Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-10-2011, 08:46 PM
Mr.Trader Mr.Trader is offline
Regular

Mr.Trader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 658
Thanks (Received): 187
Likes (Received): 1
Active Level
Default Teknik Simple Menggunakan Zig-Zag & FIbonaci Modified

Dengan lafaz Bismillahhirahmanirahim
Assalammualaikum wbt.... (Credit & Thanks to Masta Najib)
Salam Warga CG yang dikasihi... Baru2 ni saya melepak ngn member baik saya yg banyak membantu saya dalam trading. Sambil2 berborak dengan nya, beliau menunjukkan teknik yang diperolehi serta yang diadun semula dengan menambah ajinomoto dan sebagainya..... Tetapi bukan teknik itu yang saya nak kongsikan.... sambil2 mendengar penjelasan dari beliau, saya terpandang satu teknik.... Lalu saya meminta beliau mengajarkan teknik itu...

Saya bukanlah sifu atau masta... saya hanya ingin berkongsi teknik sahaja... Semua harus faham bahawa tiada apa yang pasti di dalam dunia forex. Tiada satu teknik yang boleh meramalkan dengan tepat ke arah mana "market" nak pergi....

Boleh dikatakan ketepatan sistem ini sekitar 80%. Yang Pentingnya sistem ini ada menggunakan Stop Loss. Stop loss adalah baik untuk kesihatan akaun kita. Terkena sekali tidak bermaksud kena sampai bila2. Selagi kita mempunyai pengawalan Modal/ Money Management yang betul... Insyaallah Akaun kita x dijemput Miss Marginah...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Apapun T.A.Y.O.RSaya kongsi TEKNIK ajer yer.... Berlaku 'kematian' jgn persalahkan saya yer.....

Apapun, teknik ni boleh jadi scalping & intraday... bergantung kepada individu & time frame yang digunakan.....

Apa yang diperlukan untuk teknik ini ialah indicator Zig zag & fibonaci yang perlu kita ubah sedikit.

Mula-mula kita buka chart EURUSD. Kemudian Kita jadikan seperti di dalam gambar ini. Timeframe yg saya gunakan ialah 15Min ( Sila Rujuk Gambarajah 1)

Kemudian Klik pada Navigator, Click Custom Indi & pilih Zig Zag (Sila Rujuk Gambarajah 2)

Chart anda akan kelihatan begini (Sila rujuk Gambarajah 3)

Ok guys, lepas tu ko bukan FIBOnAci Retracement dan ko tukar jadi mcm ni. Ini adalah level2 yang diguna pakai..... Level2 lain korang delete kan

Level 0 = Stop Loss II
Level 0.236 = Stop Loss
Level 0.382 = Entry
Level 0.618 = Take Profit
Level 1 = Take Profit II

Sila rujuk Gambarajah 4

CARA UNTUK TRADE !!!!
BUY Position
Di dalam Gambarajah 1a... Korang dapat melihat Zigzag telah terbentuk... Dimana dengan jelas Support & Resistance telah terbentuk.

Apa yang perlu korang Buat ialah menarik fibo dari Resistance ke Support seperti gambarajah 1b.

So place Pending Order di Level Entry.... Take Profit sama ada di Take Profit atau Take profit


Contoh 1:-


Gambarajah 1c... Lihat bagaimana Pending Order Buy disitu trigger dan menuju ke arah atas..... Selepas Beberapa jam... Akhirnya Sasaran tercapai... TP di Take Profit II
Attached Images
File Type: jpg eu zz.JPG (120.1 KB, 1233 views)
File Type: jpg eu zz 2.JPG (157.4 KB, 719 views)
File Type: jpg eu zz 3.JPG (88.9 KB, 464 views)
File Type: gif eu zz 5.gif (15.8 KB, 503 views)
File Type: gif eu zz 6.gif (16.8 KB, 662 views)
File Type: jpg eu zz 4.JPG (34.1 KB, 3340 views)
File Type: gif eu zz 7.gif (17.0 KB, 620 views)

Last edited by Mr.Trader; 26-10-2011 at 11:22 PM..
Reply With Quote
Thanks albagold99, izeik, iwanawi, zamzamri, tenungskrin and 54 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-10-2011, 08:50 PM
izeik izeik is offline
Regular

izeik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 401
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

slam....tima kasih share ......saye follow....teruskan
Reply With Quote
  #3  
Old 25-10-2011, 08:52 PM
pengemis_pip90 pengemis_pip90 is offline
Active Plus

pengemis_pip90's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2010
Posts: 3,875
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mano bro gambir nye..??
Reply With Quote
  #4  
Old 25-10-2011, 08:52 PM
azriff azriff is offline
Active Plus

azriff's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,801
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cop seat depan..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-10-2011, 08:53 PM
Mr.Trader Mr.Trader is offline
Regular

Mr.Trader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 658
Thanks (Received): 187
Likes (Received): 1
Active Level
Default

mmm... sapa leh tolong... mcm mana aku nak letak gambor ni... aku nak letak gambar pastu sedikit penerangan
Reply With Quote
  #6  
Old 25-10-2011, 08:54 PM
wokyoh fx wokyoh fx is offline
Super Active

wokyoh fx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 7,151
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

aku suka ni fibo ngan zigzag ni .. stail trading aku gak ni .. duk depan sekali masterjie ..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #7  
Old 25-10-2011, 08:57 PM
ad-din ad-din is offline
Regular

ad-din's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 394
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mana gambarnya tuan
Reply With Quote
  #8  
Old 25-10-2011, 08:59 PM
watakungsi watakungsi is offline
Regular

watakungsi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 496
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tak sabar rasanye nak menuntut ni..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-10-2011, 09:00 PM
wokyoh fx wokyoh fx is offline
Super Active

wokyoh fx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 7,151
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
mmm... sapa leh tolong... mcm mana aku nak letak gambor ni... aku nak letak gambar pastu sedikit penerangan
upload dari imageshack bro .. pastu paste link kat sini ..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #10  
Old 25-10-2011, 09:02 PM
hezrich hezrich is offline
Regular

hezrich's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Location: Lumut <=> KL <=> Melaka
Posts: 350
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dok depan jugak laa...
ilmu baru niee...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump