Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-08-2017, 06:21 AM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,224
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 361
Active Level
My Mood:
Default Ajal kereta bertembung lori


Anggota Bomba membantu mengeluarkan mangsa - FOTO Ihsan Bomba

LELAKI maut selepas Perodua Myvi dipandunya bertembung dengan lori di Jalan Kemuning-Pulau Sebang, Alor Gajah, pada 5.30 petang hari ini.

Mangsa, Eddy Erzukiey Abu Naim, 28, meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di badan dan kepala selepas tersepit di tempat duduk pemandu.

Jurucakap polis berkata, ketika kejadian mangsa yang memandu seorang diri dipercayai dalam perjalanan dari Gemas, Negeri Sembilan menghala ke Kajang, Selangor.

Menurutnya, lori dipandu lelaki berusia 43 tahun itu pula dalam perjalanan dari Gemencheh, Negeri Sembilan ke Melaka.

"Daripada siasatan awal dan keterangan pemandu lori, mangsa dipercayai cuba memotong sebuah kenderaan lain tetapi tidak lepas sebelum bertembung dengan lori yang datang dari arah hadapan.

"Bagaimanapun, siasatan lanjut dan punca sebenar kemalangan masih dijalankan pihak polis selain merakam percakapan pemandu lori," katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik negeri Superintendan Mohd Sham Abdullah, mengesahkan menerima laporan kemalangan maut itu.

Beliau berkata, mayat mangsa sudah dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Alor Gajah, bagi proses bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarganya untuk urusan pengebumian.

"Polis turut meminta kerjasama orang awam yang melihat kejadian untuk tampil bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987," katanya.




sumber: https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2...ertembung-lori


.
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-08-2017, 06:36 AM
lizzqute lizzqute is offline
Super Active

lizzqute's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Location: Putra>>>KL>>>PJ
Posts: 9,199
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

potong tak lepas. bahaya skit jalan tu..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2017, 07:15 AM
zed7590 zed7590 is offline
Active Member

zed7590's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: May 2010
Location: BANDAR IKAN PATIN
Posts: 1,422
Thanks (Received): 137
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

kadang kadang ada driver yg nak dipotong tu memecut sama tak bagi potong..padahal sebelum tu bawa slow...****** tul...

innalillalah...
__________________
-AOK RODONG KOI-
Reply With Quote
Likes sayasuka liked this post
  #4  
Old 12-08-2017, 07:20 AM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,224
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 361
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zed7590 View Post
kadang kadang ada driver yg nak dipotong tu memecut sama tak bagi potong..padahal sebelum tu bawa slow...****** tul...

innalillalah...
yup btl bos sy pn pnh kena.. tapi agak2 lah kalo depan tu ada kenderaan dr arah bertentangan..

takziah buat keluarga mangsa..semoga dipermudahkan segala urusan
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2017, 07:48 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,440
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Siasat orang yang tak bagi potong tu..
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2017, 08:43 AM
estacoco estacoco is offline
Super Active

estacoco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 7,171
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Siasat org yang x bagi potong tu. Jalan tu line putus putus ke double?
__________________
Me myself and I
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2017, 09:06 AM
Ran Ran is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,740
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zed7590 View Post
kadang kadang ada driver yg nak dipotong tu memecut sama tak bagi potong..padahal sebelum tu bawa slow...****** tul...

innalillalah...
Ini mmg b0d0 haram j..saya prnh kena..ptut org mcm ni kna hukuman berat kerana dia yg sbnrny membunuh..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-08-2017, 09:19 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 23,710
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 852
Active Level
My Mood:
Default

innalillah
kena hati hati la, jgn gopoh sangat nak memotong padahal line tak clear sebelah sana
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 12-08-2017, 09:30 AM
Emy_Ezra Emy_Ezra is offline
Active Plus

Emy_Ezra's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 4,216
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 21
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Selalu sangat kes potong tak lepas nie.
Berhati-hati la kalau kereta kecik usah bermimpi nak potong laju-laju.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2017, 01:13 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 23,736
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 113
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zed7590 View Post
kadang kadang ada driver yg nak dipotong tu memecut sama tak bagi potong..padahal sebelum tu bawa slow...****** tul...

innalillalah...
selalu kena dengan cina bukit.
orang nak pergi kerja dia bawak slow macam ronda-ronda waktu petang.

bila kita nak overtake tiba-tiba pulak laju.
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold