Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,679
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,781
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,925
More...
Reply
 
Thread Tools
  #521  
Old 19-02-2017, 03:18 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 13,300
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 39
Dislikes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
CONTOH CHECKLIST FUNDER NI - fokus kpd semua prjk mega.

a. Mengenalpasti samada projext kerajaan atau swasta.
b. Siapa pembayar?
c. Semak samada sudah ada kelulusan ke tidak. Jika ada semua dokumen mistilah diperlihatkan. Jgn sorok2.
d. Hantarkan LA jika ada sbb kita akn buat semakan. Almaklum sekarang ni bnyk yg buat template yg kata nk jual tapi bila semakan dibuat owner nak buat sendiri. Ini membuang masa namanya.
e. Jika benar nak jual projext MISTILAH ada surat tawaran drp pihak berkenaan dn tandatangan mistilah drp pengarah sykt sendiri. Tandatangan bg pihak tak mau.
f. Nyatakan dah ada jumlah peratusan yg diminta dlm surat trsbut.
g. BQ hendaklah disertakn utk pengiraan samada peratusan yg diminta berpatutan.
h. Nyatakn juga kaedah bayaran. Jika sekaligus memangg funder tak nak
i. Tanyakan juga assignment blh dibuat. Sbbnya segala pembayaran adalah lebih mudah cara begini.
Jika asyik sebut buat draf baru sain maka kita ucapkan asalamualaikum (tak minat) - mesti telus
Untuk pengetahuan, Funder boleh buat projk PFI iaitu buat dulu bayar kemudian. Tetapi mistilah ada jaminan dari mana mana pihak yg boleh menjamin pembayaran. Biasanya Jaminan dari Kerajaan Negeri dan disokong oleh Kerajaan persekutuan melalui MOF.
Sekian serba sedikit checklist yg harus difahami bg pemudahcara. Selàmat mencuba mdh2an berhasil segala usaha. Aminnn
Bagi owner projext yg mencari fund - Sepatutnya dia yg buat tawaran kpd saya. Terangkn apa yg dia nak.Dlm emel critakan baru betul - Funder yg kena LOI itu adalah funder yg kurang dana, kami NO LIMIT.
Yang ni pinjaman tanpa interest-kah ni?
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #522  
Old 19-02-2017, 07:14 PM
ulam ulam is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: Say..I...say....p...say..O..say...h = IpOh
Posts: 22,463
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Yang ni pinjaman tanpa interest-kah ni?
Kena lihat dahulu apa status projek, then apa yg owner projk nk offer..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #523  
Old 07-03-2017, 11:01 AM
troyz troyz is offline
Active Member

troyz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,071
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ulam View Post
Salam. Saya ada comp yg besar drp China tapi dah ada office d Malaysia. Sdg cari project kerajaan (bayar secara Tunkey pun boleh). Kalau boleh kos mesti RM billion. Kalau ada beritahulah.
adesss... Billion lak.. duk ada million ja.. huhuhu..
__________________
JOM TUKAU TALIAN TEPON KE ONEXOX !! RM10.00 SAJA..WARGA CG MAI ROGER TUK SPECIAL OFFER !! 012 202 6914
Mencari pembeli kayu cengal(balak). Siap tebang,tinggal datang pilih dan Naik Lori je.. stok banyak. Kayu tagging. Kontek 0122026914
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:44 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you