Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-04-2017, 04:46 PM
faizal_waja faizal_waja is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 149
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by boy_4g View Post
hari tu dh jumper salah sorang ni yg nk tolong uruskan hal geran 100k nih..sape yg tak nak..tapi fishy jugak la..biase org nk bagi geran ni mintak company profile bagai, proposal company kene cantik..ni tak..dorang suruh bukak akaun kat bsn jgak pastu bagi company profile dgn lesen2 berdaftar gitu jer..pastu kata tggu kene panggil interview..tp seblum tu dorang kata kene pegi kat satu tempat dorang ade buat briefing..skali pegi malam tu tgk dorang nk bawak satu ajaran sesat nih..dh tu suruh member siasat dorang ni..rupa nya memamng dorang ni ade sekumpulan nk bawak ajaran islam sesat..hal geran 100k ni hanya satu penipuan utk dorang nk kumpul kan kontraktor bumiputra utk misi sesat dorang tu..kalau ade org ajak nk bagi geran 100k ni...jgn pecaya la..xkan dpt punya..betul2 buang masa
orait nais info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-04-2017, 04:47 PM
faizal_waja faizal_waja is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 149
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Btw benda ni memang membuang masa aku sebab nak pegi kat member ni jauh makan sejam. Pegi balik dah 2 jam. Nak melanggok lagi 4 jam. Aku ada bisnes yg memang confirm2 dapat income & duit. Phuiiii lah kaki scam ni
Reply With Quote
  #23  
Old 20-04-2017, 06:57 PM
pemanah2016 pemanah2016 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 296
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
takde maknanya.. yang free hanya dari Allah cthnya: udara, tangan, kaki dll
10000000000000% aku setuju nie statement
Reply With Quote
  #24  
Old 20-04-2017, 07:00 PM
pemanah2016 pemanah2016 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 296
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by faizal_waja View Post
Salam CGrians.

Cerita dia panjanggg. Aku pendekkan.
Ada sorang org UMNO ni invite aku join ada DANA BSN FREE katanya. Bernilai RM100,000. Bukan pinjaman, tapi dana free. Untuk yg berniaga & ada SSM sahaja. Kena pakai akaun BSN.

Betul ke wujud dana macam ni?
Aku dah konfius sebenarnya, sekejap kata UMNO, kejap BN, kejap BSN, kejap Razak Exchange.

Aku hanya percaya 1% sebab dia member aku. Klu bukanmember aku langsung x percaya


Katanya duit untuk undi Najib masa pilihanraya
sampaikan salam kat member u tu k...cakap dgn dia...kalau dana selepas pilihanraya baru nak dpt...baik x payahhhhh

kalau betul nak bagi dana...bg sebelum pilihanraya

apapon member aku ada g gak....siap buka ssm lagi

yg pastinya ssm la untung dpt fees dr semua org

last word...x yah percaya benda karut marut nie...gebang je lebih
Reply With Quote
  #25  
Old 20-04-2017, 07:39 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 32,597
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 476
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
takde maknanya.. yang free hanya dari Allah cthnya: udara, tangan, kaki dll
Dah pi tanya ka bsn

Kalau ada rasa bungkus bsn di Malaysia
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #26  
Old 20-04-2017, 07:49 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,879
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 671
Active Level
My Mood:
Default

kalau tak mintak duit, buat jah..

aku dah buat da....jadi tak jadi, biaq pi la..usaha dah ade,, tinggal doa je..

kalau diorang menipu, moga2 Tuhan je la dapat balas kejahatan diorang..

itu je lah...huhu
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #27  
Old 20-04-2017, 08:00 PM
giler_gadget giler_gadget is offline
Super Active

giler_gadget's Avatar
 
Trader Rating: (50)
Join Date: May 2011
Posts: 5,707
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Ada Mmbr suruh gak masuk. 2-3 kali adjust aku suruh masuk. Dia dah masuk. Dia punya akan dpt bulan 6. Kompiden tahap gaban.

Aku x nak masuk sbb dia mntk gmbr passport, fotostet ic kaler Depan blkg, SSM, bla bla.. Semua tu data aku. Dah la diorg dpt maklumat aku, Tah apa yg dia buat nanti. Pulak kena bayar RM250.

Mmg xla.
__________________
Motorola+Google = Googlerola!16/8/2011 Google telah beli Motorola Mobility =)
[JUAL] PS3 GAMESSZZZ
http://www.carigold.com/portal/forum...1#post19969281

Reply With Quote
  #28  
Old 20-04-2017, 08:09 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,879
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 671
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by giler_gadget View Post
Ada Mmbr suruh gak masuk. 2-3 kali adjust aku suruh masuk. Dia dah masuk. Dia punya akan dpt bulan 6. Kompiden tahap gaban.

Aku x nak masuk sbb dia mntk gmbr passport, fotostet ic kaler Depan blkg, SSM, bla bla.. Semua tu data aku. Dah la diorg dpt maklumat aku, Tah apa yg dia buat nanti. Pulak kena bayar RM250.

Mmg xla.
ehh ye ke....ambe tak bayar sesen pun....

just mintak salinan fotostet ic dpn belakang dan salinan SSM
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #29  
Old 20-04-2017, 08:31 PM
sexy-angel sexy-angel is online now
Active Plus

sexy-angel's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,783
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

senang jer nak tau satu benda ni scam ke tak...
kalau rumours ni asal dari mulut ke mulut yg lain without black and white punya statement...memang sah2 ler scam..
tak kisah le org tu ahli umno ke, mt umno ke atau bapak umno skali pun...
dengar la cakap aku nie...
Reply With Quote
  #30  
Old 21-04-2017, 08:16 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,873
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Aku plak kne offer 100k utk enterprise..400k utk sdn bhd...lbh kurg bau2 mcm ni la..kne bg kertas keje,rancangan perniagaan,lesen mniaga,ic smua lah...aku iya kn je lah...nk bangkang,dia sorg je betul
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold