dia tak specialize, makin mengarut la jadinya..
__________________

<a href=http://www.mediafire.com/file/8ktgzcqck8cdpcd/Banner_RKK_GIF_468x60.gif target=_blank>
</a>
Reply With Quote
  #163  
Old 14-09-2017, 07:49 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,121
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1255
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
semoga siti kassim ni kena diambik tindakan undang undang

ilmu agama cetek dengan akhlak pun diragui, masih nak mengomen dalam bidang yg dia tak mahir..
baik la dia komen bab yg dia mahir the most, area undang undang...

ni kacau bilau habis.
pulak tu ada pulak yg sanggup nak ulas bincang statement siti kassim ni mcm la siti kassim ni alim ulama; pakar dalam segala bidang ugama, bhs arab, usuluddin..

kalau dah org tak mahir dalam suatu area tu bagi komen mcm dia yang Arif pulak dalam bidang yg dia tak specialize, makin mengarut la jadinya..
kalo ustz yang nak mengajar pon kena ada tauliah, takut xsama dan lari dari maksud sebenar dalam hukum hakam islam..

ni kan pula orang yang bukan background agama, bley pulak buat kenyataan yang bercanggah dengan kelaziman..

harap tindakan tegas dikenakan orang macam nih..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #164  
Old 14-09-2017, 07:51 AM
ekptd ekptd is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 2,536
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 199
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
kalo ustz yang nak mengajar pon kena ada tauliah, takut xsama dan lari dari maksud sebenar dalam hukum hakam islam..

ni kan pula orang yang bukan background agama, bley pulak buat kenyataan yang bercanggah dengan kelaziman..

harap tindakan tegas dikenakan orang macam nih..
Nanti reseller maxis meroyan lg
Reply With Quote
  #165  
Old 14-09-2017, 08:03 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,468
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 957
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
kalo ustz yang nak mengajar pon kena ada tauliah, takut xsama dan lari dari maksud sebenar dalam hukum hakam islam..

ni kan pula orang yang bukan background agama, bley pulak buat kenyataan yang bercanggah dengan kelaziman..

harap tindakan tegas dikenakan orang macam nih..
well said tuan..
setuju saya dengan kata kata tuan ni
__________________

<a href=http://www.mediafire.com/file/8ktgzcqck8cdpcd/Banner_RKK_GIF_468x60.gif target=_blank>
</a>
Reply With Quote
  #166  
Old 14-09-2017, 08:32 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,843
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 522
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
kalo ustz yang nak mengajar pon kena ada tauliah, takut xsama dan lari dari maksud sebenar dalam hukum hakam islam..

ni kan pula orang yang bukan background agama, bley pulak buat kenyataan yang bercanggah dengan kelaziman..

harap tindakan tegas dikenakan orang macam nih..
ye tul nasib siti kassim tak ada kat saudi arabia

kalau tak kapla sudah kana potong lar
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump