Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Journal

Forex Journal Some good forex trader prefer to record a journal for of their trading performance. This could bring some motivation for to be able to use in trading. However, some of them record a journal only to just take for granted to newbies. So please becareful.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-12-2016, 04:23 PM
FAUZEY_FX FAUZEY_FX is offline
Legendary Member

FAUZEY_FX's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2010
Location: Sekadar Di Pinggiran Ukay..
Posts: 18,443
Thanks (Received): 431
Likes (Received): 95
Active Level
My Mood:
Default

all the best TT!
__________________
Dapatkan Ilmu Bermanfaat Disini
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 12-12-2016, 05:56 PM
Che'Yos Che'Yos is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


reason op, bbma 8H flat. scalping je ni.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


SL bawah line sd-3..
market dah bagi tempat untuk SL.
Kena ada Sl sebab MA daily tu pointing down dan keadaan abnormal down.
saya target nak sell kat sd+3 BB8H tu nanti.
update jam 6 petang.
Dah lock.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Update jam 7 petang,
dah kena Sl positif.

Price ke area sd+3 BB8H dan terjun.

Last edited by Che'Yos; 12-12-2016 at 07:17 PM..
Reply With Quote
  #13  
Old 12-12-2016, 06:35 PM
azmn396 azmn396 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Gopeng&Segamat
Posts: 608
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Mantap..tp di daily ya
__________________
http://jurnalg-man.blogspot.my/
Reply With Quote
  #14  
Old 12-12-2016, 06:36 PM
nofa nofa is offline
Active Plus

nofa's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Location: kb-->kl<--kb
Posts: 2,703
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sekapal kita ni.... cuma sy baru lagi newbieee
__________________
ce tekan ce tekan
Reply With Quote
  #15  
Old 12-12-2016, 06:43 PM
Che'Yos Che'Yos is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Yup.. Tp semasa di Daily..
Lagipun MA trigger belum ada susunan untuk Sell.
Reply With Quote
  #16  
Old 12-12-2016, 06:44 PM
Che'Yos Che'Yos is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
sekapal kita ni.... cuma sy baru lagi newbieee
Jemput berkongsi disini Tuan..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-12-2016, 06:53 PM
azmn396 azmn396 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Gopeng&Segamat
Posts: 608
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Yup.. Tp semasa di Daily..
Lagipun MA trigger belum ada susunan untuk Sell.
Nak tanya cara tuan OP,bila dh ada susunan 1,4 dan 8 jam, price abnormal drpd BB daily,jd apa yg menyebabkan tuan entry,sbb kdg2 price meneruskan perjalanan,tak sempat kena daily,mohon pencerahan tuan.
__________________
http://jurnalg-man.blogspot.my/
Reply With Quote
  #18  
Old 12-12-2016, 07:15 PM
Che'Yos Che'Yos is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Nak tanya cara tuan OP,bila dh ada susunan 1,4 dan 8 jam, price abnormal drpd BB daily,jd apa yg menyebabkan tuan entry,sbb kdg2 price meneruskan perjalanan,tak sempat kena daily,mohon pencerahan tuan.
saya pun banyak kali terkena price meneruskan perjalanan tu. Memang masih lagi mencari cara untuk OP situasi mcmni.

Setakat yang saya faham skrg ni,
Cth Ma Daily abnormal down,
tungu Ma8H flat. dan entry di area Sd-3/+3.
Reply With Quote
  #19  
Old 12-12-2016, 08:01 PM
Capslock Capslock is offline
Regular

Capslock's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2008
Location: Tokyo, Japan
Posts: 701
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
saya pun banyak kali terkena price meneruskan perjalanan tu. Memang masih lagi mencari cara untuk OP situasi mcmni.

Setakat yang saya faham skrg ni,
Cth Ma Daily abnormal down,
tungu Ma8H flat. dan entry di area Sd-3/+3.
bukan ke entry di sd-1/+1 tt... mohon tegur kalo sy salah..
Reply With Quote
  #20  
Old 12-12-2016, 08:08 PM
Che'Yos Che'Yos is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
bukan ke entry di sd-1/+1 tt... mohon tegur kalo sy salah..
SOP standard memang mcmtu tuan.
saya cuma tambah Sd2,3.
Sebabnya, Bila Ma-Ma acuan kecik flat, price biasa bermain dari area sd+3 ke sd-3.
Itu dari pemerhatian saya. Xsemestinya valid untuk semua keadaan..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump