Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #211  
Old Today, 12:29 AM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,619
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 124
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrinaz View Post
2017 harga hartanah menaik je...tak turun
majority stagnant, sesetengah tempat turun sikit... bergantung kepada segmen..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #212  
Old Today, 12:37 AM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,619
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 124
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
Harga hartanah akan melambung?



KUALA LUMPUR – Harga hartanah yang dikatakan sudah menjunam sampai ke tahap paling rendah dijangka melambung semula pada suku kedua tahun depan.


Lim Boon Ping daripada Persatuan Ejen Hartanah Malaysia berkata, penawaran rumah kediaman pada masa ini adalah melebihi permintaan.

Beliau bagaimanapun menjangkakan harga hartanah tidak akan terus menurun, tetapi akan melambung balik.

Beliau memberitahu China Press, penurunan harga berlaku khususnya untuk rumah mewah sedangkan kediaman di bawah RM500,000 masih mempunyai permintaan yang tinggi.

Jelasnya, penyelarasan yang dilakukan pemaju dengan mengurangkan atau memperlahankan pelancaran projek baharu akan membantu menyeimbangkan permintaan dan penawaran pada tahun depan.

Presiden Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (REDHA), Datuk Seri FD Iskandar Mohamed Mansor bagaimanapun berpendapat, walaupun pemaju berdepan kesusahan yang teruk pada masa ini, tetapi sektor hartanah belum melalui “detik paling sukar”.

Beliau justeru membayangkan bahawa harga hartanah sukar mengalami kenaikan.

FD Iskandar berkata, transaksi hartanah mulai merosot mulai 2015 dan telah berkurangan lebih 60,000 transaksi atau 15 peratus dalam tempoh 2015 dan 2016.

“Keadaan ini berlaku kerana pemilik yang ingin menjual hartanah telah meletakkan harga yang tinggi sehingga tiada pembeli yang berminat.

“Ramai pemilik hartanah kini sudah menerima realiti dan sanggup mengurangkan harga pada kadar lima hingga 10 peratus selepas gagal menjual premis mereka selama setengah tahun dan terpaksa menanggung yuran pengurusan bangunan,” katanya.

Tan Chong Leng daripada Persatuan Kebangsaan Pembeli Rumah pula berpendapat, “kemurungan pasaran hartanah” berlaku kerana pemaju tidak membina rumah mampu milik yang mendapat sambutan.

Katanya, pemaju sebaliknya lebih cenderung membina rumah yang tidak mampu untuk dimiliki orang ramai.

Katanya, rumah mampu milik harus dijual di bawah RM300,000, tetapi kebanyakan rumah kini adalah RM400,000 atau RM500,000 ke atas.

Menurutnya, apa yang sinis ialah pemaju tetap melabelkan “rumah mampu milik” walaupun kediaman yang dijual mereka tidak mampu dimiliki oleh kebanyakan orang.


http://malaysiagazette.com/v2/blog/2...kan-melambung/
aku tetap nampak akhir tahun depan harga tetap stagnant.. dalam news ada analisis cakap harga terus turun, harga menaik tahun2 depan.. tapi realitynya harga akan stagnant.. tak nampak sebab kenapa harga boleh melonjak... demand kurang, supply tak berenti masuk pasaran... kalo boleh jual pada harga market value pun dah cukup bagus dah utk seller...

utk longterm, harga akan tetap naik, tapi bukan melonjak naik.. naik slow je, sebab inflasi dan akan naik lebih sket jika ada booster... kenaikan seperti sebelum ni memang takkan berlaku dah...
Reply With Quote
  #213  
Old Today, 03:50 AM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 10,158
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

kena la susut gk. xkn nk slma2nya naik.
Reply With Quote
  #214  
Old Today, 08:03 AM
sparrow sparrow is offline
Active Plus

sparrow's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Location: ganu
Posts: 3,370
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

ramai dh mula beli tanah dan buat rumah sendiri lg jimat

yg sanggup berhutang smpi tua je beli rumah developer ni
Reply With Quote
  #215  
Old Today, 08:04 AM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,158
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
aku tetap nampak akhir tahun depan harga tetap stagnant.. dalam news ada analisis cakap harga terus turun, harga menaik tahun2 depan.. tapi realitynya harga akan stagnant.. tak nampak sebab kenapa harga boleh melonjak... demand kurang, supply tak berenti masuk pasaran... kalo boleh jual pada harga market value pun dah cukup bagus dah utk seller...

utk longterm, harga akan tetap naik, tapi bukan melonjak naik.. naik slow je, sebab inflasi dan akan naik lebih sket jika ada booster... kenaikan seperti sebelum ni memang takkan berlaku dah...
setuju.

memang nampak harga kurang skit.
nak kata stsgnet tak jugak. sebab memang nampak kejatuhan harga. dan mostly semua bagi semi furnish.

tp. memang supply melebihi demand.

sapa nak beli rumah. nie masa yg sesuai b4 2020.
sebab nanti akan ada kenaikan.
Reply With Quote
  #216  
Old Today, 08:25 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,012
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 87
Active Level
Default

Skrg gov tgh pulun buat banyak rumah mampu milik besar2an especially wilayah kl.. tp syg majoriti leasehold..

maybe antara persiapan awal sblum PRU.. apepon mmg dalam manifesto sblum ni gak..klau x nti orang cakap janji dicapati.. cuma harap xde lambakan, rumah mampu milik kat KL ni pon dah 300k (RumaWIP)
Reply With Quote
  #217  
Old Today, 08:52 AM
amuk293 amuk293 is offline
Active Plus

amuk293's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,000
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

tunggu Dato Boy Iman jd PM,baru harga hartanah boleh trun kaw2..masa tu harga banglo pun baru rm30k jer..
__________________
Jom Ke Open House Rumah Saya Di Sini: SHAIN'S HOUSE
Reply With Quote
  #218  
Old Today, 09:14 AM
hackerism_11 hackerism_11 is offline
Regular

hackerism_11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 405
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

yg aku nmpak.. mmg harga turun cikit tp pada rumah yang harga mampu tengok tu..1.2 juta turun ke 900K.. kalau rumah 400k kebawah.. x maunye turun.. kalau rumah subsale, rumah teres kos rendah yg dah 30,40 tahun , aku tgk mcm nak roboh pn harga boleh smpai 300k..
__________________
manusia ni panjang angan-angan, sedangkan dia tak berupaya utk sampai dan MAUT sudah menjemputnya.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold