Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 3,675
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 28,989
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 59,528
More...
Reply
 
Thread Tools
  #10741  
Old 30-12-2014, 09:47 AM
KasimXp KasimXp is online now
Super Active Member

KasimXp's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai - KLIA - @enstek - Bukit Putus
Posts: 4,007
Poster Rank: #966
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Tq TT. mmg banyak info... la ni mencari dashboard, yang asal dah kembang selepas berpanas hujan selama 9 tahun.. Alhamdulillah enjin masih lg ok.

Juga mencari cover seat, kedai mana yg boleh direkemenkan...?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10742  
Old 10-01-2015, 07:40 PM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 495
Poster Rank: #5891
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by KasimXp View Post
Tq TT. mmg banyak info... la ni mencari dashboard, yang asal dah kembang selepas berpanas hujan selama 9 tahun.. Alhamdulillah enjin masih lg ok.

Juga mencari cover seat, kedai mana yg boleh direkemenkan...?
Dashboard cuba call tn marzuki 0193035399 dia tengah jual part nazaria dia.
Reply With Quote
  #10743  
Old 11-01-2015, 12:37 PM
MKH978 MKH978 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 4
Poster Rank: #47481
Thanked 0 Times
Active Level
Default

salam, bnyk info yg saya dpt dr ruangan CG ni. sentiasa ada geng yg membantu berkongsi pengalaman dan panduan walaupun x pernah jumpa. saya baru pakai setahun AG ni (beli 2nd)dan bnyk lg yg perlu belajar psl AG maintenance. Baru2 ni air radiator dah kena selalu top up dan dah ada sintom TT at engine cap... ingat nak try stop leak memandangkan poket yg kering.... minta ada otai2 sudi bg pandangan tentang stop leak yg sesuai dan cara yg betul nak guna.. lagi satu, ECU (ETACS) pun ada masalah..kat mana boleh dpt brg ni dan berapa RM agaknya ye? tkasih
Reply With Quote
  #10744  
Old 11-01-2015, 07:34 PM
yuzeri yuzeri is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 495
Poster Rank: #5891
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MKH978 View Post
salam, bnyk info yg saya dpt dr ruangan CG ni. sentiasa ada geng yg membantu berkongsi pengalaman dan panduan walaupun x pernah jumpa. saya baru pakai setahun AG ni (beli 2nd)dan bnyk lg yg perlu belajar psl AG maintenance. Baru2 ni air radiator dah kena selalu top up dan dah ada sintom TT at engine cap... ingat nak try stop leak memandangkan poket yg kering.... minta ada otai2 sudi bg pandangan tentang stop leak yg sesuai dan cara yg betul nak guna.. lagi satu, ECU (ETACS) pun ada masalah..kat mana boleh dpt brg ni dan berapa RM agaknya ye? tkasih
Cuba call abg din minta tolong 0193847832
Reply With Quote
  #10745  
Old 14-01-2015, 12:23 AM
MKH978 MKH978 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 4
Poster Rank: #47481
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yuzeri View Post
Cuba call abg din minta tolong 0193847832
Ok Tkasih bro, insyaAllah akan call.
Reply With Quote
  #10746  
Old 15-01-2015, 08:56 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,022
Poster Rank: #3564
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

BANTUAN MANGSA BANJIR RF EDISI 2

Assalamualaikum semua warga RF/CG serta masyarakat setempat. Atas dasar kebertanggungjawaban terhadap mangsa banjir yang merupakan sebahagian daripada kita, juga Permintaan untuk Kerja Amal Edisi 2, berikut merupakan alternatif ikhlas yang sedang diusahakan kepada mereka.

Oleh itu, *pengumpulan barangan keperluan mangsa banjir masih diperlukan:-

Lokasi Pusat Pengumpulan :
Zone central
1-Lot 1070, Kg Melaka, Bt 9, Cheras (opis Jai Qbowl -sila hubungi Tn Jai 012-3144431 utk urusan pengumpulan brg-tqvm)

2-No 4, Jalan 1,Taman Sri Rantau,42100 Klang,
Tel: 03-3290 1724 (sila hubungi Tn Azri 013-6370897 0136370897 )

3-No 107 JLN SS6/3 POLIS QTRS, BALAI POLIS KELANA JAYA, 47301 PJ (Sila hubungi Pn Aleeza*013-644 2145)

4-Lot 4692-G Kg Mahkota Off Jalan 62,
* * *Selayang Baru,
* * *68100 Batu Caves Selangor (Sila hubungi Faiz *019-. * * 7182472)
*
*Zone utara

OMQ C-10, Kuarters Pegawai, Kolej Tentera Udara, Alor Setar, Kedah (sila hubungi Tn Bozo 012-9009051)

Tarikh Kutipan bermula 3/1/2015 sehingga 14/1/2015

Sumbangan Wang Tunai:-
Nama Bank: Maybank Berhad, Cawangan Mantin
No. Akaun: 555087200938
Nama Akaun: Kelab Pemilik MPV Nazaria Malaysia

Bagi tujuan tersebut segala pertanyaan berkenaan bantuan ikhlas berikut, boleh berhubung dengan :-
Pn #Aleeza di talian *+60 13-644 2145
#DB*+6019-3847832

Bantuan terbuka buat semua warga RF/CG serta masyarakat setempat, sesungguhnya keperihatian kita semua merupakan satu komitmen yang ditagih bagi meringankan bebanan mangsa banjir. In Sha Allah moga dipermudahkan.....

Penyumbang Cash
1-Hj Napala RM200.00
2-Ismail Ampang RM150.00
3-Faiz Slyong RM580.00
4-Erwin RM100.00
5-Marzuki RM200.00
6-Wing Man RF200.00
7-Rahimah Mustafa xkbss RM100.00
8-Hamba Allah Johor RM200.00
9-Hamba Allah Mlka RM200.00
------------------
Total RM1930.00
------------------

Wakaf Masjid
1-Hamba Allah Ukay RM500.00
2-Hamba Allah RM970.00
3-Hamba Allah RM100.00
4-Man Sdg. * * *RM200.00
5-Hamba Allah RM40.00
.............................
Total RM1,810.00
.............................

Sumbangan Barang
1)Azli Rental Car- air mineral/kperluan dpr
2) Putat-pakaian
3) Haji Dean-pakaian, bntal, slimut
4)Pnduduk Sri Semarak- brg dapur &pakaian
5)Staff Hospital Ampang-Pakaian
6)Masjid Bndar Kinrara-Pakaian
7)Staff TM Bngsar-Pakaian
8)Ical dari bangi
9)Emma Jack dari Green Hotel/semenda 92
10)10 unit jam azan dri Hj Deen/warga BP. #Alhamdulilah...atas usaha rakan2 RF, Warga CG dan Tn Azli dari car Rental, sebanyak 2 lori 3ton penuh dengan barang2 sumbangan spt Mesin Basuh yg akan kami wakafkn d Masjid Razaligh Gua Musang, dn lain2 barang2 keperluan warga Gua Musang, semoga apa yg kami lakukan memberi manafaat utk semua umat manusia terutama umat Islam, (penyataan ini sekadar makluman pada semua penyumbang bahawa barang2 ini yg dangarkn tidak kurang RM50,000.00 akan kami sampaikn amanahnya).
Reply With Quote
  #10747  
Old Today, 07:55 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,022
Poster Rank: #3564
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum wbh.

MAKLUMAN TERKINI!!!
🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪

Kami, RF BP, mewakili RF Johor, ingin mengadakan TS (Technical Session) di air terjun Ledang, Muar, pada tarikh berikut :-

Tempat : Air Terjun Ledang, Muar
Masa : 9.00 pagi
Tarikh : 21.02.2015 (Sabtu)

Agenda :
1. Mandi air terjun 🏊
2. Jungle tracking 🍁
3. Xtvt menanam pokok & dpt sijil kelahiran pokok yg ditanam. 🌿
4. Xtvt mengenali flora & fauna asli 🍄🐾🍀
5. Technical Session : 🔧🔩
i. Cara pasang V&T meter
ii. Cara buka AG jika terkunci dari dalam
iii. Cara cuci sunroof cover
iv. Pemasangan grounding cable oleh Qcar
v. Pemasangan getah antenna
vi. Lain2 hal yg boleh membantu ahli yg ada masalah teknikal
4. Kami juga mohon jika ada ahli2 kelab yg ada kepakaran dari segi teknikal untuk sama2 kongsi ilmu demi kebaikan kita bersama.


Jualan barangan berkaitan :-

1. Platinum oil & metal treatment oleh ahli RF BP.
2. Volt & Temp Meter - Hj Dean
3. Getah antenna & penutup absorber - Tn DB
4. Grounding cable - Qcar
5. Pasar Karat ( Car boot sale) - terbuka pada sesiapa yg ingin jual/beli/tukar/bagi percuma barang2 yg nak dilepaskan.
📺📻🎥📷📹⌚🔈🎸🔭


Panel Workshop :
1. Qcar
2. RN Auto


Menu makanan :
POT LUCK ( KONGSI MAKANAN)
🍗🍤🍡🍰🎂🍩🍞🍉🍌🍕

Sila senaraikan menu yg anda ingin bawa untuk memudahkan urusan :

1. Wak Yem - Air minuman
2. Tn Sheikh Yazid - kuih muih
3. Tn Izadie - buah2an
4. Hj Dean - nasi lemak bungkus
5. Scha - Air cokelat & strawberry F&N
6. Aleeza - Jajan untuk kanak2
7. Misk - mee siam goreng( bungkus)
8. Wak Mus - Nasi impit. Kuah kacang & masak lodeh.
9.
10.

Senarai nama yg akan hadir:-

1. Wak Yem & Famili - 6 D 3 K
2. Tn Yazid & Famili - 5 D
3. Tn Izadie & Famili - 2 D 2 K
4. Hj Dean & cp - 2 D
5. Puan Aleeza & Famili
6. Puan Scha & Famili
7. Tn Jai & Famili 3 D 1 K
8. Tn Lanz Jelebu & Famili
9. Tn DB & Famili 2D 1K
10. Tn Kamal & Famili
11. Tn Dalyanun & Fami
12. Dmr 3D 2K
13. Azlyvnm BSPutra & Famili
14. Jidin & Famili
15. Misk & Famili
16. Wak Mus & Famili
17. Tn. Malik & Famili
18. Khairullah (optimus prime)
19. Tn Afezannuar & Famili
20. Tuan Zaha & famili
21. Jack n cc
22. Nazri kola klawang & famili
23. Kidot & famili-2D
24. Ahmad Nizam & Famili
25.


PERHATIAN & MAKLUMAN:-
1. Caj untuk masuk :
Dewasa : RM5.00 seorang
Kanak2 : RM3.00 seorang

2. Penginapan :-
1. RM60 ( konsep pondok, muat 2-3 orang dewasa, berkipas, bilik air luar)
2. RM220 ( konsep chalet, dua bilik, bilik air dalam, air-con, ada hall)
PENGINAPAN ADALAH TERHAD DAN SIAPA CEPAT DIA DAPAT.

Sila berhubung dgn urusetia kami, Tuan Izadie (+60 17-764 6661) untuk tempahan.
( setakat ini ramai yg berminat bermalam hari Jumaat, malam Sabtu)

3. XTVT menanam pokok RM32 seorang/sepokok. Perlu sekurang2nya 20 pokok untuk dijayakan.
List nama yg ingin tanam pokok :
1. Kelab - 3 pokok
2. Tn Mija - 1 pokok
3. Tn DB - 2 pokok
4. Pn Aleeza - 1 pokok
5. Pn Rosmiza - 1 pokok
6. Hj Dean - 1 pokok
7. Tn Yazid - 1 pokok
8. Tn Izadie - 1 pokok
9. Khairullah - 1 pokok
10.


Sila bank-in ke akaun Bendahari RF BP
0132022001741 AMBANK
(Sheikh Yazid Mohamed)
sebelum 15.02.2015 dan wassap slip ke 0197700601

Semuga kedatangan anda sekeluarga akan memeriahkan lagi xtvt riadah ini, insyaAllah.
Reply With Quote
  #10748  
Old Today, 08:54 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,022
Poster Rank: #3564
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum wbh.

MAKLUMAN TERKINI!!!
����������������������

Kami, RF BP, mewakili RF Johor, ingin mengadakan TS (Technical Session) di air terjun Ledang, Muar, pada tarikh berikut :-

Tempat : Air Terjun Ledang, Muar
Masa : 9.00 pagi
Tarikh : 21.02.2015 (Sabtu)

Agenda :
1. Mandi air terjun ��
2. Jungle tracking ��
3. Xtvt menanam pokok & dpt sijil kelahiran pokok yg ditanam. ��
4. Xtvt mengenali flora & fauna asli ������
5. Technical Session : ����
i. Cara pasang V&T meter
ii. Cara buka AG jika terkunci dari dalam
iii. Cara cuci sunroof cover
iv. Pemasangan grounding cable oleh Qcar
v. Pemasangan getah antenna
vi. Lain2 hal yg boleh membantu ahli yg ada masalah teknikal
4. Kami juga mohon jika ada ahli2 kelab yg ada kepakaran dari segi teknikal untuk sama2 kongsi ilmu demi kebaikan kita bersama.


Jualan barangan berkaitan :-

1. Platinum oil & metal treatment oleh ahli RF BP.

2. Volt & Temp Meter - Hj Dean

3. Getah antenna & penutup absorber - Tn DB

4. Grounding cable.
cable sahaja RM75 (Qcar)
Siap pasang RM95 (Qcar)
Listkan nama yg nak tempah:-
1. Tn Hamzah - 1 set
2.
3.
4.


5. Car boot sale -
Terbuka pada sesiapa yg ingin jual/beli/tukar/bagi percuma barang2 yg boleh dipakai tapi tak diperlukan lagi:-
����������⌚������

Listkan barang nak letgo:-
1. Speaker ��- 6 set
2. RC speedboat ��
3. Grill Nazaria
4.



Panel Workshop :
1. Qcar
2. RN Auto


Menu makanan :
POT LUCK ( KONGSI MAKANAN)
��������������������

Sila senaraikan menu yg anda ingin bawa untuk memudahkan urusan :

1. Wak Yem - Air minuman
2. Tn Sheikh Yazid - kuih muih
3. Tn Izadie - buah2an
4. Hj Dean - nasi lemak bungkus
5. Scha - Air cokelat & strawberry F&N
6. Aleeza - Jajan untuk kanak2
7. Misk - mee siam goreng( bungkus)
8. Wak Mus - Nasi impit. Kuah kacang & masak lodeh.
9.
10.

Senarai nama yg akan hadir:-

1. Wak Yem & Famili - 6 D 3 K
2. Tn Yazid & Famili - 5 D
3. Tn Izadie & Famili - 2 D 2 K
4. Hj Dean & cp - 2 D
5. Puan Aleeza & Famili
6. Puan Scha & Famili
7. Tn Jai & Famili 3 D 1 K
8. Tn Lanz Jelebu & Famili
9. Tn DB & Famili
10. Tn Kamal & Famili
11. Tn Dalyanun & Famili
12. Dmr 3D 2K
13. Azlyvnm BSPutra & Famili
14. Jidin & Famili
15. Misk & Famili
16. Wak Mus & Famili
17. Tn. Malik & Famili
18. Khairullah (optimus prime)
19. Tn Afezannuar & Famili
20. Tuan Zaha & famili
21. Jack n cc
22. Nazri kola klawang & famili
23. Kidot & famili-2D
24. Ahmad Nizam & Famili
25. Tuan Deemiza & famili
26. Tuan Udin Puchong & famili
27. Tn Shah & famili
28. Cikgu Amin & famili
29. Muda Cemerlang & famili
30. Tn Hj Saad & famili
31. Tn Lokman Banan & famili

PERHATIAN & MAKLUMAN:-
1. Caj untuk masuk :
Dewasa : RM5.00 seorang
Kanak2 : RM3.00 seorang

2. Penginapan :-
1. RM60 ( konsep pondok, muat 2-3 orang dewasa, berkipas, bilik air luar)
2. RM220 ( konsep chalet, dua bilik, bilik air dalam, air-con, ada hall)

TEMPAHAN PENGINAPAN DI LEDANG Check in: 21hb feb 2015 (sabtu)

A) PONDOK 18 unit (RM60)
1. TN. MALIK
2. PN. ROS
3. TN. YAZID
4. TN. MIJA
5. TN. BOZO
6. TN. FAIZ SELAYANG
7. TN. DB
8. PN. ALEEZA
9. TN. JAI KAJANG
10. PN. SCHA
11. TN. LANZ JELEBU
12. WAK YEM
13.
14.
15.

B) CHALET 6 Unit (RM220)
1) TN. ZAHA
2) WAK MUS
3) TN. KAMAL
4) IZADIE
5) TN. HJ. SAAD
6) TN. MUDA CEMERLANG

C) CHALET RM270 (1 UNIT)
1) Tuan Lokman Banan (paid to Hj Dean)

(Mohon pada yg tempah penginapan membayar deposit separuh dahulu sebelum 30/01/15. T.kasih)

Sila berhubung dgn urusetia kami, Tuan Izadie (+60 17-764 6661) untuk tempahan.
( BERMALAM PADA HARI SABTU MALAM AHAD)

3. XTVT menanam pokok (RM32 seorang/sepokok). Perlu sekurang2nya 20 pokok untuk dijayakan.
List nama yg ingin tanam pokok :
1. Kelab - 3 pokok
2. Tn Mija - 1 pokok
3. Tn DB - 2 pokok
4. Pn Aleeza - 1 pokok
5. Pn Rosmiza - 1 pokok
6. Hj Dean - 1 pokok
7. Tn Yazid - 1 pokok
8. Tn Izadie - 1 pokok
9. Khairullah - 1 pokok
10. Tn Dalyanun - 1 pokok
11.Azlyvnm BSP_1 pokok
12.Tn Jai - 1 pokok (paid. yazid)
13. Scha - 1 pokok
(masih tinggal 4 lagi pokok lagi yg perlu sumbangan)

Sila bank-in bayaran penginapan & tanam pokok ke akaun Bendahari RF BP, 0132022001741 AMBANK
(Sheikh Yazid Mohamed).
sebelum 30.01.2015 dan wassap slip ke 0197700601.

Kami RF JOHOR mengalu-alukan kedatangan anda sekeluarga dan semuga ianya menjadi xtvt riadah yg paling bermakna untuk kita semua, insyaAllah.
Reply With Quote
  #10749  
Old Today, 09:11 PM
on9shoppers on9shoppers is online now
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,304
Poster Rank: #1764
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Saya sedang mencari kia carnival...dapat offer RM14k tahun 2000. Ok ker?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:26 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE