Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 27-05-2017, 12:41 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ajiboo View Post
acah-je-ni
Ada usaha ada rezeki insyallah. Kalau kata2 penuh dengan alasan tak kemana la kita. Betul tak ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 27-05-2017, 12:42 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by OneR View Post
sebelum umur 30 ada kewangan rm500,000...boleh dijadikan idola nie..maaf tuan sekadar bergurau..hehe
Idola tak boleh. Tapi tempat kita peram nak cari idea bersama saya setuju.haha
Reply With Quote
  #23  
Old 27-05-2017, 12:43 PM
forumercg forumercg is offline
Regular

forumercg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 289
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MFZA View Post
Problem untuk invest dekat property sekarang agak susah sebab terlampau banyak property baru. Kiri kanan depan belakang bagunan baru tengah buat. Tak termasuk yang dah siap tapi kosong takde orang duduk sebab tak mampu nak beli dengan harga rumah sekarang mahal sangat. Bila harga melampau, kita beli nak sewakan pon kene la harga melampau kalau tak kita pon rugi bagi harga murah.
jadi mahal sebab orang kaya beli, bukan hendak duduk, tapi hendak jual balik bila harga tinggi. demand tinggi = harga tinggi

buktinya, bila baru je siap sesuatu projek, berduyun2 iklan digantung "to let"..nombor tepon semua lain2.

jika begini, harga akan terus naik sbb golongan2 kaya ini yang beli untuk jual balik.
__________________
RUANGAN UNTUK DISEWA
Reply With Quote
  #24  
Old 27-05-2017, 12:43 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by redx View Post
mana ada tempat yg btl invest lg la ni. projek pon sangkut payment aja mmnjang. la ni biz berkaitan maintainence yg payment ok. xpon cari org yg slalu buat tender ngan MinD*f, payment xpernah putus.xpayah invest. ikot cadangan cg, psal kerepek tuh lagi mantap.
Untuk payment sangkut tu memang setuju sangat. Sampai tak dapat2 terus pon ada kalau project kecik ni. Bermacam2 alasan.
Reply With Quote
  #25  
Old 27-05-2017, 12:45 PM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,107
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

beli ipo je.
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #26  
Old 27-05-2017, 12:49 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by imrantech View Post
umor 29 dah ada setengah juta. keje pa tt?
Saya keje biasa je. Gaji tak besar mana pon.
Beza dia saya beli rumah masa umur 20. Umur 18 dah start keje. Orang lain beli kereta saya beli rumah. Jual beli rumah alhamdullilah ada rezeki. Lepas tu ada bisnes kecil2. Saya suka cari punca aliran rezeki banyak2 bukan focus dekat satu je.

"Bukak 10 paip air baru cepat penuh baldi.
Kalau satu paip air da tak keluar ada lg 9 paip air" <-- kata2 orang yang bimbing saya.
Reply With Quote
  #27  
Old 27-05-2017, 12:52 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 3,966
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

boleh percaya ke?
thread pertama pulak tu...
haha
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
Reply With Quote
  #28  
Old 27-05-2017, 12:53 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
perghh..menarik TT... muda lagi dah ada setengah juta..
saya takde pengalaman pegang duit banyak tu..

tapi, kalau saya, yg penting, mesti ada satu rumah dulu (tanpa hutang)..
tak kira la rumah flat ke rumah apa, janji ada tempat tidur...

dan selepas tu saya akan buka kedai perniagaan yg dah lama saya idamkan..

bab2 melabur, saya tak tahu sangat, tapi kalau ASB pun dah ok kot...
Saya dah ada rumah kediaman sendiri.
Ada jugak plan nak bukak kedai untuk berniaga. Tapi belum cukup pandai lagi. Sekarang tengah belajar2 jugak macam mana nak setup kedai. Idea yang menarik. Terima kasih banyak.
Reply With Quote
  #29  
Old 27-05-2017, 12:56 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by belam View Post
salam ramadhan tt
Salam ramadhan. Slamat berpuasa. Dah lapar dah ni. Haha
Reply With Quote
  #30  
Old 27-05-2017, 12:58 PM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by edzaljb View Post
Invest akhirat comfirm berlipat kali ganda pulanggannya..baca sejarah hidup saidina Abu Bakar bagaimana beliau tidak takut kepada kefakiran dunia.
Betul saja setuju. Untuk situ pon ada % yang ditolak siap2 dari income. Terima kasih kerana mengigatkan.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump