Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 05-07-2017, 04:52 PM
Deenz Work Deenz Work is offline
Active Member

Deenz Work's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Location: Puchong
Posts: 2,424
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by paloy View Post
yeke?? aku jumaat lepas poslaju call tp aku xsempat angkat..ada dier tinggalkan slip
Tak pastilah tuan.. tengok tempat kot. Yg bagi info ni pun orang2 yg buat dropship..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 05-07-2017, 05:26 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,771
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 505
Active Level
My Mood:
Default

Syarat poslaju kena deliver face to face.

Kita kena kasi no phone yang gerenti orang akan jawab la nampaknya.


Tapi kalau ada serahan kedua ok juga.


Aku kena sekali dah.

Poslaju malas nak hantar ke umah agaknya sebab kurier dari USA.

Kena gi amik kat pos malaysia cheras.


Quote:
Originally Posted by Deenz Work View Post
Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2..
__________________
Mereka itulah orang² yang membeli kesesatan dengan hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
  #103  
Old 06-07-2017, 01:54 AM
oldtbone oldtbone is online now
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,524
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 426
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Deenz Work View Post
Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2..
yup pnah byk kali gak terima mcm ni.xtaulah mmg peraturan baru ke atau sbb kwsan sy kecik jd dia kenal sape yg penerima seterusnya call utk memudahkan tugas dia.
no phone dia amik dr slip yg pada bungkusan.kalo x call dia akan sms tanya bila blh antar dan bila masa ada kat umah.

poslaju skrg servis mcm dh makin bagus. mungkin tgk kawasan gak kot.abam posmen pn dah ramai muda2..lebih bertenaga buat kerja mungkin..
dan cara berinteraksi pn makin sopan dan mudah nk terima..x mcm dulu muka ketat...org xde kat umah letak dlm peti surat je..lantak ko lah nk sain ke x

Last edited by oldtbone; 06-07-2017 at 01:57 AM..
Reply With Quote
  #104  
Old 06-07-2017, 02:36 AM
arang67 arang67 is offline
Super Active

arang67's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,443
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Deenz Work View Post
Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2..
statement ni official dari pos malaysia ke duk dengar cerita dari orang je?
Reply With Quote
  #105  
Old 07-07-2017, 07:04 PM
Deenz Work Deenz Work is offline
Active Member

Deenz Work's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Location: Puchong
Posts: 2,424
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
statement ni official dari pos malaysia ke duk dengar cerita dari orang je?
Kan ada tulis selepas post tu, orang2 yg buat dropship yg bagitau. Sebab tu saya tulis ada dengar cerita.
Reply With Quote
  #106  
Old 08-07-2017, 04:49 PM
Arluth Arluth is offline
Super Active

Arluth's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Ipoh-Taiping-Mertajam Hills
Posts: 7,640
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

ada sembang dgn brader poslaju sorang..
dia cakap sehari dkat 100++ parcel LAZADA saja..

buh alamat umah, pi umh xda org, kerja bila call.. knp tak buh address ofis..
so depa expect sapa nak receive tu??
tak ke bnyk barang pending and susahkan poslaju..
Reply With Quote
  #107  
Old 13-10-2017, 06:56 AM
azamzaki azamzaki is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 44
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

dia hantar ngan keldai kot
__________________
Noor Azam Md Zaki
Renew Insuran / takaful/ roadtax secara online dan pantas
Phone/whatapps : 0169888472
Website:http://www.insuranskereta.my
Reply With Quote
  #108  
Old 13-10-2017, 07:32 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,195
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 123
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Arluth View Post
ada sembang dgn brader poslaju sorang..
dia cakap sehari dkat 100++ parcel LAZADA saja..

buh alamat umah, pi umh xda org, kerja bila call.. knp tak buh address ofis..
so depa expect sapa nak receive tu??
tak ke bnyk barang pending and susahkan poslaju..
em bg den jgn fikir susahkan pos laju.. pada den lazada atau online business ni kira rezeki tambahan tuk pos laju gak..

1st sekali, den akui.. orang yang beli tu menggong.. macam den selalu letak alamat opis.. kalau den xde pon, receiptionist ade leh sign..


2, maybe poslaju patut pertimbang shift petang sampai kul 9 malam.. memandangkan order makin banyak(sehari 100++ darab 30= 3riban ++) kalau customer puas hati, mesti lagi banyak orang guna servis poslaju.. rezeki tu.. always looks for positive ways..
Reply With Quote
  #109  
Old 13-10-2017, 07:42 AM
keraskhejong keraskhejong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 380
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

mmg poslaju skang akan call klu xde org kat rmah...
klu x angkat dia htar mesej no parcel..aku pnah kena
Reply With Quote
  #110  
Old 13-10-2017, 08:49 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 5,702
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 32
Blog Entries: 3
Active Level
Default

poslaju hantar terus ke rumah dalam kawasan bandar. kawasan luar bandar poslaju hantar pada posbiasa. dalam tracking ada tulis P.L dengan P.O
posmen kerja 7 hari seminggu. hari jumaat pejabat pos tutup posmen kena kerja tak boleh cuti macam cikgu .
kampong2 postmen dah bagi nombor tapi orang kampong ramai yg degil tak mau bubuh nombor depan rumah. cayalah abam postmen boleh hafal nombor rumah punya banyak kampong.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump