Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #251  
Old 02-08-2017, 11:54 AM
juhan juhan is offline
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,540
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by feer6452 View Post
Oh. Bermakna bukan lepas topap tu expired 30 hari? Mcm kita beli prepaid enset tu?
Hihi. Maaf newbies bertanya sbb xfaham lg dgn sistem grab
Biasanya minggu pertama aje kena topup. Kalau aktif drive grab biasanya grab akan topup drp sentip yg driver dpt
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #252  
Old 03-08-2017, 06:30 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 12,066
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eizzbizz View Post
saya nk register jd drebar Grab... kalo reg online ade promo tak macm dpt RM150 @ uber tu ..
grab xde bonos...

tp dia kasi extra 75 klau ada acc uber..tu pun klau cukup 30 trip sebulan...klau xcukup xdapat ape pun..
__________________
Reply With Quote
  #253  
Old 04-08-2017, 03:28 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,170
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
Default

smlm tgk berita kerajaan dah luluskan e-hailing utk grab & uber ni,maksudnya kete kene g puspakom,kalu baru nak register umur kete x lebih 5 tahun,kalu dah existing driver kete leh pakai umo 10 tahun..adui tambang dah la murah pastu nak mcm2 plak...bab puspakom tu yg leceh tu
Reply With Quote
  #254  
Old 04-08-2017, 03:43 PM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 492
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
smlm tgk berita kerajaan dah luluskan e-hailing utk grab & uber ni,maksudnya kete kene g puspakom,kalu baru nak register umur kete x lebih 5 tahun,kalu dah existing driver kete leh pakai umo 10 tahun..adui tambang dah la murah pastu nak mcm2 plak...bab puspakom tu yg leceh tu
Pembetulan...mana yg dah register,hnya bole pakai utk grab uber 7 tahun je bukan 10 tahun
Reply With Quote
  #255  
Old 04-08-2017, 03:44 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,170
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lindasabri View Post
Pembetulan...mana yg dah register,hnya bole pakai utk grab uber 7 tahun je bukan 10 tahun
bukan 10 ke..smlm dgr mcm 10 tahun dlm berita tv3 suku
Reply With Quote
  #256  
Old 04-08-2017, 04:28 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,170
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
Default

ha lupe nak tambah,kene amik insuran penumpang selepas ni..mahal sikit la insuran lepas ni
Reply With Quote
  #257  
Old 13-08-2017, 10:42 AM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,531
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 19
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku pulak nak tanyer korang....
aku nk wat Grab/Uber...
tgh usha nak beli kete

Perodua AXIA (RM38k otr) 1.0 G auto
VS
Hyundai i10 (RM53k lepas rebat RM37k otr) 1.1 auto

mana yg sesuaiii
Reply With Quote
  #258  
Old 13-08-2017, 10:57 AM
Breekachu Breekachu is offline
Super Active

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2012
Posts: 6,144
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eizzbizz View Post
aku pulak nak tanyer korang....
aku nk wat Grab/Uber...
tgh usha nak beli kete

Perodua AXIA (RM38k otr) 1.0 G auto
VS
Hyundai i10 (RM53k lepas rebat RM37k otr) 1.1 auto

mana yg sesuaiii
So beli kereta semata2 nak buat grab/uber?

Atau mmg nak beli kereta untuk tujuaan guna sendiri dan sambil tu buat gfab dgn uber?

Kalau beli kereta semata2 nak buat grab/uber tak payah ler tuan
Reply With Quote
  #259  
Old 13-08-2017, 11:00 AM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,028
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 27
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Axia i10 mane leh bro. Kurang2 myvi.

Grab ni kalau lebih 10 minit nak dtg kat kite, mmg x dpt ke?
Reply With Quote
  #260  
Old 13-08-2017, 11:04 AM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,531
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 19
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
So beli kereta semata2 nak buat grab/uber?

Atau mmg nak beli kereta untuk tujuaan guna sendiri dan sambil tu buat gfab dgn uber?

Kalau beli kereta semata2 nak buat grab/uber tak payah ler tuan
ari tu igt nk bli moto kapcai bulanan dlm RM250
(dh ada scooter tapi barai..bole la gerak utk short trip)
balik keje (kg.baru) \ pukul 6pm igt terus menGuberkan diri samapai 9pm
pikir2...baik tambah RM200 lagi dpt kete ..bole wat part time grab...pastu igt nk apply Grab Wrap/Decal/sticker @ iklan kat kete tu...kalo dapat la...heheheh
honda city - wife guna...sayang pulak lan wat Grab guna city

last year saya pakai Exora Cfe & kelisa...jual 2-2 sbb nak amik City @ save minyak...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:52 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you