Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-03-2009, 12:47 PM
karabas karabas is offline
Active Member

karabas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: MountKiara,KL
Posts: 1,014
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bluemannn tu bgtahu bende yg scammed ker Daniel? kalau dia ada sebut kene transfer/deposit duit tu memang scam le tu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 12-03-2009, 02:10 PM
dynamicreflex dynamicreflex is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Question Mainan "Fractional Reserve Banking"

Ini mainan Fractal & Fractional Reserve Banking (Leveraging X 10 kali ganda atas duit deposit dalam bank) Private Placement ni jalan 10 kali @ 1.9 kuasa 10 untuk dapat huge sum secara legal tapi 80% ada Cost of Fund sebab 90% soft loan untuk projek kan?
Reply With Quote
  #23  
Old 12-03-2009, 02:21 PM
dynamicreflex dynamicreflex is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Dari 100M melalui FRB boleh pinjam 90M. Through re-deposit PPP boleh WDRW extra 81M repeat re-deposit PPP WDRW additional 72M dan seterusnya sampai dapat hampir 1 Billion than boleh repeat process setiap bulan under FEDERAL RESERVE FRACTIONAL RESERVE BANKING SYSTEM. Non-compounding interest = Cost of Fund (COF) yang perlu dibayar setiap tahun kan?
Reply With Quote
  #24  
Old 24-03-2009, 05:25 PM
zaireen zaireen is offline
Active Member

zaireen's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Location: Hueco Mundo-Karakura Town-Soul Society
Posts: 1,028
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dynamicreflex View Post
Dari 100M melalui FRB boleh pinjam 90M. Through re-deposit PPP boleh WDRW extra 81M repeat re-deposit PPP WDRW additional 72M dan seterusnya sampai dapat hampir 1 Billion than boleh repeat process setiap bulan under FEDERAL RESERVE FRACTIONAL RESERVE BANKING SYSTEM. Non-compounding interest = Cost of Fund (COF) yang perlu dibayar setiap tahun kan?
Haa engkau.. sekali leader 3A berucap daaa... hehehehe...
__________________
TRADING BANK INSTRUMENT: PROFIT 680% Per Month
Berminat nak join, boleh PM @ add YM: zaireen9228

Kesinambungan BG Trade: klik kat sini
Reply With Quote
  #25  
Old 24-03-2009, 05:29 PM
Mr. K Mr. K is offline
Super Active

Mr. K's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2008
Location: Lat: 36'58.5″N. Long: 10136'18.1″E
Posts: 9,590
Thanks (Received): 69
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
salam..mntk info dr rakan2 di sini,yg keje bank dn sbgainye...penah dgr x private placement program? ape ke bendanye tu sbnrnye? boleh generate profit dari situ ke?
private placement (PP) tu bg aku bkn satu program bro..

biase every banks ader deal PP nie cumer mungkin berlainan terms la..

biase bhgn money market or dealers bank yg buat urusan nie. kire dgn PP nie investor ngan dealer blh kaotim rate & tenure..

bnyk ker duit ko nk buat PP bro?

minimum biase PP nie above RM50K
Reply With Quote
  #26  
Old 27-03-2009, 05:30 PM
evolution75 evolution75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 162
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku ada member yg mmg terlibat dlm rop/ppp ni.Mmmg ada surat dr bank lagi.salah 1 dr bank di malaysia.Surat dari org yg paling berkuasa kat malaysia ke bank negara pon ada.kalo jumpa dia,boleh tgk sendiri.Benda ni mmg ada,persoalannya siapa yg dah betul2 berjaya tembus buat benda2 ni?Dah ada bukti ke?Kalo nak bukti,aku boleh aturkan jumpa kawan aku ni.TAapi kat kl je.Sebab dia boleh tunjukkan dokumen.Nak bagi kat sini mmg x kan dapat punya.LAgi 1,kalo dah sukses (duit dah bertimbun) korang pk senag ke nak bawa keluar?kena aprovel fedral reserve,kena buat projek humaterian.Member aku ni fund dah ada,so dapat projek direct dgn gov di salah sebuah negara asean.Projek mega.Sign direct drg kerajaan sana.Keluar paper negara sana.Baru hasil duit ppp ni boleh keluar.Tujuan dia utk buat projek.Bukan suka2.Tapi ttp kaya..

Ni link dia.
http://www.mida.gov.my/en_v2/index.p...01returnid=107
Reply With Quote
  #27  
Old 27-03-2009, 06:01 PM
karabas karabas is offline
Active Member

karabas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: MountKiara,KL
Posts: 1,014
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by evolution75 View Post
Aku ada member yg mmg terlibat dlm rop/ppp ni.Mmmg ada surat dr bank lagi.salah 1 dr bank di malaysia.Surat dari org yg paling berkuasa kat malaysia ke bank negara pon ada.kalo jumpa dia,boleh tgk sendiri.Benda ni mmg ada,persoalannya siapa yg dah betul2 berjaya tembus buat benda2 ni?Dah ada bukti ke?Kalo nak bukti,aku boleh aturkan jumpa kawan aku ni.TAapi kat kl je.Sebab dia boleh tunjukkan dokumen.Nak bagi kat sini mmg x kan dapat punya.LAgi 1,kalo dah sukses (duit dah bertimbun) korang pk senag ke nak bawa keluar?kena aprovel fedral reserve,kena buat projek humaterian.Member aku ni fund dah ada,so dapat projek direct dgn gov di salah sebuah negara asean.Projek mega.Sign direct drg kerajaan sana.Keluar paper negara sana.Baru hasil duit ppp ni boleh keluar.Tujuan dia utk buat projek.Bukan suka2.Tapi ttp kaya..

Ni link dia.
http://www.mida.gov.my/en_v2/index.p...01returnid=107
Ya betul... kena ada company..kena ada projek..kena buat kertas kerja dsbnya..

orang yg tak tahu atau kita sendiri yg dah biasa dgn equity market, bonds market, commodities dan forex market kata ini merapek lah.. "too good to be true" kata dorang.. actually memang betul ada.. tapi ia tak dibuka kpd awam..ianya by invitation.. dan ini permainan golongan high-net-worth, begitulah senangnya sikaya bertambah kaya.. kita nak taruk fund juta2 US.. RM pun tak sampai sejuta.. kalau buat 'pool' hmm..sendiri mau ingat kalau 'dia' dapat tahu, dia punya BAFIA tu akan drag masuk ke dalam..

biasanya yg co. besar2 tu buat.. setup satu SPV (Special Purpose Vehicle Co.) utk apply bonds (eg. Commercial Papers/Medium Term Notes (CP/MTN)) dan mode of issuance adalah dlm bentuk Pvt Placement dgn investment bank yg menjadi adviser mereka atau bank lain.. ye la..sykt2 besar di Msia ni eventhough bank2 besar tu pun bukan ada duit..kebanyakannya funding melalui terbitan bonds dsbnya..
Reply With Quote
  #28  
Old 27-03-2009, 06:46 PM
evolution75 evolution75 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 162
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sebenarnya ROP/PPP ni bahasa pasar atau bahasa yg broker2 katakan.Broker2 ni pon belum tentu lagi berjaya tembus benda ni.Istilah yg sebenarnya hanya di ketahui oleh mereka yg dah sign direc dgn bank sahaja.Sebelum sapa2 yg nak join,sila pastikan org yg mereka deal tu dapat tunjukkan "prove" bahawa mereka atau link dia tu dah berjaya.Kalo setakat cakap nak bawa pergi bank di europelah,mmg lah pergi europe,tapi bukan pg jumpa bank,jumpa broker juga.Last2 habis duit.Silap2 kena tipu.
Reply With Quote
  #29  
Old 28-03-2009, 01:50 AM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by evolution75 View Post
sebenarnya ROP/PPP ni bahasa pasar atau bahasa yg broker2 katakan.Broker2 ni pon belum tentu lagi berjaya tembus benda ni.Istilah yg sebenarnya hanya di ketahui oleh mereka yg dah sign direc dgn bank sahaja.Sebelum sapa2 yg nak join,sila pastikan org yg mereka deal tu dapat tunjukkan "prove" bahawa mereka atau link dia tu dah berjaya.Kalo setakat cakap nak bawa pergi bank di europelah,mmg lah pergi europe,tapi bukan pg jumpa bank,jumpa broker juga.Last2 habis duit.Silap2 kena tipu.

...dgr citer nya..kalu bawak x ori punya BG ..100 dtg...50 ilang...aku dah lupa baca kat mana...cia cekup..
Reply With Quote
  #30  
Old 16-02-2010, 04:34 PM
328i 328i is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 898
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

3A apa cerita..
hj anuar dengar siap dah pakai PORSCHE.....
duit investor tak cair2 gak................
ni semua dah tak dapat hibah jadi HIBA je nie....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump