Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #391  
Old 28-08-2017, 12:32 AM
abdul_ir abdul_ir is offline
Super Active

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,583
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aab kal View Post
hanya akan wujud 21 juta bitcoin sahaja

bitcoin diramal akan meningkat kepada US$7500 dan ada yang menjangka akan meningkat kepada US$15000 sehingga hujung tahun ini.

persoalan... jika kita berminat membeli bitcoin... ada ke pemilik bitcoin yang akan menjual dengan forecasting terkini harga yang akan meningkat?
sbb diorg xnk jual la harga akan terus melonjak
__________________
ruang iklan kosong>>
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #392  
Old 31-08-2017, 11:25 AM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

ni aku guna nicehash...kt laptop aku..gtx950m... sangat la ciput
Attached Images
File Type: jpg Nicehash.jpg (542.5 KB, 23 views)
__________________
BTC: 1JetEYXWfJsCdxSqHZJqmQVDhSkPe2is2T
Jom Join bitconnect
Pegi Nikah Sendiri di MAISongkhla
Jom Beli Sini aliexpress.com
Reply With Quote
  #393  
Old 31-08-2017, 01:38 PM
ems ems is offline
Active Member

ems's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,398
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

ade sesapa kt sini boleh buat frame gpu? gpu ade 4 ketul lama da berabuk..igt nk up kn balik
__________________
Fast & Secure Webmoney WMZ Exchanger
Buy domain/webhosting/SSL certificates with Perfect Money,WMZ, or Bitcoins!
"I'm either very smart or incredibly stup1d."
BITSTORE.COM.MY— Hi-Tech Gadgets Mall
Reply With Quote
  #394  
Old 03-09-2017, 05:01 PM
bahas18 bahas18 is offline
Active Plus

bahas18's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2007
Location: sandakan
Posts: 2,639
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 55
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ems View Post
ade sesapa kt sini boleh buat frame gpu? gpu ade 4 ketul lama da berabuk..igt nk up kn balik
tgk kt youtube guna rak kasut pun jadi
__________________
Sabda Rasulullah shalallahu-‘alaihi-wasallam: “Barangsiapa yang berbohong dengan menggunakan namaku maka dia telah menempah tempat duduknya dalam neraka” [Diriwayatkan oleh al-Bukhari – no: 1291 dan Muslim – no: 4]
Reply With Quote
  #395  
Old 08-09-2017, 10:24 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,678
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 597
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ems View Post


Aku start mining guna ASICs awal bulan ni @ total hash rate 60Gh/s..buat masa skang dapatlah cetak RM50 sehari heheh.

Mining ni sgt kompetitif. Difficulty akan berubah setiap masa..so makin tinggi difficulty makin susah nak profit.Trend skang utk mining kena pakai cip komputer khas (ASICs) lau pakai CPU/GPU lupakan jer la.

Lagi satu aku nak clear kat sini, Bitcoin ni bukan anonymous pun sebenarnya..ianya separa anonymous, sebabnya setiap transaksi yang dah berlaku kita boleh semak dekat database awam (blockchain).

Tugas miner selain dari hasilkan 25BTC setiap 10 minit, adalah utk sahkan transaksi dan protect network dari kena hack. Mana2 entiti yg ada kuasa supercomputer yang lagi tinggi dari total power bitcoin network boleh hancurkan sistem bitcoin ni. Sebab tu la tugas miner ni penting.

500 superkomputer terbaik dunia digabungkan masih tak dapat nak kalahkan total power bitcoin network buat masa ini. (http://money.cnn.com/2013/05/23/tech...upercomputers/)

Bitcoin mmg complex sbb dia bukan semata-mata digital currency tapi protokol internet utk money over IP. Macamana protokol TCP/IP yang berjaya menghasilkan internet sama la cam bitcoin tapi perkembanganya masih pada kadar awal.

Google ventures (salah satu cabang google) labur 2 projek utk bitcoin iaitu ripple (exchange that can be used for Bitcoin and other currencies) dan buttercoin (bitcoin remittance service).

Peter thiel (Paypal investor) labur utk projek bitpay (bitcoin merchant processor).

Banyak lagi VCs lain yg telah dan akan labur utk projek bitcoin. Korang boleh google sendiri.

Konsep bitcoin open source, decentralized, proof-of-work, peer-to-peer, blockchain public ledger.Sesapun yg ada skills programming boleh hasilkan service/product based on bitcoin.Kesimpulanya Satoshi Nakomoto pencipta kod sumber asal bitcoin ni bagi dekat komuniti secara mentah jer (benda yg separuh siap), sekarang terpulang kepada komuniti utk kembangkan/majukan dia dgn menghasilkan perkhidmatan/produk berasaskan bitcoin.

Bitcoin market capitalisation sekarang : 2.8 Billion USD.
bos..mcm mana boleh tinggi sgt hashrate tu sampai 60ghps...

aku punya slow gila .. 30 mhps sahaja...

__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold