Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 18-01-2015, 11:55 PM
kloromonokarbon kloromonokarbon is offline
Active Plus

kloromonokarbon's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,261
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by twinmos View Post
Tt, klu andaikata dah pkai kereta ni 5 tahun, pastu nak tukar kereta lain, blh ke?
dengan skim ini kereta boleh dipulangkan dengan syarat selepas tempoh minima sewaan.dan juga dengan syarat2 tertentu yang dipersetujui sewaktu pembelian kereta ini.

terma dan syrat boleh rujuk sini
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 18-01-2015, 11:59 PM
kloromonokarbon kloromonokarbon is offline
Active Plus

kloromonokarbon's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,261
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by crossout View Post
TT cagaran tu dapat balik x lepas abis loan?
Cagaran bersamaan 3 bulan ansuran bulanan akan dipulangkan kembali kepada Penyewa selepas ditolak tunggakan ansuran, bayaran road tax, kerosakan dan saman jika ada jika penyewa/pembeli tidak meneruskan dengan opsyen untuk membeli kereta tersebut dan memulangkan kembali kereta tersebut sebelum tempoh maksima sewaan.

penerangan lanjut boleh baca di sini tuan
Reply With Quote
  #23  
Old 19-01-2015, 12:14 AM
Bro Kalip Bro Kalip is offline
Active Member

Bro Kalip's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 1,079
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

konsep sewa beli ye?
kereta, geran, insuran nama siapa?
yearly interest berapa? sama bank?
kalau tunggak tarik kereta dan burn ke?
atau bole settle due dan ambil balik?
Reply With Quote
  #24  
Old 19-01-2015, 01:43 AM
kloromonokarbon kloromonokarbon is offline
Active Plus

kloromonokarbon's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,261
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro Kalip View Post
konsep sewa beli ye?
kereta, geran, insuran nama siapa?
yearly interest berapa? sama bank?
kalau tunggak tarik kereta dan burn ke?
atau bole settle due dan ambil balik?
ye sewa dengan opsyen membeli.

interest sudah siap2 kira seperti muka depan mengikut setiap model.

utk tahu berapa jumlah pendahuluan dan bayaran bulanan.

jika tak mampu bayar kereta boleh di pulang kan mengikut syarat perjanjian yang dipersetujui.

ini cumalah alternatif kepada individu yang mengalami masalah nak beli kereta dengan loan bank tetapi inginkan kereta baru.

setiap sesuatu ada kelebihan dan kekurangan.

jika selesa dengan cara loan bank dipersilakan.

ini hanyalah alternatif.
Reply With Quote
  #25  
Old 19-01-2015, 02:08 AM
kazbai09 kazbai09 is offline
Regular

kazbai09's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

parking dlu....hehehe
Reply With Quote
  #26  
Old 19-01-2015, 12:47 PM
kloromonokarbon kloromonokarbon is offline
Active Plus

kloromonokarbon's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,261
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kazbai09 View Post
parking dlu....hehehe
parking je tuan....free je.

klau ada kenal2 spe2 nak beli kereta bagi taw la.
Reply With Quote
  #27  
Old 19-01-2015, 12:53 PM
onewafer onewafer is offline
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 9,935
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 134
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kloromonokarbon View Post
parking je tuan....free je.

klau ada kenal2 spe2 nak beli kereta bagi taw la.

Nak rekomen kawan2 tapi tang syarat2
nya tu boleh goyah telor dibuatnya.

Kalo skim ni bagus & tak kejam
sangat, boleh gak aku join sebagai
agen. Lumayan komisen nih. Hehehe...
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
  #28  
Old 19-01-2015, 01:10 PM
Sang Kelembai Sang Kelembai is offline
Active Member

Sang Kelembai's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Berapa lama tempoh minimum penyewaan?
dalam gambar tu ada nyatakan jumlah penjimatan, penjimatan apa?
kadar road tax ikut kadar syarikat?
konsep macam loan bank, tapi kalau katakan lepas 5 tahun nak pulangkan a.k.a trade in utk kereta lain (mcm loan) boleh ke? apa jadi dgn pendahuluan?
Reply With Quote
  #29  
Old 19-01-2015, 01:17 PM
bowthugz69 bowthugz69 is offline
Active Plus

bowthugz69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,664
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Klau dh ada kete lain slain proton, bru aku ctct tt.. Nk cari van hiace..
Reply With Quote
  #30  
Old 19-01-2015, 09:23 PM
kloromonokarbon kloromonokarbon is offline
Active Plus

kloromonokarbon's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,261
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onewafer View Post
Nak rekomen kawan2 tapi tang syarat2
nya tu boleh goyah telor dibuatnya.

Kalo skim ni bagus & tak kejam
sangat, boleh gak aku join sebagai
agen. Lumayan komisen nih. Hehehe...
syarat yang mane boleh goyah telor tuan?

boleh bagi tahu saya yang mane tuan rasa kejam mugkin saya boleh ajukan kepada bos saya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bank negara, loan

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold