Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #201  
Old 05-07-2017, 01:34 AM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,413
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 81
Active Level
Default

Bkn nk marah..tp pd sesiapa yg xtau, tlg la jgn bg andaian palsu konon nye AKPK ni menjahanam kn org.. pelik btul..padahal AKPK tu nk bantu..tahh mcm mane la AKPK ni jd buruk pun xtau.. dgr sgt ckp2 org.. to be honest org bank pun xtau sgt psal AKPK..jd ade kdg2 org bank pun memandai2 psal AKPK ni.. nak tau terus ke AKPK, lg senang..
Reply With Quote
Likes syabrembo liked this post
Paid Advertisement
  #202  
Old 05-07-2017, 02:14 AM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,783
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 594
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by randomduit View Post
baru2 ni tanya bank utk buat reschedule loan kereta, awal2 dia kata pembayaran melalui akpk...terus tak jadi...bahana siapa yg buat bayaran melalui akpk adalah susah nak buat loan lain mcm rumah apatah lagi personal loan, ibarat blacklist....padahal reschedule jer pon...bukan tak bayar.....bank pun tak suggest utk buat reschedule loan tu...merapu jer prosedur depa ni....
Pegawai bank tu membongak je..loan kereta xblh masuk dlm akpk kecuali kereta tu dh kena lelong.

Saya dah join akpk 2 tahun lebih..byk akpk bantu. Drp kena byr byk bulan2, jadi sikit je. Pastu bank dan debt collector dh x kacau call kita lg.

Org melayu masih kurang kesedaran ttg akpk. Kaum cina ramai yg guna akpk. Buat loan max, pastu join akpk. Interest jd sikit dan byrn bulanan rendah.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes syabrembo liked this post
  #203  
Old 06-07-2017, 07:32 AM
randomduit randomduit is offline
Active Member

randomduit's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Ni pun 1 hoax..bini kwn keje bank.. xde mslh deal dgn bank..

AKPK ni sbnrnya kalau dah xmampu sgt byr loan sbb bunga bank melampau2, dia la yg tolong kite utk deal dgn bank dan reschedule bayaran kite..dia akn potong bnyk bunga2 dan caj2 bank yg melampau2 tu..contohnya kredit kad kite limit 3k..kite pkai smpai limit..lpas tu x byr.. lpas 5 tahun kite tnya bank brp hutang kite skali dgn bunga..mesti cecah belas2 ribu.. jd AKPK ni la yg bantu kite psal mslh ni..AKPK akn deal dgn bank..dari belas2 ribu bunga yg bank caj, kite mgkin byr dlm 3k lebih je..
Bank yg berurusan adalah maybank, taktau la 1 hoax, atau malas nak layan customer, atau polisi baru start julai 2017....huhuhu
Reply With Quote
  #204  
Old 06-07-2017, 07:35 AM
randomduit randomduit is offline
Active Member

randomduit's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
Pegawai bank tu membongak je..loan kereta xblh masuk dlm akpk kecuali kereta tu dh kena lelong.

Saya dah join akpk 2 tahun lebih..byk akpk bantu. Drp kena byr byk bulan2, jadi sikit je. Pastu bank dan debt collector dh x kacau call kita lg.

Org melayu masih kurang kesedaran ttg akpk. Kaum cina ramai yg guna akpk. Buat loan max, pastu join akpk. Interest jd sikit dan byrn bulanan rendah.
ontah la, ikut logik nak rendahkan payment bulanan jer pun...bukan ada sangkut bayaran ke idak...ke lain bank lain polisi...alasan dia kalau kita rendahkan bayaran bulanan maknanya kita memang terdesak perlukan duit dan bank perlu masukkah ke dalam akpk...ni yg ckp maybank...so letak talipon jer la...
Reply With Quote
  #205  
Old 06-07-2017, 08:14 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 12,464
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 61
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by randomduit View Post
baru2 ni tanya bank utk buat reschedule loan kereta, awal2 dia kata pembayaran melalui akpk...terus tak jadi...bahana siapa yg buat bayaran melalui akpk adalah susah nak buat loan lain mcm rumah apatah lagi personal loan, ibarat blacklist....padahal reschedule jer pon...bukan tak bayar.....bank pun tak suggest utk buat reschedule loan tu...merapu jer prosedur depa ni....
merapu ke?
takkan taktau sebelum buat dgn akpk...
takkan tak tanye mase sesi kaunseling...
Reply With Quote
  #206  
Old 06-07-2017, 08:27 AM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,783
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 594
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by randomduit View Post
ontah la, ikut logik nak rendahkan payment bulanan jer pun...bukan ada sangkut bayaran ke idak...ke lain bank lain polisi...alasan dia kalau kita rendahkan bayaran bulanan maknanya kita memang terdesak perlukan duit dan bank perlu masukkah ke dalam akpk...ni yg ckp maybank...so letak talipon jer la...
kadang2 pegawai bank pun banyak benda tak tahu juga. macam isnin lepas, saya nak buat online banking bank Islam untuk akaun enterprise saya. ada sorang pegawai bank cakap register gitu je tak perlu datang bank. saya jadi pelik sebab tak kan semudah tu je nak buat online banking.

saya try buat kat rumah..bank islam minta no kad ATM. untuk akaun enterprise saya tu xde kad atm lagi sebab guna buku check.

semalam pergi semula ke cawangan bank Islam tu..lagi sekali dia cakap tak perlu kad ATM pun untuk buat online banking. sedangkan saya dah buat registration dan memang perlukan no kad ATM. nasib baik ada senior dia tegur kat belakang..perlu ada kad ATM.

moral of the story: tak semua prosedur mereka tahu.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes syabrembo liked this post
  #207  
Old 06-07-2017, 08:46 AM
myroadtax.com myroadtax.com is online now
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,457
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 238
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
kadang2 pegawai bank pun banyak benda tak tahu juga. macam isnin lepas, saya nak buat online banking bank Islam untuk akaun enterprise saya. ada sorang pegawai bank cakap register gitu je tak perlu datang bank. saya jadi pelik sebab tak kan semudah tu je nak buat online banking.

saya try buat kat rumah..bank islam minta no kad ATM. untuk akaun enterprise saya tu xde kad atm lagi sebab guna buku check.

semalam pergi semula ke cawangan bank Islam tu..lagi sekali dia cakap tak perlu kad ATM pun untuk buat online banking. sedangkan saya dah buat registration dan memang perlukan no kad ATM. nasib baik ada senior dia tegur kat belakang..perlu ada kad ATM.

moral of the story: tak semua prosedur mereka tahu.
Betul, mereka tidak tahu kerana mereka bukan pengguna.

Dia sendiri tak guna.
Reply With Quote
  #208  
Old 20-07-2017, 08:25 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,358
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 84
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
kadang2 pegawai bank pun banyak benda tak tahu juga. macam isnin lepas, saya nak buat online banking bank Islam untuk akaun enterprise saya. ada sorang pegawai bank cakap register gitu je tak perlu datang bank. saya jadi pelik sebab tak kan semudah tu je nak buat online banking.

saya try buat kat rumah..bank islam minta no kad ATM. untuk akaun enterprise saya tu xde kad atm lagi sebab guna buku check.

semalam pergi semula ke cawangan bank Islam tu..lagi sekali dia cakap tak perlu kad ATM pun untuk buat online banking. sedangkan saya dah buat registration dan memang perlukan no kad ATM. nasib baik ada senior dia tegur kat belakang..perlu ada kad ATM.

moral of the story: tak semua prosedur mereka tahu.
Aku dulu pernah pergi ke satu bank ni untuk buat FTT (Foreign Telegraphic Transfer) ke luar negara. Pergi tanya pegawai pelayan kat depan, dia tanya kita balik, "Pernah buatkah sebelum ni? Biasa kita buat pakai Western Union je". Dalam hati aku cakap, yang di sana tak terima pembayaran Western Union, karang sangkut tengah jalan leceh nak refund balik. Lalu aku pergi ke cawangan yang lain, tetap bank yang sama untuk tanya buat FTT, mereka kata boleh. Dan terus proceed.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #209  
Old 13-10-2017, 01:47 AM
bananaphone bananaphone is offline
Active Plus

bananaphone's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,886
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by orangeinsider View Post
Mcm mana pulak dgn PL yg ada potongan dlm payslip? Cth mcm penjawat awam.. AKPK blh bantu gak ke?
boleh. potongan biro angkasa akpk boleh tlg rendahkan payment. akpk baru je lepas buat talk kat ofis sy.

skrg ni kalau dah ccris ke apa. susah nk loan mana2. kalau loan monthly bayar 1500. g akpk kira kena la bayar 500. 1000 balance buat buat saving. akpk ni bagus. tp dgn syarat. dah beli rumah dgn keta. lepas mmg dah xnak fikir nk buat loan.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold