Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-12-2008, 10:04 PM
Bombastic Bombastic is offline
Regular

Bombastic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 866
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

oi complain customer tu kt ne
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-12-2008, 10:08 PM
Bombastic Bombastic is offline
Regular

Bombastic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 866
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ramai gak yg complen psl celcom broadban ni...nampak nye aku hero la...haha...aku bagi info tentang ni....buahahahahaha...korang patut berterima kasih pada aku...waahahahaha
Reply With Quote
  #13  
Old 26-12-2008, 10:12 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,696
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

perghhh


biar betul ni???


sib baik la den setia dengan toyol kuning
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 26-12-2008, 10:15 PM
StanNero StanNero is offline
Super Active

StanNero's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2006
Location: Png-sabah-shah alm-desa pandan-batu muda (now)
Posts: 7,393
Thanks (Received): 153
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

dia pun copy paste je dak nie...

Bukan dia yg EXP benda nie.. cuba baca post ako...
Reply With Quote
  #15  
Old 26-12-2008, 10:16 PM
Sasuke Kun Sasuke Kun is offline
Regular

Sasuke Kun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 647
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai dr tahun lps takder la pulak mslh camni.leh dikatakan byk gak movie yg aku download.aku dftr masa promosi kt tmpt aku thn lps.monthly fee cuma rm50 jer(pakej HSDPA)..yg bestnya sejak bulan jun aku dah tak dicaj satu sen pun.check dlm bil pun still takde caj.hehe free ler smpai skrg..

celcom
Reply With Quote
  #16  
Old 26-12-2008, 10:17 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Legendary Member

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 18,917
Thanks (Received): 306
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

Aku agak keliru dgn statement ni bro.

Aku dan keluarga aku mmg guna 3G Celcom yg paling ciput RM68 (unlimited) kat rumah sebab senang kami nak bawa kemana sahaja termasuk balik kg atau bercuti.

Dlm waktu yg sama akan on 2-3 komputer+notebook melalui kaedah internet sharing serentak.

Anak² aku mmg hampir 80% on youtube sebab ada kartun + games online dan yg agak remaja hiburan menjadi pilihan serta boleh dikatakan hampir 24 jam online sebab aku mmg aktif dgn forex.

Aku tidak pernah dikenakan bayaran melebihi RM68 dan kadar kelajuan menjadi perlahan.

.
__________________

AutoRebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading!
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
  #17  
Old 26-12-2008, 10:17 PM
amundeadx amundeadx is offline
Regular

amundeadx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 504
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

celcom memang S****.. 5GB jer sebulan bagi. Apa guna guna HSDPA kalau nak download setakat 5GB jer bagi... baik pakai dial up. tak berbaloi 98 sebulan kalau mcm tuh..

aku dah terkena hari tuh, speed mcm kure-kure tua.

so,, bila dah jadi mcm tuh, aku dah kureng download, dan keadaan menjadi normal balik,,

huhuhhu...no choice!
__________________
Register Saja.Dapat Duit..Free Register! Program Baru!! Cepat!

Group DapatWang
Just A Small Comunity But Have Big A Dream Too! (tm)
http://www.otaigroups.co.cc/v3/index...opic,75.0.html
Reply With Quote
  #18  
Old 26-12-2008, 10:17 PM
GoldFinger GoldFinger is offline
Active Member

GoldFinger's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,814
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
perghhh


biar betul ni???


sib baik la den setia dengan toyol kuning


kita tunggu Digi 3G tahun depan...x lama dah !
!

__________________
Saksikan LIVE Sidang Parlimen Malaysia Di sini
( Gunakan Internet Explorer 7 dan ke atas )
Reply With Quote
  #19  
Old 26-12-2008, 10:21 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,696
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GoldFinger View Post
kita tunggu Digi 3G tahun depan...x lama dah ![/B]!





cayalah.... toyol dah upgrade
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 26-12-2008, 10:22 PM
Sasuke Kun Sasuke Kun is offline
Regular

Sasuke Kun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 647
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tak pernah pulak aku alami masalah2 mcm korang ni
aku siap buat sharing lg dgn member2 aku.modem pun aku tak beli yg huawei celcom tu..aku beli kt lelong jer murah,aku dpt hari tu rm200 lbih jer.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump